hur man kan bli av med den röda linjen i det senaste ordet 2021

Hur man kan bli av med röda linjer i Word kan göras på ett antal enkla metoder. Här är tips om hur du kan bli av med röda / gröna linjer i MS. Word ