brådskande! det här är skillnaden mellan öppen källkod och freeware

I datorns värld kommer du inte att separeras från användningen av programvara. Eftersom det är en viktig del av själva datorn. Därför är det mycket viktigt att känna till skillnaden mellan öppen källkod och freeware-programvara.

I dators värld kommer du inte att separeras från användningen av alias-programvara programvara. Detta är en viktig del av själva datorn.

programvara i sig är en speciell term för digitalt formaterad och lagrad data, inklusive datorprogram eller applikationer. Med andra ord är programvara en immateriell del av ett datorsystem.

Programvaruutveckling kräver ett "programmeringsspråk" skrivet av programmerare kompileras sedan med en kompilatorapplikation så att den blir kod som kan kännas igen av maskinen hårdvara.

  • 10 bästa applikationer för skärminspelare för PC och bärbar dator 2020, gratis!
  • 7 sätt att bli en riktig datorhacker
  • Hur man skannar och utraderar virus på en dator utan antivirus

Brådskande! Detta är skillnaden mellan freeware och open source

Tja, det finns flera typer av programvara, inklusive fri programvara (freeware), testversion (shareware / trialware), permanent programvara (firmware), gratis (gratis programvara), förstörare (malware), programvara med öppen källkod (open source). I den här artikeln diskuterar ApkVenue två typer av programvara som är ganska förvirrande och det är viktigt att veta, nämligen skillnaderna gratisprogram och öppen källa.

Den verkliga betydelsen av freeware-programvara

Det visar sig att programvara som slutar med "ware" tenderar att vara tänkt att säljas. En av dem är freeware och shareware.

Gratisprogram säljs ofta för att stärka varumärken eller marknadsföra produkter. Vanligtvis säljs med vinst, men distribueras för affärs- eller kommersiella ändamål för att utöka marknadsandelen för en "premium" -produkt.

Gratis antivirusprogram är exempel på freeware-programvara. Företag som AVG och McAfee tillhandahåller gratisversioner i ett försök att locka dig till den betalda versionen.

Termen freeware används vanligtvis för datorprogramvara som har rätt att skapas gratis och användas utan tidsbegränsning. Till skillnad från shareware vilket tvingar sina användare att betala, till exempel efter en viss testperiod eller att få ytterligare funktioner.

Para utvecklare skapar faktiskt ofta freeware-programvara för samhället, men de behåller fortfarande sina rättigheter som utvecklare och har kontroll över vidareutveckling. Du får inte ändra eller sälja den och du har inte tillgång till källkoden.

Den verkliga betydelsen av programvara med öppen källkod

Programvara med öppen källkod är en typ av programvara vars källkod är öppen för att studera, ändra, förbättra och sprida. På grund av denna natur utförs utvecklingen i allmänhet av en öppen gemenskap som syftar till att utveckla programvaran i fråga.

Ofta arbetar medlemmarna i samhället frivilligt men kan också vara anställda i ett företag som får betalt för att hjälpa till med utvecklingen av programvaran. De produkter som produceras är vanligtvis gratis medan de följer viss etik.

Dessutom fördelarna med öppen källkod förutom att vara gratis, nämligen att vem som helst kan använda och utveckla den. Mer stöds av samhället, så om det finns en lucka eller buggar, kommer snart att fixas av samhället.

Medan bristen på programvara med öppen källkod bland annat förvirrar vanliga användare. De som inte är vana vid att använda open source-applikationer kommer att ha svårt.

Slutsatsen

Till skillnad från fallet med gratisprogram som inte nödvändigtvis kan ses i den ursprungliga koden kan programvara med öppen källkod läsa programmeringskoder enligt originalet. Denna programmeringskod kan också ändras, modifieras och utvecklas av oss själva samtidigt som vi uppmärksammar de "spelregler" som gäller i enlighet med programvarulicensen.

För att förstå skillnaderna mellan dessa två typer av programvara, överväga följande illustration. Till exempel gjorde företaget Microsoft en gång sina produkter gratis programvara. Det betyder att vem som helst kan få det gratis. Du har dock inte rätt att senare ändra och utveckla programvaruprodukten.

Sammanfattningsvis är programvara med öppen källkod definitivt en del av freeware. Å andra sidan är freeware inte nödvändigtvis öppen källkod.

Med de egenskaper som beskrivs ovan är det inte fel att ha stora förhoppningar om programvara med öppen källkod som en alternativ plattform. Istället för att använda piratkopierad programvara kan vi använda programvara med öppen källkod.

Därför måste vi använda och stödja utveckling av öppen källkod inom olika områden. Eftersom öppen källkod gör världen mer öppen är det omöjliga möjligt. Nu förstår du skillnaden, eller hur? Dela med sig i kommentarfältet ja.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found