15 bästa och senaste koreanska kungliga drama och filmer 2020

Letar du efter bra kungliga koreanska drama och filmer? Kolla in de senaste och bästa koreanska kungliga drama- och filmrekommendationerna från ApkVenue.

Du är trött på att titta på koreanska filmer och drama med teman Kärlek? Vill du se koreanska filmer med unika teman som kungariket och tronkampen men Nej vet vilken som är bra?

Sydkorea är inte bara känt för sina coola K-Pop-låtar, men är också känt för sina drama och filmer som har intressanta historier. Tillsammans med de stiliga och vackra skådespelarna.

Bland de många filmgenrer som finns är koreanska kungliga drama och filmer en av dem genre många människors favorit. Inte bara har den en intressant historia, men den har också ett distinkt karaktärsutseende.

Den här gången har ApkVenue en rekommendation till dig som vill se de bästa koreanska kungliga drama och filmer. Kom igen, se helt nedan!

Senaste och bästa koreanska dramanekommendationer 2020

Inte bara romantiska komedi koreanska drama som är populära bland tittarna, koreanska kungliga drama erbjuder också historier som inte är mindre intressanta och spännande för dig att följa berättelserna, du vet.

Så istället för att vara förvirrad över vilket kungarikedrama som är bäst, har Jaka här en rekommendation det senaste och bästa kungliga koreanska drama 2020 som lyckades få höga betyg på IMDb-webbplatsen.

Vill du veta vad, här är en lista som du måste titta på!

1. The King: Eternal Monarch (2020) - (Det bästa koreanska kungliga dramaet)

Fotokälla: ASIAN DRAMA BIBLE (The King: Eternal Monarch är en av de senaste kungliga koreanska dramaerna från 2020 som du måste titta på).

Den första rekommendationen är det senaste kungliga koreanska drama med titeln 2020 Kungen: Evig monark som framgångsrikt uppnått höga betyg under sin inledande rättegång den 17 april.

Detta drama berättar om en annan tvådimensionell fantasihistoria, mellan Republiken Korea och det koreanska kungariket som är anslutna genom en dörr.

Under tiden, Lee Gon (Lee Min Ho) är en kung som försöker stänga dörren till den parallella världen.

För er fans av koreanska drama, med Lee Min Ho, The King: Eternal Monarch i huvudrollen, måste ni verkligen titta, gäng!

InformationKungen: Evig monark
Betyg8.5/10 (IMDb)


91% (Asianwiki.com)

GenreFantasi, romantik
Antal avsnitt16 avsnitt
Utgivningsdatum17 april - 6 juni 2020
DirektörBaek Sang-Hoon
SpelareLee Min Ho


Woo Do-Hwan

2. Kingdom säsong 2 (2020)

Fotokälla: JoBlo TV Show Trailers (Kingdom Season 2 är lämplig för de av er som vill se koreanska drama om kronprinsen).

Letar du efter koreanska dramaer om den bästa kronprinsen? I så fall är det bara att titta på det senaste koreanska dramaet Kingdom säsong 2 detta, gäng.

Fortsätt berättelsen från föregående säsong, detta drama berättar fortfarande historien om en kronprins från Joseon-dynastin som heter Lee Chang (Joo Ji Hoon) försöker avslöja sanningen om anklagelsen om förräderi.

Under tiden färgar kungliga politiska konflikter, beslag av tronen och zombieattacker fortfarande denna actiongenre koreanska drama som verkligen är väldigt intressant att titta på.

InformationKingdom säsong 2
Betyg8.3/10 (IMDb)


75% (Asianwiki.com)

GenreAction, Drama, Skräck
Antal avsnitt16 avsnitt
Utgivningsdatum13 mars 2020
DirektörKim Sung-Hoon
SpelareJu Ji-Hoon


Ryoo Seung-Ryong

3.Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo (2016)

Kommer från det bästa koreanska kungadraman 2016, Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo också vara nästa rekommendation som är synd för dig att missa, gäng.

Detta koreanska drama om Goryeo-kungariket berättar historien om en kvinna från 2000-talet, Go Ha Jin (Lee Ji Eun) som går tillbaka till tiden för Goryeo-dynastin.

Han vaknade i kroppen av en 16-årig flicka som heter Hae Soo (IU) och blev kär i en arving till namnet Empire Wang Soo (Lee Joon Gi).

Tyvärr måste deras kärlekshistoria sluta tyvärr när Hae Soo blev sjuk och andades sist innan han träffade sin älskare.

På grund av den goda berättelsen som erbjuds har Moon Lovers: Sarlett Heart Ryeo blivit en av de koreanska draman som borde ha netizen-versionen av säsong 2, vet du!

