komplicerat garantianspråk? Dessa fyra saker måste beaktas på distributörens garantismartphone

Innan du blir frestad och köper en distributörs garantismartphone bör du vara försiktig. Här är anledningarna till att du måste vara försiktig med distributörens garanti.

Som älskare vet grej i allmänhet, förutom officiell garanti, det finns också smartphones med återförsäljargaranti. Denna distributörs garanterade smartphone är faktiskt en smartphone gå in via icke-officiella kanaler eller importeras av en distributör som inte officiellt har utsetts av smartphone-tillverkaren.

Jämfört med officiell smartphone, är distributörens garantismartphone verkligen prissatt till billigare priser. Men innan du blir frestad och köper en distributörs garantismartphone bör du vara försiktig. Följande anledningen till att du måste vara försiktig med distributörens garanti.

  • 7 hemligheter varför kinesiska smartphones kan vara billiga!
  • 5 bästa kinesiska Android-smartphones juli 2017
  • 5 skäl till varför du har tur att köpa en kinesisk mobiltelefon

Komplicerade garantikrav! 4 saker att leta efter på en distributörs garanterade smartphone

1. Begränsat servicecenter

Fotokälla: Foto: www.hape.net

När du köper en smartphone kommer säljaren i allmänhet att rekommendera dig att göra det kom direkt till servicecenter. Det här är bra om du är köp en officiell garantiprodukt. Men för distributörens garantismartphone är servicecentret i fråga tyvärr endast centrerad i vissa städer endast. Mest jämnt bara i Jakarta.

Det är på grund av servicecenter tjänsteman som vanligtvis öppnar många filialer acceptera inte distributörsgaranti smartphones. Om du bor i Jakarta kommer det kanske inte att vara något problem. Men om du bor utanför Jakarta, så är du självklart måste skicka varor som du vill kontrollera via en speditör.

Ibland finns det säljare som tar initiativ med erbjuda hjälp med garantianspråk. Men på grund av det längre kravflödet, naturligtvis, hanteringstiden service för tar längre tid.

2. Komplicerat förfarande för garantikrav

Fotokälla: Foto: dailyedge.ie

Eftersom servicecentrets läge är centraliserat i vissa städer, gäller också distributörens garantianspråk blir mer komplicerat. Du kan verkligen be säljaren om hjälp för att göra anspråk på denna garanti. Men när du gör anspråk på en garanti i butiken, inte nödvändigtvis varor skickas direkt till tjänsten.

Ibland finns det en tidsfördröjning som inte är kort. Även om du vill göra anspråk på din egen garanti måste proceduren följas kan känna sig invecklad och lång.

VISA ARTIKLAR

3. Gammal serviceprocess

Fotokälla: Foto: prolabsmobile.com

Om garantianspråket är hos ett auktoriserat servicecenter är den vanliga hanteringen av garantianspråket gjort snabbt, särskilt om det inte finns någon ersättning för smarttelefonkomponenter. Även om det finns komponenter som behöver bytas ut är processen vanligtvis tar bara några veckor upp till en månad, i mån av tillgång reservdel. Men med en distributörs garantismartphone kan hanteringsprocessen ta längre tid, särskilt om det finns komponenter som måste bytas ut.

Längden på processen för att ersätta dessa komponenter är oskiljbar från det långa och komplicerade förfarandet som måste följas distributörens garantileverantör detta. Eftersom de inte har officiellt samarbete med närstående smarttelefontillverkare är det naturligtvis behöver ett annat sätt för att få de reservdelar som behövs.

4. Tjänster som inte nödvändigtvis är tillfredsställande

Fotokälla: Foto: hirdeskkulfoldon.hu

Det måste erkännas, denna distributörstjänst det är fortfarande under servicestandarder som kan tillhandahållas av ett officiellt servicecenter. Vänlighet och professionalism också inte lika bra som den officiella servicecentrets personal. Faktum är att inte få konsumenter är nöjda med tjänsten från distributören.

Distributör garanti smartphone är mer som psykologisk säkerhet endast. Faktum är att konsumenterna inte helt kan förvänta sig eller förlita sig på denna garanti för att garantera hanteringen av den smarttelefontjänst de köper.

Det är anledningen till det du måste vara försiktig om du vill köpa en smartphone-produkt med en icke-officiell garanti. Allt beror dock på ditt val om inte redo, kanske du bättre välj den officiella garantin bara för att minimera oönskade möjligheter.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found