3 sätt att kontrollera tillgängligheten i ditt hemområde

Vill du installera IndiHome men inte säker på om ditt område täcks av nätverket eller inte? Kolla in hur du kontrollerar IndiHome-tillgängligheten i ditt område nedan.

Planerar du att skapa ett IndiHome-nätverk i huset eller pensionatet där du bor? I så fall finns det några saker du bör vara uppmärksam på, gäng.

Förutom att vara uppmärksam lista över överkomliga paketprisermåste du också kontrollera tillgängligheten för IndiHome-nätverket där du bor. Är det överkomligt med en fiberoptisk kabel? Är nätverket bra? Eller är det tvärtom?

Tja, på detta tips kommer ApkVenue att vägleda dig hur man kontrollerar tillgängligheten till IndiHome i ditt hemort. Vem vet att det inte är installerat än, gäng!

Hur man kontrollerar tillgängligheten för IndiHome Fiber Optic Network

Fotokälla: Liputan 6

IndiHome kan sägas vara internetleverantör nummer 1 i Indonesien. Fördelen är att den har olika servicepaket som gör att användarna kan njuta av internet, fasta och interaktiva TV-nätverk smidigt, plus en enkel kvotkontrollmetod.

Inte bara det, IndiHome erbjuder också olika servicepaket som inte är mindre premium och spännande. Med början från Prestige, Spelare, Phonixoch Molnlagringsbuntning. Allt matchas med relaterade konsumentbehov.

Därför är det mycket viktigt att kontrollera tillgängligheten av IndiHome i det område där du bor. Det är inte roligt om du har förberett budgeten, men det visar sig att ditt område inte täcks av IndiHome fiberoptiska nätverkskabel?

Utan att behöva dröja längre, för de av er som är nyfikna på hur man kan kontrollera tillgängligheten av IndiHome-nätverket, här är guiden!

1. Använda FiberMap

IndiHome-användare måste känna till den här tjänsten från Telkom. På den här webbplatsen kan du ta reda på om Telkoms servicecenter och distributionen av det befintliga IndiHome Fiber-nätverket.

Fördelarna är helt klart många, gäng! Det viktigaste, du kan ta reda på om ditt område täcks av IndiHome-nätverket eller inte. Bortsett från det kan du också lära dig viktig information relaterad till IndiHome-nätverket.

Hur kontrollerar du sedan tillgängligheten av IndiHome-nätverket med FiberMap? Följ riktlinjerna som ApkVenue tillhandahåller nedan.

1. Öppna FiberMap-webbplatsen

  • Öppna IndiHome Fiber-webbplatsen på adressen //fibermap.indihome.co.id/
  • Senare kommer du omedelbart att få en karta över Indonesien komplett med IndiHome-platser spridda från Sabang till Merauke enligt nedan.

2. Fyll i formuläret

  • Naturligtvis kan du inte känna din position genom att zooma in på kartan som visas, eller hur? Klicka därför Kontrollera fibern på din plats som ligger till höger.
  • Senare får du ett formulär. Fyll i enligt platsen där du bor där du vill installera IndiHome WiFi.

3. Kontrollera tillgängligheten för IndiHome Network

  • När du har fyllt i formuläret pekar webbplatsen omedelbart till platsen där du kommer att installera IndiHome WiFi, komplett med logotypen nedan.
  • Om området har ett IndiHome-nätverk visas ett meddelande som säger, ** IndiHome Internet Network (Fiber) är tillgängligt på din plats **.

  • Under tiden, om ditt område inte har täckts av IndiHome-nätverket, kommer ett meddelande att säga, ** Tyvärr, IndiHome Fiber-nätverket är ännu inte tillgängligt på din plats **.

2. Via Call Center 147

Fotokälla: ngidam.id

Metoden ovan är inte tillfredsställande eftersom du inte känner till den detaljerade adressen där du bor? Eller behöver du mer bestämd bekräftelse från närstående parter? Enkelt, bara ring callcenter Telkom kl 147!

Ja, detta Telkom Call Center tar ofta emot samtal från sina kunder för alla typer av affärer, inklusive de flesta Felsök problematiska IndiHome-nätverk.

Du kan ringa 147 via fast telefon eller via din egen mobiltelefon. Kom ihåg att lägga till riktnummer längst fram på numret!

Antag till exempel att du bor i området Fattig och vill rapportera IndiHome internetstörningar via en smartphone. Så du kan ringa numret 0341147 (0341 är riktnummer för Greater Malang-området).

Åh ja, innan du ringer, se till att du har tillräcklig kredit, med tanke på att det här samtalet kommer att kosta dig cirka IDR 1000 per 30 sekunder.

3. Kontrollera kablarna runt bostaden manuellt

Fotokälla: Marknadsföring Telkom IndiHome Malang

För att kontrollera tillgängligheten av IndiHome Fiber-nätverket är den här garanterat riktigt lätt, gäng, för du bor bara ut ur huset och letar efter IndiHome-låda Vad menas är.

Vad kännetecknar denna IndiHome-låda? Nästa ApkVenue försök att beskriva kort.

  • På telefonkabeln i närheten finns en svart eller grå låda som heter låda FO.
  • Det kommer att skrivas / bifogas etiketten FO, där i rutan står FDB- eller ODP-kod.

Ett exempel på bilden har bifogats av ApkVenue under punkt nummer 3, gäng! Så om du hittar IndiHome FO-rutan kan du vara säker på ditt område omfattas av IndiHome-nätverket och WiFi kan installeras. Riktigt enkelt, eller hur?

Det är Jakas guide om hur man kontrollerar tillgängligheten till IndiHome i ditt hemort. Riktigt enkelt, eller hur?

Läs också artiklar om Internet eller andra intressanta artiklar från Diptya.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found