14 funktioner och fördelar med Android Oreo 8.0, vet du?

Känner du redan till den olika sofistikeringen av denna Android-version? Så här är en genomgång av de avancerade funktionerna och fördelarna med Android Oreo 8.0 +, hur man uppdaterar den (måste veta).

Du vet redan de olika fördelarna med operativsystemet Android 8.0 Oreo.

Även om ordningen på den senaste Android-versionen före Android 9.0 Pie har olika avancerade funktioner och fördelar som gör prestanda snabbare, kraftfull och optimal, killar.

Så den här gången kommer ApkVenue att helt granska de olika funktionerna och fördelarna med Android Oreo jämfört med tidigare versioner. Låt oss titta först!

Vad är Android Oreo?

Innan du granskar dess funktioner, vet du redan vad Android Oreo egentligen är?

Så, Android är ett operativsystem öppen källa aka öppen källkod utvecklad för enheter mobil av Google.

Mobila enheter i det här fallet kan vara smartphone, surfplatta eller annan enhet som använder en pekskärm, killar.

Väl Android Oreo i sig är den 15: e versionen av Android-operativsystemversionen som släppts hittills.

Om du lyssnar använder Android alltid namnen på söta livsmedel. Varför? Du hittar orsaken i den här artikeln:Varför använder Android alltid söta matnamn?

VISA ARTIKLAR

Android 8.0 Oreo-funktioner och fördelar

Wow, det har gått ett tag! Även om det har introducerats sedan 2017, alias Android Oreo Android O ger ett antal nya funktioner och fördelar.

Speciellt för användare smartphone Android idag. Vilka är då fördelarna? Kolla in hela recensionen nedan.

1. Bakgrundsgräns

För det första är smarttelefonens batteritid huvudfokus som Google försöker fixa på Android Oreo. Funktioner Bakgrundsgräns detta kommer att begränsa aktiviteten för de applikationer som är på bakgrund.

Detta minimerar bakgrundsaktiviteten i applikationer som sällan används. Varför? Det är tydligt att olika aktiviteter i bakgrunden inte förbrukar för mycket batteri.

Gränserna i denna bakgrund täcker tre huvudområden. Det är implicit sändning, bakgrundstjänstoch platsuppdatering.

För användare betyder detta batteriets livslängd smartphone Android som kör Android 8.0 Oreo tar längre tid och kommer inte tillbaka snabbt för att ladda, killar.

Speciellt om du är Installera denna typ av applikation, garanterad att bli ännu värre: Varna! Dessa 10 applikationer kommer garanterat att slösa bort smarttelefonbatterier!

VISA ARTIKLAR

2. Autofyll

Nästa Android Oreo-funktioner och fördelar, nämligen Autofyll det erbjuder bekvämligheten och säkerheten för tillfället logga in.

Med den här funktionen gör det verkligen det enklare för dig att logga in på olika konton på internet, dina sociala mediekonton eller olika applikationer utan att behöva skriva Användarnamn och Lösenord.

Ja, funktionen Autofyll fyller automatiskt i den när du vill logga in. Mycket praktiskt, eller hur?

Andra Android Oreo-funktioner ...

3. Bild i bild

Nästa Android 8.0 Oreo-funktion är Bild i bild (PIP).

Här kommer du att kunna titta på videor medan du kör andra applikationer, naturligtvis, vilket gör dig mer produktiv, tittar på videor och fortfarande arbetar.

Denna funktion finns faktiskt redan i Android 7.0 Nougat, men specifikt endast för Android TV-användare.

Medan för Android Oreo är den här funktionen redan tillgänglig för smartphone och tabletter.

4. Meddelandepunkter

Nästa Android Oreo-funktion är där Meddelandepunkter. Så när det finns en oläst anmälan visas en liten punkt ovanför applikationsikonen.

Du kommer aldrig att sakna viktiga saker igen. Du kan också snabb förhandsgranskning formad som Pratbubblor av män-knacka och håll den punkten.