InformationMoon Lovers: Scarlet Heart Ryeo
Betyg8.6/10 (IMDb)


93% (Asianwiki.com)

GenreDrama, fantasi, historia
Antal avsnitt20 avsnitt
Utgivningsdatum29 augusti - 1 november 2016
DirektörKim Kyu-Tae
SpelareLee Joon-Gi


Kang Ha Neul

Senaste och bästa koreanska kungliga draman ...

4. The Moon Embracing the Sun (2012)

Dessutom finns det ett koreanskt kungligt drama med titeln Månen omfamnar solen som erbjuder en spänd berättelse såväl som en hjärtskärande kärlekshistoria.

Detta drama berättar historien om en Joseon kronprinsessa, Heo Yeon Woo (Han Ga In) som upplevde minnesförlust efter att han försökte fly från dödshot från drottningmoder.

Som ett resultat av hans flykt trodde alla att Yeo Woo var död, inklusive kronprinsen Lee Hwon (Kim Soo Hyun) som kommer att gifta sig med honom.

Efter åtta år har Yeon Woo äntligen återfått sitt minne och försöker ta tillbaka sin position som drottning Joseon.

InformationMånen omfamnar solen
Betyg8.0/10 (IMDb)


92% (Asianwiki.com)

GenreDrama, fantasi, romantik
Antal avsnitt20 avsnitt
Utgivningsdatum4 januari - 15 mars 2012
DirektörKim Do-Hoon, Lee Sung-Joon
SpelareHan Ga-In


Jung Il-Woo

5. Empress Ki (2013) - (Den bästa riktiga historien kungliga koreanska drama)

Foto med tillstånd av: Ana Nina (Kejsarinnan Ki är en av de bästa sanna historien kungliga koreanska draman som du borde titta på).

Tja, för de av er som vill se den riktiga historien kunglig koreansk drama, Kejsarinnan Ki det här är en av dem som du inte bör missa, gäng.

Detta drama berättar om den sanna historien om en vanlig tjej som heter Ki Seung Nyang (Ha Ji Won), som gifte sig med kejsaren Huizong och så småningom blev kejsare av Yuan-dynastin.

Ändå älskar Seun Nyang faktiskt fortfarande sin första kärlek, nämligen Wang Yo (Joon Ji Mo).

InformationKejsarinnan Ki
Betyg8.5/10 (IMDb)


92% (Asianwiki.com)

GenreAction, Drama, Historia
Antal avsnitt51 avsnitt
Utgivningsdatum28 oktober 2013 - 29 april 2014
DirektörHan Hee
SpelareHa Ji-Won


Ji Chang-Wook

Senaste och bästa 2020-kungliga koreanska filmernas rekommendationer

De koreanska filmerna är nu uppdelade i många kategorier, allt från skräckfilmer till kungliga filmer. Tja, här kommer vi att ge dig olika rekommendationer för koreanska kungliga filmer som är spännande att titta på.

Till skillnad från koreanska dramaer har den här filmen inte många avsnitt. Kom igen, se vad filmerna är nedan:

1. Rampant (2018)

Först finns den senaste kungliga koreanska filmen med titeln 2018 Rampant eller Chang-gwol.

Denna film berättar historien om en hjälte som heter Lee Chung (Hyun Bin) som kämpar mot zombier eller onda varelser i Joseon-jobbet.

Denna zombietema-film spelar olika kända skådespelare som Hyun Bin, Kim Tae-woo, Lee Sun-bin och många fler. Historiens förpackningar är mycket spända och håller dig fokuserad på filmen.

Inte bara det, den här filmen distribuerades också av Next Entertainment World, som tidigare släppte filmen Train To Busan. Bra!

DetaljRampant
Betyg62% (Ruttna tomater)


6.3/10 (IMDb)

Utgivningsdatum21 november 2018
DirektörSung-hoon Kim
SpelareDong-Gun Jang, Hyun Bin, Eui-sung Kim
Filmens varaktighet2t 1min

2. The Great Battle (2018)

Nästa är Den stora striden eller Ansisung, denna actionfilm släpptes först i september 2018 som berättar historien om ett krig som inträffade 645.

Historien berättas kring striden mellan Tang-trupperna mot Goguryeo-riket som är mycket spänd. Den här filmen spelar olika coola skådespelare som Zo In-Sung, Nam Joo-Hyuk, Seol Hyun och andra.

Inspelningen i den här filmen är verkligen fantastisk med en mängd intressanta krig som du kan titta på. Intresserad av att titta, gäng?

DetaljDen stora striden
Betyg86% (Ruttna tomater)


7.0/10 (IMDb)

Utgivningsdatum19 september 2018
DirektörKwang-shik Kim
SpelareIn-sung Jo, Joo-Hyuk Nam, Sung-woong Park
Filmens varaktighet2h 16min

3. Blades of Blood (2010)

Har du någonsin läst den grafiska romanen Like the Moon Escaping from the Clouds?

