rekommendationer för de 10 bästa GBA-emulatorerna på PC och Android

Saknar du att spela old school-spel på GBA men har du inte konsolen? Ta det lugnt, du kan spela spelet på GBA-emulatorn för Android och PC, gäng!

Är du ett riktigt fan av Nintendo-produkter? Detta japanska spelföretag har varit i spelbranschen sedan 100 år sedan, vet du.

Av de många konsoler som Nintendo har släppt finns det en konsol som är den mest legendariska och har gjort intryck på spelarnas tankar. Vad mer om inte Game Boy Advance (GBA), gäng?

Om du vill vara nostalgisk genom att spela GBA-spel på gamla skolor, oroa dig inte, gäng. Du behöver bara ladda ner GBA-emulatorn för din dator eller Android.

En kort historia av Game Boy Advance (GBA)

Game Boy Advance är konsolen handhållen 32-bitars utvecklat och släppt av Nintendo som efterträdare till deras tidigare konsol, Game Boy Color.

GBA släpptes först i Japan 2001. Den första versionen av denna konsol var inte utrustad med en upplyst skärm.

För att bilden ska ses tydligt måste du spela GBA under ljuskällor som ljus, gäng.

Denna version reviderades senare av Nintendo 2003 med lanseringen Game Boy Advance SP som använder en hopfällbar skärm och är utrustad med ett ljus på skärmen.

Baserat på data för juni 2010 har Game Boy Advance-konsolen sålt över 500 000 dollar 81,5 miljoner enheter över hela världen, vilket gör den till en av de mest sålda konsolerna genom tiderna.

GBAs höga försäljning beror på de många legendariska spelen som släpptes på denna plattform, nämligen Pokemon Emerald, The Legend of Zelda: The Minish Cap och många fler, gäng.

Rekommenderade bästa GBA-emulatorer på PC och Android

Efter att ha läst en liten historia om den här legendariska konsolen vill ApkVenue berätta några av de bästa GBA-emulatorrekommendationerna.

Förutom att kunna spelas på en dator kan du också spela GBA-spel på din Android-mobiltelefon genom att ladda ner rätt online GBA-emulator, gäng.

Ta det lugnt, applikationer behöver inte höga specifikationer för PC eller Android-telefoner, gäng. Hur som helst, riktigt lätt, deh.

Bästa GBA-emulator för PC

Först och främst kommer ApkVenue att berätta en emulator som du kan använda för att spela GBA-spel på PC. Här är Jakas rekommendationer.

1. Visual Boy Advance

LADDA NER appar

Visual Boy Advance är den mest stabila GBA PC-emulatorn. På grund av detta använder många människor denna emulator.

Du kan använda den här emulatorn även om du använder ett gammalt eller nytt PC-operativsystem. Förutom det är den här emulatorn också väldigt lätt och tar inte mycket utrymme.

Inte bara kan du ladda ner det gratis, du kan också njuta av alla dess funktioner utan att betala. Inte konstigt att den här emulatorn anses vara den bästa.

2. Nej. $ GBA-emulator

LADDA NER appar

Därefter finns det Ingen $ GBA-emulator här, gäng. Denna emulator kan inte bara spela GBA-spel utan också spela Nintendo DS-spel.

Den här emulatorn stöder också kontroller så att du kan använda stick / controller för att spela racingspel på GBA.

Ingen $ GBA-emulator kan köra alla GBA-spel smidigt. Men inte alla NDS-spel kan spelas smidigt på den här konsolen.

3. mGBA

LADDA NER appar

Om du vill hitta en bra emulator som inte är komplicerad, försök använda den mGBA. Förutom att vara problemfri stöder den här emulatorn många GBA-spel.

mGBA låter dig spara framsteg spel när du vill. I själva verket kan denna emulator fixa vissa spel som inte fungerar bra på andra emulatorer.

Eftersom mGBA är för människor som inte vill vara komplicerade, bli inte förvånad om den här emulatorn inte har de kompletta funktionerna hos andra emulatorer.

4. Higan GBA-emulator

LADDA NER appar

Därefter finns det Higan GBA-emulator, gäng. Denna emulator kan köra olika spel från konsolerna GBA, NES, SNES, Game Boy Color och Sega Master System.

Du kan använda Higan GBA Emulator även på gamla datorer. Att installera emulatorn är också väldigt enkelt och tar bara några sekunder.

Ändå finns det en nackdel med den här GBA-emulatorn där spelljudet som kommer ut ibland är lite laggigt.

5. BatGBA

LADDA NER appar

BatGBA är den enklaste emulator som ApkVenue rekommenderar. Om du inte vill bry dig om att spela GBA-spel på emulatorn behöver du bara använda det här programmet.

