23 sekvenser av de senaste filmerna från Marvel Cinematic Universe (MCU)

Vill du veta listan över Marvel-filmer från tidigare till nu? Här är en guide för att titta på Marvel Cinematic Universe (MCU) -filmen, komplett med fas 4-recensioner.

För fans av superhjältefilmer är de mycket bekanta med franchise den här!

Ja, Marvel Cinematic Universe (MCU) har katapulterat olika superhjältar, som Captain America, Iron Man, Thor, Hulk, Spider-Man, till Captain Marvel.

Tja, för de av er som behöver en guide för att titta på Marvel Cinematic Universes filmsekvens har ApkVenue granskat den fullständigt nedan. Just den här gången vill jag titta på det igen, eller hur?

Lista över Marvel Cinematic Universe-filmer sorterat efter utgivningsår

Innan du ser det helt vill ApkVenue ge dig en liten anteckning här! För information börjar superhjältefilmerna som kommer in i MCU från Iron Man, som släpptes 2008.

Så den tidigare Marvel-projektfilmen kom inte in i det, gäng. För de av er som vill se det igen från början, låt oss följa guiden som ApkVenue sorterar efter det år den släpptes. Kolla in det här!

Marvel Cinematic Universe Phase 1 Movie Collection

Denna Marvel Cinematic Universe-öppnare berättar bildandet av det första Avengers-laget genom att berätta Iron Man, Captain America, Thor och Hulk som huvudpersoner.

Först då dök Black Widow och Hawkeye upp, som också kompletterade filmen The Avengers.

1. Iron Man (2008)

MCU öppningsfilm, Iron Man, berättar historien om Tony Stark när han först blev chef för Stark Industries och sedan kidnappades av en grupp terrorister.

Medan han var i terroristfängelse deltog han också i att utveckla Arc Reactor så att han kunde undkomma kidnappningen.

Arc Reactor är det som sedan gjorde honom till en Iron Man-figur. I slutet av filmen har Tony och Nick Fury idén att göra Avengers-projektet.

DetaljIron Man
Utgivningsdatum2 maj 2008
DirektörJon Favreau
SpelareRobert Downey Jr., Gwyneth Paltrow

2. The Incredible Hulk (2008)

Efter experimentets framgång Super soldat Captain America, som senare berättas i filmen Captain America: The First Avenger, många forskare tävlar om att skapa ett liknande serum.

Ingenting fungerade och bara Culver University försökte skapa ett serum med gammastrålar som berättat i filmen Den otroliga Hulken.

Bruce Banner, som blev ett experimentellt material, förvandlades till ett gigantiskt grönt monster som senare kallades Hulken. Regeringen, som kände till experimentet, hamnade efter honom.

DetaljDen otroliga Hulken
Utgivningsdatum13 juni 2008
DirektörLouis Leterrier
SpelareEdward Norton, Liv Tyler

3. Iron Man 2 (2010)

Historien om Tony Stark och hans Ark Reactor fortsätter in Iron Man 2. Ivan Vanko, som är son till Howard Starks kollega, hävdar att Arc Reactor är hans.

Ivans eget uppdrag är att döda Tony Stark och samtidigt göra sin egen robotdräkt som heter Whiplash.

Filmen innehåller också karaktären Black Widow, som beordras av Nick Fury att spionera på Tony. Nick själv verkar inte tro att någon som Stark passar bra för Avengers-projektet.

DetaljIron Man 2
Utgivningsdatum7 maj 2010
DirektörJon Favreau
SpelareRobert Downey Jr., Gwyneth Paltrow

4. Thor (2011)

Odin, skyddsguden för de nio världarna, hade en son som hette Thor. Tyvärr har han ett problem med sina känslor. Odin ansåg det som olämpligt att sitta på tronen för Asgard Job.

Han utvisades till jorden och fick återvända om han var värd att bli en Gud och kung i Asgard. Med hjälp av Jane Foster och Dr. Selvig lyckades Thor bli kung tills han återvände till Asgård.