Om du har det, är denna koreanska kungliga film en visuell form av historien i romanen, gäng. Berättar om den japanska ockupationen av Joseon Kingdom på 1500-talet.

Blades of Blood eller Gureumeul Beoseonan Dalcheoreom som släpptes i april 2010 är välberättad och har olika rörande scener. Naturligtvis stöds av söta koreanska skådespelare som Hwang Jung-min, Cha Seung-won och många fler.

Under filmen hade skådespelaren Hwang Jung-min svårt att spela en blind karaktär. Faktum är att han lärde sig sitt skådespel från en specialskola för blinda.

Tja, för er som letar efter koreanska filmer om Joseon-kungariket, kan detta Blades of Blood vara ett av de bästa valen, gäng.

DetaljBlades of Blood
Betyg- (Ruttna tomater)


5.9/10 (IMDb)

Utgivningsdatum28 april 2010
DirektörJoon-ik Lee
SpelareJung-min Hwang, Seung-won Cha, Ji-hye Han
Filmens varaktighet1t 51min

Senaste och bästa koreanska filmer ...

4. The Fatal Encounter (2014)

The Fatal Encounter eller Yeokrin är en film som berättar om ett försök att döda en kung vid namn Jeongjo som beställs av drottning Jungsoon.

Å andra sidan tittar Eul-Soo på kungens huvud eftersom insatserna är liv. Historien i den här filmen är full av plot-twist och komplicerade problem.

Men när du tittar på filmen kommer du gradvis att förstå vad som hände. Inte bara det, actionscenerna i den här filmen är mycket spännande med kvalitetsinspelning.

Den här filmen släppt av Lotte Entertainment rekommenderas starkt för dig att titta på, gäng!

DetaljThe Fatal Encounter
Betyg60% (Ruttna tomater)


6.8/10 (IMDb)

Utgivningsdatum30 april 2014
DirektörJ.Q. Lä
SpelareHyun Bin, Jae-yeong Jeong, Jung-suk Jo
Filmens varaktighet2h 15min

5. Svärdet utan namn (2009)

Svärdet utan namn eller Bulkkotcheoreom Nabicheoreom är en koreansk kunglig film som berättar historien om en person head-hunter som blev kär i den framtida drottningen Jaseon, Ja Yeong.

Hennes kärlekshistoria blev ett offer när Ryssland och Japan koloniserade Korea. Mu Myeong, sjöng head-hunter måste också skydda de människor han älskar från angriparens attack.

Den här filmen har en berättelse baserad på en riktig karaktär, Queen Myseongseong, även om hennes kärlekshistoria bara är en fiktion. Mu Myeong själv har innebörden av "inget namn" eller "inget namn" som också anges i filmens titel.

The Sword With No Name släpptes först 2009 genom att ta med olika välkända stjärnor som Soo-Ae, Cho Seung-Woo, Kim Young-Min och många fler.

För dig som letar efter en romantisk koreansk kunglig film kan The Sword With No Name vara ett alternativ.

DetaljSvärdet utan namn
Betyg- (Ruttna tomater)


6.3/10 (IMDb)

Utgivningsdatum24 september 2009
DirektörYong-gyun Kim
SpelareSeung-woo Cho, Soo Ae, Sophie Broustal
Filmens varaktighet2h 4min

6. War of Arrows (2011) - (Bästa koreanska kungliga filmen)

Foto med tillstånd av: Tom Trailer (War of Arrows är en av de bästa koreanska filmerna för att uppnå 100% betyg på Rotten Tomatoes).

Nästa är War of Arrows eller Choejongbyungki Hwal är en film som berättar om Manchu-koloniseringen i Korea som involverade skarpa bågskyttar från Qing-dynastin.

Den här filmen är full av fantastiska handlingar med drama som kan få dig att gråta.

Beviset, den här koreanska kungliga filmen kunde genomtränga mycket stora försäljningar, så att den kunde göra den till den bästa Box Office-filmen sedan den släpptes.

War of Arrows släpptes 2011 med ett antal kända skådespelare regisserade av regissören Kim Han-Min som gjorde filmen The Admiral: Roaring Currents.

DetaljWar of Arrows
Betyg100% (Ruttna tomater)


7.2/10 (IMDb)

Utgivningsdatum10 augusti 2011
DirektörHan-min Kim
SpelareHae-il Park, Seung-ryong Ryu, Mu-Yeol Kim
Filmens varaktighet2h 2min

7. Admiral: Roaring Currents (2014)

Så för de av er som är nyfikna på filmen av Kim Han-Min som ApkVenue nämnde ovan, är den här filmen vinnaren av bästa filmen vid Daejong Film Awards och bästa regissör vid Blue Dragon Film Awards.

