det här är skillnaden mp3, mp4 och m4a: vilken är bäst?

Om du ofta lyssnar på musik, antingen via din Android-smartphone eller dator, måste du ha hört mp3, mp4 och m4a

Om du ofta lyssnar på musik, antingen via en Android-smartphone eller via en datorenhet eller via en streamingtjänst, kommer du naturligtvis att vara mycket bekant med musikfilformatet. MP3, MP4 och M4A. Dessa tre musikfilformat används fortfarande i ljud- och videofiler idag.

Frågan är vad exakt är MP3-, MP4- och M4A-filer och vad är skillnaderna mellan de tre filerna? Vilket filformat kan vi kalla det bästa filformatet för ljudfiler? Så, för att svara på din fråga, här är en kort förklaring av de tre filformaten och deras skillnader.

  • 5 skäl till att människor föredrar att streama musik online. Du också?
  • 15 bästa Android-applikationer för att ladda ner MP3-låtar och musik
  • Hur du döljer dina hemliga filer i MP3-filer

Skillnad mellan 3 ljudfilformat på prylar

1. MP3-filformat

Foto: de.mp3doctor.com

MP3 eller vad som egentligen heter MPEG-1 eller MPEG-2 Audio Layer III, är en ljudfilformat som använder en kompressionsteknik förlorad att göra processen koda för att minska storleken ljudfiler rå. För flera år sedan användes denna MP3 mycket på grund av detta kunna minska storleken ljudfiler rå upp till 95%. Filformat detta skapades först av Expertgruppen för rörliga bilder (MPEG).

2. MP4- och M4A-filformat

Foto: inconizer.net

MP4 eller MPEG-4 del 14 är en filformat som vanligtvis används för filformat på ljud såväl som video. Bortsett från det kan den också användas för lagring undertexter och även bilder. Precis som MP3 använder MP4 också komprimeringstekniker förlorad och nu har det blivit ett ersättningsformat för MP3, för MP4 anses kvalitetsmässigt vara mycket bättre än sin föregångare.

Foto: ikoner101.com

Vad sägs då om M4A? M4A i sig är faktiskt filformat vilket är samma som MP4, det är bara att detta format i sig är mer specifikt att använda filer som bara innehåller ljud och utan video. Filformat M4A själv blev populärt vid fester Äpple började använda den på tjänster iTunes.

Apple Inc Video- och ljudappar LADDA NER

3. Skillnader i filformat i MP3 och MP4 / M4A

Foto: macxdvd.com

Skillnaden mellan MP3 och MP4 / M4A ligger i deras funktion. MP3 används för att lagra kod från ljudfiler sig själv medan MP4 / M4A fungerar som en behållare som lagrar data från ljudfiler eller video-. Dessutom, som förklarats ovan, har MP4 / M4A sina egna fördelar när det gäller lagring av videor och till och med bilder och naturligtvis är ljudkvaliteten på MP4 / M4A i sig mycket bättre än MP3.

MP3 har dock också sina egna fördelar när det gäller balansen mellan ljudkvalitet och storlek ljudfiler sig. Bortsett från det, nästan alla typer av ljudspelare, allt från gamla skolor till gamla modern stöder verkligen detta MP3-format.

Så det är helt upp till dig, oavsett om du föredrar bättre ljudkvalitet med större filstorlek eller offrar lite ljudkvalitet för att få ljudfiler vilket är vänligt för ditt lagringsminne.

Det är en sammanfattning av filer MP3, MP4 och M4A. Förhoppningsvis användbart och njut av musiken. Se till att du lämnar spår i kommentarerna och dela med sig till vänner ja.