Storlek på Instagram-flöde: senaste foton, videor, igtv och berättelser

Den korrekta och perfekta Instagram-flödesstorleken kan hjälpa din Instagram-profil att bli snyggare och mer tilltalande för ögat. Kolla in de bästa IG-poststorlekarna för 2021!

För dig som ofta laddar upp foton till Instagram vill du naturligtvis göra det snyggare och mer tilltalande för ögat? Därför måste du veta storleken utfodra Den perfekta Instagram.

Som vi alla vet, Instagram att bli ett av de mest populära sociala medierna 2021. Fungerar inte bara som en plats att dela foton utan också en plats att dela videor och olika andra multimediainnehåll.

Tja, här kommer vi att diskutera om storlek utfodra Det sanna och idealiska Instagramsenast 2021.

Storlek Utfodra Instagramfoton

Fotokälla: later.com

I juli 2015 uppdaterade Instagram fotostorleken i sin app till 1080 x 1080 pixlar. Detta syftar till att rymma skärmupplösningen på varje enhet som används för att öppna Instagram.

Om du ofta redigerar Instagram-foton måste du förstå storleken i applikationen för att göra den snygg som den är matar celebgrams.

Det finns tre former av Instagram-poststorlek, nämligen landskapsporträtt, och fyrkant. Landskap och porträtt presenteras så att du kan visa foton utan att beskäras.

För att undvika bilder med låg kvalitet eller trasiga bilder rekommenderar vi att du laddar upp bilder i upplösning fyrkant dvs. 1080 x 1080 pixlar eller 1: 1-förhållande.

Du kan enkelt göra detta om du tar en bild direkt från applikationen, eftersom den vanligtvis tar form automatiskt fyrkant.

Följande är storleken på Instagram-fotoposten beroende på dess form:

 • Storlek utfodra Instagram fyrkant högst 1080 x 1080 pixlar eller med ett förhållande 1: 1.

 • Storlek utfodra Instagram porträtt högst 1080 x 1350 pixlar eller med ett förhållande 4: 5.

 • Storlek utfodra Instagram landskap högst 1080 x 608 pixlar eller i förhållandet 1,91: 1.

Om du vill ändra ditt foto från landskap Blir fyrkant, kan du använda flera applikationer som Instagrid eller SquareIt.

Eller så kan du använda flera programvara redigera foton på PC / bärbar dator som Adobe Photoshop, Photoscape eller Corel Draw.

Storlek utfodra Du kan till exempel ställa in Instagram Photoshop 1080 x 1080 pixlar. Metoden är ganska lätt att göra mätningar utfodra Instagram i Photoshop.

Storlek Utfodra Instagram-video

Fotokälla: later.com

Förutom foton kan du också ladda upp videor på Instagram. Vad är den mest idealiska och bra och bekväma Instagram-videostorleken att se?

Det är viktigt att veta så att din bildskärm är perfekt och inte avskuren. Det finns två val av upplösning, nämligen porträtt och landskap för videon.

Speciellt om du ska göra en video i en videoredigeringsapplikation som Kinemaster eller Power Director, till exempel.

Var noga med innan du laddar upp videoinnehåll, särskilt för reklamändamål, ja. Här är storleksförhållandet utfodra Idealiska Instagram-videor:

 • Porträtt: Det maximala förhållandet är 4: 5 och videoupplösningen är 1080 x 1350 pixlar.

 • Landskap: Det maximala förhållandet är 1,91: 1 och videoupplösningen är 1080 x 608 pixlar.

 • Fyrkant: Det maximala förhållandet är 1: 1 och videoupplösningen är 1080 x 1080 pixlar.

Storlek Utfodra Instagram IGTV

Fotokälla: gsmarena.com

Bortsett från att ladda upp foton och videor på utfodra Instagram, nu kan du också dra nytta av de nya funktionerna i Instagram, nämligen IGTV eller Instagram TV.

Med den här funktionen kan du ladda upp eller titta på videoshower med mer än en minut, vilket vanligtvis är inställt för videor på Instagram.

Precis som video kan formen göras till en modell porträtt såväl som landskap, men storleken på Instagram TV-inlägget skiljer sig från videon.

Modell landskap IGTV-innehåll föredras i allmänhet eftersom det är bekvämare att se och bilden som laddas ser perfekt ut.

Medan modellen porträtt ibland skär den fortfarande om den inte har samma upplösning som visningsenheten.

Denna funktion används vanligtvis i stor utsträckning som videomarknadsföring för att förbättra utsikt och andra. Se till att upplösningen är korrekt så att videon inte går sönder, ja!

 • Landskap, 1920 x 1080 upplösning och 16: 9-förhållande.

 • Potrait, en upplösning på 1080 x 1920 pixlar och ett förhållande på 9:16.

Inte bara en resolution, det finns också flera andra bestämmelser som du måste vara uppmärksam på när du vill göra en IGTV-video. Här är punkterna:

 • IGTV omslagsfotostorlek (omslag): 420 x 654 upplösning i förhållandet 1: 1,55.

 • IGTV bildfrekvens: Minst 30 fps med en upplösning på minst 720p.

 • IGTV-varaktighet: Högst 60 minuter omladda upp från Instagram-webben, medan 15 minuter om från Instagram-applikationen.

 • IGTV-videofilformat: MP4.

 • IGTV filstorlek: Maximal varaktighet är 10 minuter eller mindre än 650 MB.