DetaljThor
Utgivningsdatum6 maj 2011
DirektörKenneth Branagh
SpelareChris Hemsworth, Natalie Portman

5. Captain America: The First Avenger (2011)

Captain America: The First Avenger är den första filmen som berättar historien om Captain America. Ja, Steve Rogers, som ursprungligen bara var en liten soldat och ofta varöversittare.

Ett hemligt experiment som senare lyckades producera en figur super soldat som senare blev en superhjälte som heter Captain America.

Hans första uppdrag är att få den nationella armén att besegra en kriminell grupp, Hydra som tar bakgrunden av händelserna under andra världskriget.

DetaljCaptain America: The First Avenger
Utgivningsdatum22 juli 2011
DirektörJoe Johnston
SpelareChris Evans, Hayley Atwell

6. Marvel's The Avengers (2012)

Loki, som skickades av Thanos för att gripa Teserract från S.H.I.E.L.D, fick en pinne innehållande en Mind Stone.

Loki delade sedan The Avengers och lyckades orsaka skada i New York. När det var högst lyckades Loki skapa en portal för Chitauri-trupper att invadera jorden.

Hämnarna bestående av Captain America, Iron Man, Thor, Hulk, Black Widow och Hawkeye lyckades besegra Loki och Chitauri-trupperna.

Sedan lyckades också föra Tesseract hem till säkerhet.

DetaljMarvels The Avengers
Utgivningsdatum4 maj 2012
DirektörJoss Whendon
SpelareRobert Downey Jr., Scarlett Johansson

Marvel Cinematic Universe Phase 2 Movie Collection

Hotet som blir större och mer onda har hotat sedan bildandet av Avengers.

I fas Detta introducerade också flera nya superhjältar, till exempel Peter "Star-Lord" Quill med sina kollegor i Guardians of the Galaxy och Ant-Man.

1. Iron Man 3 (2013)

I serien Iron Man 3, Tony Stark i en Iron Man-kostym har en fiende från sitt förflutna, någon Tony Stark har vägrat att samarbeta med.

Även i den här filmen finns det en grupp terrorister som påstår sig vara en del av Mandarin.

De falska Mandarin-terroristerna besegrades tack vare hjälp av Iron Patriot. I slutet av den här filmen släpper Tony sin Arc Reactor och skapar en ny, mer sofistikerad Arc Reactor.

DetaljIron Man 3
Utgivningsdatum3 maj 2013
DirektörShane Black
SpelareRobert Downey Jr., Shane Black

2. Thor: The Dark World (2013)

Thor: den mörka världen Berättar historien om Jane Foster, som forskar i portalavvikelser istället för att gå in i en portal och hitta Aether (en av Infinity Stones).

Han besattes senare av Aether och fick Malekith att rikta sig mot honom.

Malekith lyckades sedan ta Aether från Jane Foster och attackera Greenwich. Lyckligtvis stoppades denna ansträngning framgångsrikt av Thor tack vare Jane och Dr. Selvig.

DetaljThor: den mörka världen
Utgivningsdatum8 november 2013
DirektörAlan Taylor
SpelareChris Hemsworth, Tom Hiddlestone

3. Captain America: The Winter Soldier (2014)

En av Hydra-skurkarna använder Winter Soldier för att utföra sitt nästan omöjliga uppdrag. Winter Soldier är också en soldat som får serum super soldat av Hydra.

Captain America, som möter Winter Soldier assisterad av Black Widow, inser att Winter Soldier är Bucky, hans vän som försvann under ett uppdrag att besegra Hydra 1942.

Under strid försöker Steve Rogers återuppliva Bucky från Hydras manipulation i filmen Kapten Amerika: Vinter Soldaten.

DetaljKapten Amerika: Vinter Soldaten
Utgivningsdatum4 april 2014
DirektörJoe Johnston
SpelareChris Evans, Hugo Weaving

4. Guardians of the Galaxy (2014)

Rymdäventyr super episk hittar du i serien Galaxens väktare.