Den här filmen berättar historien om ett berömt krig som heter Slaget vid Myeongnyang 1597 i Joseon. En av de berömda stridsfigurerna i Slaget vid Myeongnyang är Yi Sun-sin.

Admiralen: Brusande strömmar eller Myeongryang tillbringade en hel del filminställningar i havet med ett mycket spännande krig. De av er som gillar krigsfilmer kommer definitivt att bli förvånad.

Den här filmen blev en av de mest visade filmerna med 10 miljoner biljetter sålda inom 12 dagar efter lanseringen. Admiral: Roaring Currents är också en av de bästsäljande filmerna i Sydkorea.

Nyfiken? Prova att kolla in din favoritwebbplats för koreanska filmer just nu, gäng!

DetaljAmiralen: brusande strömmar
Betyg83% (Ruttna tomater)


7.1/10 (IMDb)

Utgivningsdatum30 juli 2014
DirektörHan-min Kim
SpelareMin-sik Choi, Seung-ryong Ryu, Jin-Woong Cho
Filmens varaktighet2h 6min

8. Masquerade (2012)

Fotokälla: Koreandramadiary (uppnådde 100% betyg på Rotten Tomatoes webbplats, Masquerade blev en annan bästa koreanska kungliga film).

Inte mindre än andra, Maskerad eller Gwanghae: Wangyidoen Namja detta är vinnaren av bästa filmen vid olika prisevenemang.

Den här filmen handlar om förklädnaden för en Gwanghae-kung av Ha-Sun. Hans berättelse om att förkläda sig som en kung gör den här filmen både unik och spännande att titta på.

Masquerade hade tidigare två olika titlar innan det släpptes, samt en regissör som lämnade filmprojektet på grund av en konflikt med sitt produktionsbolag, CJ Entertainment.

Denna film släpptes äntligen 2012 och lyckades bli berömd så att den kunde nå mer än 10 miljoner biljettförsäljningar. Bra själ!

DetaljMaskerad
Betyg100% (Ruttna tomater)


7.8/10 (IMDb)

Utgivningsdatum13 september 2012
DirektörChang-min Choo
SpelareByung-Hun Lee, Seung-ryong Ryu, Hyo-Joo Han
Filmens varaktighet2h 11min

9.Warriors of the Dawn (2017)

Warriors of the Dawn eller Daeribgoon Detta är en koreansk kunglig film som berättar om den japanska ockupationen under Ming-dynastin.

Historien i den här filmen är ganska intressant att bevittna med olika spännande scener. Inte bara det, skådespelet från Yeo Jin-Goo och Lee Jung-Jae kunde leva upp den här filmen.

Filmen, som regisserades av Jeong Yoon-Chul, släpptes i maj 2017 och förde in ett antal kända skådespelare som Lee Jung-Jae, Kim Moo-Yul, Park Won-Sang och andra.

DetaljWarriors of the Dawn
Betyg- (Ruttna tomater)


5.5/10 (IMDb)

Utgivningsdatum31 maj 2017
DirektörYoon-chul Chung
SpelareDong-Gun Jang, Hyun Bin, Eui-sung Kim
Filmens varaktighet2h 10min

10. Minnen av svärdet (2015)

Sista är Memories of the Sword or Hyubnyeo: Gå igenom Kieok med välkända skådespelare. Denna film berättar historien om konflikten mellan tre riddare från Goryo-dynastin.

Unikt är filmens huvudperson en kvinna som är bra på att slåss med svärd. Gör filmen ännu svalare med en mängd realistiska effekter.

Memories of the Sword spelar Lee Byung-Hun, Jeon Do-Yeon, Kim Go-Eun och många fler. Du som gillar koreanska kungliga filmer, måste titta på den här filmen!

DetaljMinnen av svärdet
Betyg75% (Ruttna tomater)


6.3/10 (IMDb)

Utgivningsdatum13 augusti 2015
DirektörHeung-sik Park
SpelareByung-Hun Lee, Go-eun Kim, Do-yeon Jeon
Filmens varaktighet2h

Det är en lista över de bästa koreanska kungliga drama och filmer som du inte bör missa, gäng.

Du kan titta på draman och filmerna ovan genom filmtittapplikationen eller webbplatsen som tittar på koreanska filmer. Vilken film tycker du är mest intressant?

Skriv din åsikt i kommentarfältet, ja. Vi ses i nästa artikel!

Läs också artiklar om Koreanska filmer eller andra intressanta artiklar från Daniel Cahyadi.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found