IG Live Post Storlek

Fotokälla: buffer.com

Andra funktioner som kräver storlek utfodra vilket är tillräckligt är en funktion Instagram Live. Den här funktionen är inte särskilt ny, men den blir alltmer efterfrågad på senare tid.

Direktsändningar live eller Instagram görs också med en viss minsta storlek så att den resulterande bilden är lämplig och tilltalande för ögat.

Vilken storlek utfodra Instagram Live? När du gör leva eller direktsändning med Instagram, ställ in kvaliteten på din video till 1080 x 1920 pixelupplösning i förhållandet 9:16.

Så de som tittar på antingen på en smartphone eller bärbar dator kan se i bättre kvalitet.

Storlek Utfodra Instagram-berättelse

Fotokälla: later.com

Inte bara ladda upp foton och videor på utfodra, men du kan också foton och videor genom funktionen Instagram-berättelse. Den här ganska nya funktionen är ganska populär, du vet.

Med den här funktionen kan du dela korta foton och videor, eller lägga till klotter och skrivning för att göra det mer intressant. Foton och videor som du delar sparas i det övre fältet på skärmen Hem.

Du kan också se Instagram-berättelser från de människor du är Följ i den baren. Du kan reagera, dela på nytt och även ge svar.

Instagram Stories försvinner automatiskt efter 24 timmar. Den här funktionen är dock ganska viktig för de av er som gör affärer på Instagram, till exempel för att meddela kampanjer.

Inte som storlek utfodra IG i foton och videor, som du laddar upp till IG Story är mer anpassad till skärmstorlek.

Innehållet på Instagram Stories är utformat för att visas fullt ut på skärmen, som Snapchat. Upplösning och storlek spelar ingen roll eftersom det justerar skärmförhållandet för din mobiltelefon, vare sig det är 16: 9 eller 18: 9.

Vad kan vara irriterande om vi ser Instagram Story-uppladdningar från smartphones med olika upplösningar. Uppladdningen kan trunkeras och så obekväma att titta på.

Storlek utfodra Instagram 2021 för den mest passande historien är 1080 x 608 pixlar med ett bildförhållande på 1,91: 1 för foton och använd en videostorlek på 1080 x 1920 pixlar i förhållandet 9:16.

Tabell för poststorlekslista Utfodra IG

För en tydligare och mer kortfattad guide för bild- / videostorlek utfodra IG, Jaka har också utarbetat en sammanfattning i tabellform.

Du kan se i sin helhet nedan:

 • Foto (fyrkant): 1: 1, 1080 x 1080 pixlar
 • Foto (porträtt): 4: 5, 1080 x 1350 pixlar
 • Foto (landskap): 1,91: 1, 1080 x 608 pixlar
 • Video (fyrkant): 1: 1, 1080 x 1080 pixlar
 • Video (porträtt): 4: 5, 1080 x 1350 pixlar
 • Video (landskap): 1,91: 1, 1080 x 608 pixlar
 • IGTV (landskap): 16: 9, 1920 x 1080 pixlar
 • IG Live: 9:16, 1080 x 1920 pixlar
 • IG Story (foto): 1,91: 1, 1080 x 608 pixlar
 • G Story (video): 19:16, 1080 x 1920 pixlar

Hur man gör Utfodra IG för att inte klippa

Fotokälla: JalanTikus

Vill du lägga upp foton eller videor på utfodra Instagram men resultaten är inte helt rätt och till och med klippa?

Om du tidigare måsteladda ner en ytterligare applikation för att justera inläggets storlek så att den passar och inte trunkeras, så nu behöver du inte göra detta.

Du förstår, för närvarande tillhandahåller Instagram redan funktioner ändra storlek som kommer att justera ditt foto eller din video till inställningsformatet för Instagram.

Tja, om du inte vet hur, här är de fullständiga stegen:

 1. Tryck på menyikonen Plus (+) längst ner i IG-appen.

 2. Välj ett foto eller en video som du vill lägga upp.

 3. Tryck menyikon för att ändra storlek foto / video ned till storlek utfodra IG i det nedre vänstra hörnet.

 4. Tryck på ikonknappen "Nästa" för att fortsätta till redigerings- och postningsstadiet.

Hur man lägger upp foton och videor på IG Story

Fotokälla: JalanTikus

Som ApkVenue nämnde tidigare tillåter Instagram dig inte bara att publicera foton eller videor på utfodra bara, men också på IG Story.

Med utseendet på Instagram som ständigt uppdateras, även till platsen för några av ikonmenyerna. Det kan göra de av er som just har börjat spela Instagram förvirrade över hur man lägger upp foton / videor på IG Story.

Speciellt i sitt senaste utseende har Instagram tagit bort IG Story-ikonen. För att inte bli förvirrad ger ApkVenue här stegen för hur:

 1. Glidande (hårt slag) till höger på Instagram-hemsidan för att visa Instagram Story-sidan.

 2. Välj IG Story-läget som du vill använda.

 3. Redigera den inspelade videon eller ta bilder.

 4. Lägg upp foton / videor till IG Story.

Det är Jakas diskussion om storlek utfodra Det senaste Instagram 2021. Du kan justera det till rätt storlek och upplösning för att förbättra utseendet utfodra Din Instagram är som ett celebgram.

Förhoppningsvis hjälper ApkVenues artikel den här gången dig. Vi ses i andra intressanta artiklar!

Läs också artiklar om Instagram eller andra intressanta artiklar från Frieda Isyana


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found