Ett barn vid namn Peter Quill som kommer från jorden kidnappas av utomjordingar. Han uppfostrades och utbildades av utomjordingar för att bli en rymdtjuv som fick smeknamnet Star-Lord.

När han stal Orb (en av Infinity Stones) och skulle sälja den fick han stora problem. Thanos riktade sig sedan på Orb för att inte få en Teserract.

DetaljGalaxens väktare
Utgivningsdatum1 augusti 2014
DirektörJames Gunn
SpelareChris Pratt, Vin Diesel

5. Avengers: Age of Ultron (2015)

Strucker gjorde en artificiell intelligens (AI) från Lokis personal, Scepter som också innehåller Mind Stone i originalberättelsen Avengers: Age of Ultron.

Tony Stark var också intresserad av att utveckla Ultron som Jarvis, men mer sofistikerad. Tonys experiment lyckades tack vare Scarlett Witchs hjälp som han träffade i Sokovia.

Ultron, som har onda avsikter att förstöra jorden, besegras av The Avengers med hjälp av Vision och Scarlet Witch, som senare går med i superhjältarna.

DetaljAvengers: Age of Ultron
Utgivningsdatum1 maj 2015
DirektörJoss Whendon
SpelareRobert Downey Jr., Chris Evans

6. Ant-Man (2015)

Dr. Hank Pym och Agent Carter är skaparna av teknik som kan zooma in och ut på föremål såväl som människokroppen.

Dessutom kan denna teknik kontrollera myrsvärmar. I sin utveckling gjorde Hank tekniken i en kostym som en superhjälte.

Eftersom det är farligt är all teknik dold. Fram till dess träffade Hank Scott Lang som han ansåg lämpligt att bära kostymen.

Scott lyckades äntligen bli en figur Myr mannen och gå med i Avengers i följande berättelser.

DetaljMyr mannen
Utgivningsdatum17 juli 2015
DirektörPeyton Reed
SpelarePaul Ruud, Evangeline Lilly

Marvel Cinematic Universe Phase 3 Movie Collection

Fas Det tredje av Marvel Cinematic Universe kan sägas vara toppen med den gigantiska närvaron av Thanos som avser att förstöra hälften av världens civilisationer.

Inte bara det, i det här avsnittet finns det också flera nya superhjältar som Doctor Strange, Spider-Man, Black Panther och Captain Marvel.

1. Captain America: Civil War (2016)

I Captain America: Civil War, superhjältarna är uppdelade i två läger, var och en ledd av Captain America och Iron Man.

Striden mellan de två partierna som motsatte sig och stödde regeringen efter Sokovia-tragedin orsakade också ganska stora splittringar.

Efter att ha gått igenom en stor strid spriddes de två lägren igen och ett faktum avslöjades som skilde Steve Rogers och Tony Starks förhållande.

I den här filmen introduceras också Spider-Man-karaktären först i Marvel Cinematic Universe, ett gäng.

DetaljCaptain America: Civil War
Utgivningsdatum6 maj 2016
DirektörAnthony och Joe Russo
SpelareRobert Downey Jr., Chris Evans

2. Doctor Strange (2016)

Doctor Strange berättar livsresan för en begåvad men också arrogant neurolog som heter Stephen Strange.

Hans händer var förlamade efter att ha varit i en bilolycka. För att läka honom måste han resa för att hitta den forntida.

Trots att han lyckats läka sina händer med hjälp av magi, finns det ett stort problem när en av de forntida förrädarna försöker återuppliva Dormamu, en av de starkaste skurkarna i universum Förundras.

DetaljDoctor Strange
Utgivningsdatum4 november 2016
DirektörScott Derrickson
SpelareBenedict Cumberbatch, Rachel McAdams

3. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Guardians of the Galaxy Vol. 2 berättar om Peter Quill och hans kollegor som får ett uppdrag att hålla Annulax-batteriet från utomjordingars händer.

Här är det känt att Star-Lord är halv främlingdet vill säga hälften mänsklig och hälften främmande. Det var här han äntligen träffade sin far Ego som var en del av Celestials.