5. Android Instant Apps

Beväpnad med Android-funktioner Snabbappar, senare användaren smartphone Android Oreo kommer att kunna köra nya appar direkt från webbläsare, utan att behövaladda ner-hans.

Nu för hur du använder den här coola funktionen, överväga först följande handledning: Ingen Boong! Så här använder du Android-applikationer utan att installera!

VISA ARTIKLAR

6. Google Play Protect

Google har också ökat säkerheten i sin digitala appbutik, Google Play Store. Google kommer att kunna upptäcka och ta bort skadliga program automatiskt.

I sin utgåva sa Google också att de skulle skanna mer än 50 miljarder ansökningar per dag. Så du behöver inte oroa dig längre.

7. Nya emojis

För dem som ofta använder chattappar kommer det att finnas mer än 60 nya emojis som finns på Android Oreo.

Men för dig som inte vet innebörden av emoji kan du läsa dem här: Missförstå mig inte, lära känna de 150 mest kompletta emoji-betydelserna!

VISA ARTIKLAR

8. Tillgänglighetsknapp

Funktionen är en knapp Tillgänglighet Android Oreo låter dig snabbt komma åt tillgänglighetsfunktioner i navigeringsfältet.

Till exempel för att utföra enkla kommandon som zoom och funktioner i tillgänglighetstjänster, t.ex. Välj att tala du vet.

9. Smart textval

Funktioner Smart textval på Android Oreo gör det enkelt för dig att göra kopiera klistra in genom att ansöka på maskininlärning.

När vi till exempel ser en adress skriven behöver du inte längre kopiera den genom att blockera den ord för ord.

Google kommer att känna igen frasen och sammanhanget för inlägget och omedelbart blockera det ord för ord som ska skrivas ut.kopiera och klistra.

Smart Text Selection kommer också att föreslå Kartor om skrivning av adressen eller föreslå telefonåtkomst när du visar en rad telefonnummer.

10. Högkvalitativ Bluetooth-ljudkodek

Nästa Android Oreo-funktion är support ljudkodek Blåtand hög kvalitet. Det beror långsamt på hålet ljuduttag i smartphone började överges.

Som ersättning hörlurar trådlöst börjar bli standard. Nu för er musikälskare och vill inte kompromissa med kvaliteten på ljudet som släpps, naturligtvis är det goda nyheter.

Ja, Android Oreo stöds nu APTX klass med codecs Sonys proprietära LDAC-protokoll ström som uteslutande ägs av CSR och nu ägs av Qualcomm.

Godkännande ljudkodek detta låter dig lyssna på musik via en Bluetooth-enhet i hög kvalitet (hög bithastighet). Dina öron blir ännu mer bortskämda!

11. Neighborhood Aware Networking

Detta är fördelarna med den nya Android Oreo med avseende på WiFi-teknik, nämligen Stadsmedveten nätverk (NAN).

Detta gör att enheterna kan hitta varandra och kommunicera via WiFi utan behov åtkomstpunkt.

Två smartphone de som stöder NAN-teknik kan hitta varandra och ansluta utan ytterligare applikationer eller konfigurationer.

Där det tillåter dem att dela data i hög hastighet. Stadsmedveten nätverk (NAN) baseras på standarder WiFi Alliance WiFi Aware.

12. Bred färgskala-profil

Färgerna visas av smartphone inte nödvändigtvis helt korrekt. Det du ser matchar inte nödvändigtvis resultatet för färgutskrifter. Även om denna noggrannhet är mycket viktig!

På Android Oreo erbjuder Google ett sätt inföding för utvecklare att bestämma hur de ska visa sina appar på mode bred färgskala.

Dessa profiler inkluderar AdobeRGB, Pro Photo RGB och DCI-P3, som är vanliga standarder för bildapplikationer. redigeringoch professionella videor.

Naturligtvis skärmen smartphone måste också verkligen stödja fysiskt för att visa dessa profiler.