Denna emulator kräver Plats mycket liten och kan fungera smidigt på all hårdvara. Denna emulator, som släpptes för mer än tio år sedan, kan köra många GBA-spel.

Precis som mGBA är BatGBA inte utrustad med ytterligare funktioner som du kan använda för att förbättra spelkvaliteten.

Bästa GBA-emulator för Android

Om du också vill spela GBA-spel på en Android-mobiltelefon kan du ladda ner en av GBA Android-emulatorrekommendationerna nedan.

1. Min pojke!

Apparverktyg LADDA NER

Ladda ner My Boy! via följande länk

Min pojke! är den bästa Android GBA-emulatorn. Men för att använda det måste du betala Rp68 000. Det finns ett pris, det finns kvalitet, gäng!

Denna emulator liknar Visual Boy Advance på PC. Från utseendet tills funktionerna är exakt desamma.

Den här emulatorn har den högsta emuleringshastigheten så det garanteras att ditt mobiltelefonbatteri håller längre när du spelar spel på emulatorn.

InformationMin pojke!
UtvecklareSnabb emulator
Recensioner (Antal granskare)4.6 (41.902)
StorlekVarierar efter enhet
Installera1 M +
Android MinimumVarierar efter enhet

2. GBA-emulator

LADDA NER appar

Precis som hans namn, GBA-emulator är en emulator som låter dig spela GBA-spel på din Android-mobiltelefon. Du kan ladda ner den här applikationen gratis i Play Store.

Namnet är också gratis, den här applikationen kommer säkert att innehålla massor av annonser som kommer att visas och störa ditt spel.

Funktionerna i denna emulator är också standard. Men om du letar efter en gratis emulator kan du kanske prova det, gäng.

InformationGBA-emulator
UtvecklareITakeApps
Recensioner (Antal granskare)4.6 (27.394)
Storlek6,4 MB
Installera500K +
Android Minimum4.0

3. John GBA Lite

LADDA NER appar

John GBA Lite är en emulatorapplikation som använder originalmotorn från GBA. Detta gör John GBA Lite kapabeltolkning GBA-spel bättre.

Funktionerna är mer eller mindre desamma som andra emulatorer. Du kan ange fusk i spelet, skärmdumpar, spara spel när som helst och så vidare.

Dessutom stöder John GBA Lite också styrenheter Blåtand. Eftersom det är gratis kommer du att bli lite irriterad över de annonser som visas.

InformationJohn GBA Lite
UtvecklareJohn Emulators
Recensioner (Antal granskare)4.3 (204,135)
Storlek3,4 MB
Installera10 M +
Android Minimum4.0

4. RetroArch

Ladda ner Libretro Productivity Apps

Till skillnad från vanliga emulatorer, RetroArch är en applikation öppen källa vilket ger dig åtkomst till andra spelemulatorer.

Du måste installera kärna av emulatorn du vill spela. Om du vill spela GBA-spel måste du installera det kärnaVBA-m eller mGBA.

Det finns cirka 80 emulatorprogram som du kan köra med RetroArch. Denna applikation är valet för många människor eftersom den är gratis och utan annonser.

InformationRetroArch
UtvecklareLibretro
Recensioner (Antal granskare)3.9 (25,742)
Storlek96 MB
Installera1 M +
Android Minimum4.1

5. GBA.emu

LADDA NER appar

Om du har extra pengar kan du försöka köpa den här GBA-emulatorn. GBA garanterat att köra spelet smidigt.

Genom att komma in i fickan på 58 tusen IDRkan du njuta av en mängd premiumfunktioner som erbjuds av den här betalda emulatorn.

Denna applikation stöder spel / ROM GBA med olika tillägg. Förutom det kan du också använda fusk för att göra spelet enklare.

InformationGBA
UtvecklareRobert Broglia
Recensioner (Antal granskare)4.4 (1,362)
StorlekVarierar efter enhet
Installera10k +
Android MinimumVarierar efter enhet

Bonus: Bästa GBA-spel genom tiderna

Trots att lyckasladda ner GBA-emulatorn ovan, kanske några av er fortfarande är förvirrade över vilket spel som är bäst att spela.

Oroa dig inte, ApkVenue har en lista över de bästa GBA-spelen som du måste spela, gäng. Låt oss bara gå direkt, kolla in artikeln nedan!

VISA ARTIKLAR

Det är Jakas artikel om de bästa GBA-emulatorrekommendationerna på PC och Android. Förhoppningsvis är den här ApkVenue-artikeln användbar för dig, gäng.

Vi ses i en annan Jaka-artikel!

Läs också artiklar om Emulator eller andra intressanta artiklar från Prameswara Padmanaba