Hans far, som ville använda Quill som ett verktyg för att styra världen, besegrades av Guardians of the Galaxy.

DetaljGuardians of the Galaxy Vol. 2
Utgivningsdatum5 maj 2017
DirektörJames Gunn
SpelareChris Pratt, Zoe Saldana

4.Spider-Man: Homecoming (2017)

Filma Spider-Man: Homecoming samtidigt markera återkomsten av denna spindel superhjälte till Marvel Cinematic Universe (MCU).

Efter händelserna under inbördeskriget återvänder Peter Parker till Queens och hoppas få ett nytt uppdrag från Tony Stark.

Det visar sig att det i Queens finns brottslingar som använder främmande teknik som erhållits från vraket från Chitauri-trupperna just nu Slaget vid New York.

De sålde pistolen till andra brottslingar, inklusive gam som blev skurk Spider-Man i den här filmen.

>> SE & LADDA NER FILM SPIDER-MAN: HOMECOMING (2017) HÄR <<

DetaljSpider-Man: Homecoming
Utgivningsdatum7 juli 2017
DirektörJon Watts
SpelareTom Holland, Michael Keaton

5. Thor: Ragnarok (2017)

Thor, som ofta drömmer om Asgards förstörelse, försöker ta reda på innebörden av denna dröm.

När han var på väg att föra tillbaka Odin från jorden till Asgård, som var kvar på vårdhem av Loki, berättade hans far om Hela.

Hela som är Odins första barn blir skurk stora bakom Asgards förstörelse i filmen Thor: Ragnarok. Här förenar Thor sig med Loki, Valkryie och Hulk för att hantera honom.

>> SE & LADDA NER FILMTOR: RAGNAROK (2017) HÄR <<

DetaljThor: Ragnarok
Utgivningsdatum3 november 2017
DirektörTaika Waititi
SpelareChris Hemsworth, Tom Hiddleston

6. Black Panther (2018)

Efter hans fars död, som dog under Winter Soldier-attacken, som beskrivs i filmen Captain America: Civil War, återvänder T'challa till Wakanda.

Efter hans återkomst utsågs han omedelbart till den nya kungen och blev en figur Svart panter, Wakandas superhjältsskydd.

I denna Black Panther-film berättas det också om hans fejd med Eric Killmonger, en wakandisk medborgare som avser att hämnas sin fars död.

>> SE & LADDA NER SVART PANTERFILM (2018) HÄR <<

DetaljSvart panter
Utgivningsdatum16 februari 2018
DirektörRyan Coogler
SpelareChadwick Boseman, Michael B. Jordan

7. Avengers: Infinity War (2018)

Filma Avengers: Infinity War vara toppen av Thanos attack när han attackerar jorden och möter Avengers.

Thanos, som intensivt slutför sitt uppdrag att samla Infinity Stones, fortsätter att växa sig starkare tillsammans med sina allierade.

Samlingen av Avengers har faktiskt inte kunnat matcha Thanos styrka, speciellt när han har samlat alla Infinity Stones och lyckats eliminera hälften av världens befolkning.

Inklusive några av superhjälten Avengers som försvann och förvandlades till damm i denna film.

>> Titta & ladda ner filmhämnar: INFINITY WAR (2018) HÄR <<

DetaljAvengers: Infinity War
Utgivningsdatum27 april 2018
DirektörAnthony och Joe Russo
SpelareRobert Downey Jr., Chris Hemsworth

8. Ant-Man and the Wasp (2018)

Inre berättelse Ant-Man and the Wasp tar bakgrunden rätt samtidigt som ögonblicket i filmen Avengers: Infinity War.

Ant-Man, som arbetar med The Wasp den här gången, är på uppdrag att ta tillbaka Janet van Dyne, fru till Hank Pym från Quantum Realm.

Deras kamp för att avslöja mysteriet med Quantum Realm blockeras tyvärr av effekterna av Thanos attack som utplånade världens befolkning, inklusive för Hank, Janet och Hope.