Speciellt för att kunna visa de färger som behövs för HDR-profilvideor som HDR-10 och Dolby Vision.

Kort sagt är detta bra, även om du kanske aldrig märker det.

13. Avvisa meddelanden

Det är inte bara larm som du kan skjuta upp. På Android Oreo kan du snooze underrättelse i varje applikation. Du kan fördröja i 15 minuter, 30 minuter eller en timme.

Så du kommer inte längre att sakna viktiga meddelanden även om du är upptagen. Ögonblick timer slut, du får en ny varning.

Men oroa dig inte, för dig som använder Android-versionen nedanför Oreo kan du också göra det på detta sätt: Hur bli av med irriterande meddelanden på alla versioner av Android-telefoner!

VISA ARTIKLAR

14. Meddelandekanal

Google har också ändrat anmälningssystemet som finns på smartphone eller läsplatta med Android Oreo.

En av dessa ändringar är att du kan gruppera aviseringar från varje app i specifika kategorier, kallade "kanaler".

Detta kan göra det lättare för dig att hantera eller till och med blockera meddelanden från applikationskategorier som anses irriterande, killar.

Så här uppdaterar du en smartphone till det senaste Android-operativsystemet

Är du mer attraherad av funktionerna och fördelarna med Android Oreo, eller hur? Nu för de av er som har en Android-version nedan, naturligtvis vill niuppgradera till den senaste versionen.

För att göra detta kan du följa de tre metoderna som ApkVenue kommer att granska nedan, killar.

1. Uppdatera via OTA

Först kan du göra uppdatering Android-operativsystem via OTA alias Över luften.

Det betyder att du kan gå rakt uppdatering till den senaste Android-versionen, endast via inställningar smartphone Android live.

Men vad du bör komma ihåg, naturligtvis genom att använda denna metod måste du veta vad smartphone du har stöd uppdatering rakt på utvecklare eller inte.

Att göra uppdatering via OTA är allt du behöver göra att gå till menyn Inställning> Om telefon> Systemuppdatering. Se till att din internetanslutning är snabb och stabil för processen uppdatering bättre.

2. Använda en anpassad ROM

Om din mobiltelefon verkligen inte längre stöder att få den uppdatering systemet officiellt kan du också använda anpassad ROM som är utspridda på internet.

Populära internetforum som XDA-utvecklare ger också mycket tråd för de av er som vill anpassa din Android-enhet.

Men tyvärr, för att göra en anpassad ROM måste du åtminstone ha en tydlig förståelse, från och med processen låsa upp bootloader, fri tillgång rot och andra.

Om du fortfarande är osäker kan du först läsa självstudien om hur du gör en anpassad ROM som följande artikel: Hur man installerar och använder en anpassad ROM på en Android-telefon.

VISA ARTIKLAR

3. Använda Android Oreo-temat

Lata anpassade ROM-skivor på grund av krångel eller rädsla för att garantin förverkas rot? Det kan du enkeltuppdatering visa till den senaste versionen av Android.

Här kan du bara ändra skärmen med Android Oreo-tema eller en version ovan.

Metoden är ganska enkel, allt du behöver göra är att ladda ner applikationen launcher tillgänglig i Google Play Butik och ändra utseendet efter eget tycke.

Om det fortfarande inte är klart kan du läsa mer här: Enkla sätt att uppdatera Android Pie 9.0 på alla Android-telefoner (liknar Google Pixel).

VISA ARTIKLAR

Video: 10 rekommenderade applikationer du måste installera på nya Android-telefoner

Så det här är några av de senaste funktionerna på den senaste Android 8.0 Oreo. Om du inte har Android Oreo ännu, bör du kontrollera om du redan har det uppdatering tjänsteman eller inte.

Om det inte är det Stödkan du fortfarande använda en anpassad ROM eller ändra teman som stegen ovan.

Lycka till och lycka till!

Läs också artiklar om Android eller andra intressanta artiklar från Satria Aji Purwoko.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found