hur man gör din egen QR-kod enkelt

Hur man skapar en QR-kod på PC och Android är förvånansvärt lätt att göra! Så här gör du din egen QR-kod den enklaste att göra.

Tänkte någonsin att det var svårt och komplicerat att göra en QR-kod! Du har fel, gäng, det visar sig!

I en tid av teknik som nu har streckkodsfunktionen börjat ersättas med QR-kod. QR eller Snabbsvarskod har förmågan att lagra data i en mycket större storlek än streckkoder.

Dessutom kan QR-kod också visa skannad information mycket snabbt. Från och med text, webbplatser, bilder, nu kan du till och med överföra pengar bara genom att skanna QR-koden.

Bara så att du vet, det visar sig att du kan, du vet, skapa din egen QR-kod. I den här artikeln kommer ApkVenue att granska hur hur man skapar en QR-kod enkelt på mobil eller PC. Kolla in det!

Så här skapar du din egen QR-kod enkelt (Uppdatera 2020)

QR-kodtekniken utvecklades först av Denso Wave Corporation från Japan 1994. QR-koder användes ursprungligen för att spåra fordon när de producerades.

Tillsammans med tidens framsteg har funktionen för QR-koden nu blivit mer omfattande. Du kan, du vet, dela personlig information eller sociala mediekonton med hjälp av en QR-kod.

Visst är du intresserad, eller hur? Så på grund av detta har ApkVenue samlat flera sätt att skapa din egen QR-kod som du kan göra via en Android- eller iPhone-mobiltelefon, samt en PC / laptop, gäng.

Fördelarna med QR-kod jämfört med streckkod

Även om båda fungerar för att lagra information, visar det sig QR-koden är mycket överlägsen, du vet, jämfört med streckkoder. Vad är fördelarna? Här är några av dem:

1. Möjligheten att lagra större information

QR-koder har hög kapacitet i kodningsdata, såsom numeriska, alfabetiska, kanji, hiragana, katakana, symboler och binära koder.

QR-kod kan också lagra numeriska data på upp till 7 089 tecken, alfanumeriska data upp till 4 296 tecken, binär kod upp till 2 844 byte och kanji-tecken upp till 1 817 tecken.

2. Mindre storlek

Fortfarande relaterade till ovanstående fördelar, QR-koder är också mycket mindre i storlek än streckkoder eftersom de kan lagra data horisontellt och vertikalt.

Därför kan en bildskärm med QR-kod vara en tiondel av storleken på en streckkod med samma mängd information.

3. Inte lätt skadad

QR-koden har en felmarginal på upp till 30%. Det betyder att även om några av QR-kodbilderna du har är skadade eller smutsiga kommer din mobiltelefon fortfarande att kunna läsa dem så länge skadan inte är mer än 30%.

Insamling av sätt att skapa QR-kod på HP och PC

Efter att ha förstått mer om QR-kod är det dags för oss att komma in i huvuddiskussionen, gäng. ApkVenue har delat in självstudien i två kategorier

Så här skapar du din egen QR-kod på en Android-telefon

Egentligen finns det många applikationer för QR-kodgeneratorer som du kan ladda ner. I den här artikeln kommer ApkVenue dock att fokusera på att lära dig hur man gör QR-kod offline med en applikation QR-kodgenerator.

QR-kodgenerator är den bästa applikationen för QR-kodgenerator med en mängd olika kraftfulla funktioner. Du kan skapa QR för kontakter, bilder, Google Maps-platser och andra.

Inte bara det, du kan också anpassa din egen QR-kodbild. Börjar från att ändra färger, ändra typ av punkt, ge teman och andra.

>>> Ladda ner QR-kodgeneratorn via följande länk <<<

Bry dig inte om hur man skapar en QR-kod som innehåller bilder eller hur man gör QR-kodkartor. Med en QR-kodgenerator kan du göra det praktiskt.

Om du har laddat ner och installerat applikationen kan du se ApkVenues fullständiga handledning. Kolla in det!