DetaljAnt-Man and the Wasp
Utgivningsdatum6 juli 2018
DirektörPeyton Reed
SpelarePaul Ruud, Evangeline Lilly

9. Captain Marvel (2019)

Historien i filmen Kapten Marvel tillbaka till 1995, där Carol Denvers hade en fruktansvärd olycka tills han återfick medvetandet, fick supermakter och gick med i Kree-armén.

Carol, som också förlorade sitt minne, återvänder till jorden och möter figuren av den unga Nick Fury på ett uppdrag att hitta en grupp Skrulls och avslöja hans sanna identitet.

Äventyret för en av de starkaste kvinnliga superhjältar är förmodligen en bro fas nästa som kommer att fokusera på rymdutforskning, gäng.

DetaljKapten Marvel
Utgivningsdatum8 mars 2019
DirektörAnna Boden och Ryan Fleck
SpelareBrie Larson, Samuel L. Jackson

10. Avengers: Endgame (2019)

Som namnet antyder, Avengers: Endgame kommer att vara klimaxhistorien för de återstående Avengersna när de löser sin fejd med titan galen, Thanos.

Den här filmen äger rum också fem år efter massutrotningen av Thanos, som fick många att förtvivla.

Avengers, som fortfarande är i ett sorgligt tillstånd, avslöjar återigen hur man avbryter Thanos handlingar och vinner mot honom.

Åh ja, i den här filmen ett koncept tidsresa själva introducerades i Marvel-universum. Är det sant kommer det att finnas multiversum?

>> Titta & Hämta DOWNLOAD FILM AVENGERS: ENDGAME (2019) HÄR <<

DetaljAvengers: Endgame
Utgivningsdatum26 april 2019
DirektörAnthony och Joe Russo
SpelareChris Evans, Robert Downey Jr.

11. Spider-Man: Far From Home (2019)

Spider-Man: Far From Home berättar historien om Peter Parker som kom tillbaka efter att ha blivit till damm i filmen Avengers: Infinity War.

Sedan Tony Starks död har Peter Parker funderat på att sluta vara Spider-Man!

I den här filmen är Peter och hans vänner på sommarresa till Europa. Tyvärr verkar Peters semester inte som att han bara kan ta det lugnt.

Plötsligt kommer figuren av Nick Fury och ber om hjälp för att riva upp några av mysterierna i den kriminella attacken som heter The Elementals.

Peter kan inte låta bli att återvända till sin superhjälteform som Spider-Man och slåss tillsammans med Mysterio, en mystisk "superhjälte" som plötsligt dyker upp.

Åh ja, Spider-Man-filmen: Far From Home själv sägs vara det sista utseendet för denna spindel superhjälte karaktär i MCU-världen. Duh så ledsen!

>> Titta och ladda ner SPIDER-MAN-FILM: LÅNG FRÅN HEM (2019) HÄR <<

DetaljSpider-Man: Far From Home
Utgivningsdatum5 juli 2019
DirektörJon Watts
SpelareTim Holland, Jake Gyllenhaal

Marvel Cinematic Universe Phase 4 Movie Collection

Fotokälla: thedisinsider.com

Fas 4 The Marvel Cinematic Universe kommer att upplevas med ett antal långfilmer samt Disney + -serien som har en kontinuerlig berättelse med filmen.

I fas Under den här tiden kommer ett antal nya superhjältar att dyka upp, såsom The Eternals, Shang-Chi och filmer solo- den första av Black Widow, gäng.

Tja, för detaljer om Marvel Cinematic Universe fas I nästa 4 har Jaka granskat hela artikeln nedan:

VISA ARTIKLAR

Tja, det är den kompletta listan över Marvel Cinematic Universe (MCU) filmsekvenser enligt en pågående plot och berättelse.

Nu behöver du inte vara förvirrad längre för att lära känna superhjältehistorien som diskuteras av många människor.

Av allt som ApkVenue har granskat ovan, vilken Marvel-film är din favorit, gäng? Låt oss dela din åsikt i kommentarfältet nedan!

Läs också artiklar om förundras eller andra intressanta artiklar från Reynaldi Manasse