Intel vs AMD Ryzen-processor, vilken är bättre?

Letar du efter den bästa processorn för ditt PC-spel och förvirrad mellan AMD och Intel? Bättre se följande ApkVenues recension först, gäng!

För närvarande finns det många som gillar att spela spel, både på konsolplattformar och spela på datorer. Konsoler är ganska populära på grund av sin praktiska funktion. Anslut bara, du kan omedelbart spela.

Till skillnad från datorn måste du montera en efter en. Att välja komponenter är inte lätt. Även om det finns en PC-byggnadswebbplats samt en applikation på Android för att simulera montering av en PC, är det fortfarande ett besvär.

När du väljer processor, måste du vara förvirrad över att välja det bästa processormärket som passar dina behov. Mellan processorer Intel mot. AMD Ryzen, vilken är bättre, va?

Intel vs AMD-processor, vilket är mer värt att köpa?

Egentligen finns det en hel del processormärken på marknaden, gäng. Men endast två märken kan dominera processormarknaden idag, nämligen Intel Core och AMD Ryzen.

Intel Core har en lång historia och ett bättre rykte än AMD. Intel Core-processor erbjuder avancerad teknik som är av högsta kvalitet högst upp i klassen.

Under tiden var AMD tidigare ett alternativ för människor som byggde datorer men med en lägsta budget. Även om det var billigt, var AMD tidigare inte heller särskilt dåligt, gäng.

Under 2013 var AMD: s dominans ostoppbar. AMD riskerar att förlora pengar och gå ur drift på grund av sin outvecklade innovation.

Men saker och ting förändrades 2017 när AMD introducerade sin nya processor, nämligen Ryzen-serien.

Alla blev omedelbart sprängda av både prestanda och lågt pris.

Hur kommer det sig, ja, AMD Ryzen har en prestanda som inte är sämre än Intel-processorer men som är prissatt till ett ganska lutande pris? Kom igen, se jämförelsen mellan AMD och Intel nedan!

1. AMD vs Intel: Klockhastighet

Tidigare, vid tidpunkten för den första utgåvan, gjorde AMD Ryzen-processorarkitekturen det möjligt för dessa processorer att ha klockfrekvens vilket är högre än Intels Intel Core-processorer.

Ändå var de nuvarande förhållandena annorlunda eftersom de två hade det klockfrekvens vilket är mer eller mindre detsamma och har samma potential när det äröverklockad.

Klockfrekvens kan faktiskt inte heller användas för att mäta processorprestanda exakt, gäng. I själva verket ibland klockfrekvens kan göra dig vilseledande aka lurad.

Om du är uppmärksam finns det för närvarande ingen spelprocessor klockfrekvensnedanför 3 GHz. Genomsnittliga processorer idag har ett genomsnitt 3 - 4 GHz.

2. AMD vs Intel: Överklockad

Överklockning är att få processorn att köra med högre hastighet än tillverkarens krav.

AMD Ryzen-processorer har fördelen att de har alla sina processoreröverklockad, ursprunget till moderkortet som används stöder den saken.

Under tiden kan inte alla Intel-processorer vara detöverklockad, gäng. Endast processorer med suffixet "K" överklockningsbar. Det är en av Intels negativa punkter.

Ändå Intel-processoreröverklockad kommer att ha bättre prestanda och potential än AMD-processoreröverklockad.

Faktum är att moderkortet stöder det överklockad för Intel-processorer är det dyrare. Om du är sultan föreslår Jaka att du använder Intel, gäng.

3. AMD vs Intel: Antal kärnor

En av försäljningsställena som ägs av AMD Ryzen är fler kärnor jämfört med kärnor som tillhör Intel Core-processorer.

Innan Ryzen släpptes litade Intel ofta på Hyper Threading, det vill säga en teknik genom vilken en processor kan utföra flera tråd eller instruktioner samtidigt, vilket ökar systemets prestanda och lyhördhet.

AMD Ryzen har ett antal Kärna / trådar som varierar från 4/4 i serien Ryzen 3, 6/12 oavgjort Ryzen 5och 8/16 på Ryzen 7.

Ju högre räkningen tråd, därmed har processorn högre prestanda när det gäller multitasking.

Under tiden, Intel Core i3 har bara 4 kärnor, Core i5 har 6 kärnor och Core i7 har 8 kärnor.

Så det kan sägas att jämförelsen mellan Ryzen och Intel när det gäller kärnor, AMD Ryzen vinner över Intel Core ja, gäng.

4. AMD vs Intel: Prestanda

AMD Ryzen har dock bättre multitasking-funktioner med sitt stora antal kärnor Intel har bättre prestanda med en enda kärna.

Du kanske undrar vilken processor som har bättre prestanda när du spelar spel, Intel Core eller AMD Ryzen.

För att svara på det är det faktiskt lite svårt, gäng. Tidigare krävde inget spel flera kärnor för att kunna köras.

Men dagens spel, särskilt de som har värld bred kräver många kärnor för att köra spelet smidigt.

Ändå, när du spelar spel är det inte din processor som arbetar hårt utan snarare GPU (grafisk bearbetningsenhet) eller allmänt känt som ett VGA-kort.

5. AMD vs Intel: Kompatibilitet

Intel-processorer kräver ett moderkort med ett uttag typ LGA att använda dessa processorer. Problemet är att inte alla typer av LGA stöder Intel-processorer.

Till exempel processorn i7 6700k behöver ett moderkort med ett uttag LGA 1151. Utanför uttaget kan inte processorn användas eftersom den inte är kompatibel.

Till skillnad från AMD som använder sockeltyp AM. För närvarande har Ryzens senaste uttag en serie AM4. Det häftiga är att alla AMD-processorer kan använda detta uttag, gäng.

Gamla Ryzen-processorer kan använda moderkort med nya uttag, liksom nyare Ryzen-processorer som kan använda moderkort med gamla uttag.

Slutsats

Från ovanstående jämförelse kan vi se det AMD Ryzen utmärker sig ovanför Intel Core men inte i alla jämförelsevillkor.

För dig som bara använder en PC för att spela spel verkar det lämpligt att använda en AMD Ryzen-processor på grund av dess billigare pris och vinnande mid-end-prestanda.

Men om du har mycket pengar och vill bygga en avancerad dator kan du välja att använda en Intel Core-processor på grund av dess överlägsna prestanda i avancerad klass.

Allt är tillbaka till dig igen, gäng. Det finns ett pris, det finns kvalitet.

Således Jakas artikel om jämförelsen mellan Ryzen vs Intel Core-processorer. Så vilken väljer du, gäng?

Skriv ditt svar i kommentarfältet, ja!

Läs också artiklar om Prylar eller andra intressanta artiklar från Prameswara Padmanaba