Steg 1 - Öppna applikationen för QR-kodgenerator

 • Öppna applikationen för QR-kodgenerator. Du kan välja vilken typ av QR du vill ha. Med början från Text, Kontakt, Hemsida, Instagram, WhatsApp, och andra.

Steg 2 - Ange den information du vill ha

 • Antag att du vill göra en QR-kodskarta / plats, du kan öppna Google Maps först för att hitta den plats du vill ha.
Apps Produktivitet Google Inc. LADDA NER
 • Klicka på knappen Dela platsoch välj sedan Kopiera till Urklipp.

Steg 3 - Skapa din egen QR-kod

 • Öppna applikationen QR-kodgenerator igen. Klicka på alternativ Hemsida på sidan Skapa QR-kod, då klistra den länken. Klick Skapa för att skapa en QR.

 • Du kan anpassa den QR-design du vill ha, från färger till prickar. Spara i så fall det genom att klicka på alternativet Spara.

Steg 4 - Klar

Klart, deh! Hur lätt är det att skapa din egen QR-kod på en Android-telefon?

Så här skapar du din egen QR-kod på en dator

Förutom applikationen på en Android-mobiltelefon kan du också skapa QR-kod på en dator, du vet, gäng. Du kan skapa en QR-kod med hjälp av en generatorsida eller Microsoft Excel.

Hur man skapar en QR-kod med bilder via en webbläsare

Om du inte vill ha besväret med att installera det här programmet kan du använda ett webbläsarprogram som har installerats på en dator för att skapa en QR-kod, gäng.

 • Steg 1: Öppna ett webbläsarprogram på din PC / laptop. ApkVenue rekommenderar att du bär Google Chrome.
Google Inc. webbläsarappar LADDA NER
 • Steg 2: Skriv in adressen www.qrcode-monkey.com på kolumnen Adressfältoch tryck sedan på Stiga på.

 • Steg 3: Antag att du vill skapa en QR-kod för din personliga webbplats / blogg, klicka på Ange innehåll, ange sedan den webbadress du vill ha i den angivna kolumnen.

 • Steg 4: Välj om du vill lägga till din egen bild eller logotyp i QR-koden Lägg till logotypbildoch välj sedan Ladda upp.

 • Steg 5: Klick Skapa QR-kod för att skapa din egen kod. Om du vill spara bilden kan du ladda ner den via alternativet Ladda ner PNG som är tillgängliga.

Hur man skapar en QR-kod med Excel

Vem sa att Microsoft Excel bara fungerar för att skapa tabeller och bearbeta data? Microsoft Excel kan också vara ett verktyg för att enkelt göra QR-kod offline, vet du.

Kolla in det!

 • Steg 1: Öppen Microsoft excel, skapa det sedan Arbetsbok ny.
Office-appar och affärsverktyg Microsoft Corporation NEDLADDNING
 • Steg 2: Klicka på fliken Föra inoch välj sedan Skaffa tillägg.
 • Steg 3: Skriv i sökfältet QR4Office. Sedan Välj Lägg till och Fortsätta.
 • Steg 4: QR4Office-verktyget visas på höger sida av skärmen. Ange länken du vill ha i kolumnen.

 • Steg 5: Du kan ställa in QR-kodens färg och bakgrund och QR-storlek du vill ha. Om så är fallet, välj Föra in.

 • Steg 6: Din QR-kod visas i den kolumn du valt i Excel.

Bonus: 3 sätt att skanna streckkoder och QR-kod på Android-telefoner, kan vara utan applikationer!

Hur vet du sedan om QR-koden du skapade fungerar bra? Tja, du kan använda ApkVenues rekommendation för skanning av QR-kod.

För att ta reda på hela listan kan du kolla in följande artiklar:

VISA ARTIKLAR

Detta är ApkVenues artikel om hur man enkelt skapar QR-koder via Android-telefoner eller datorer / bärbara datorer. Förhoppningsvis är Jakas artikel användbar för dig, gäng!

Vi ses igen i nästa JalanTikus-artikel!

Läs också artiklar om Handledning eller andra intressanta artiklar från Prameswara Padmanaba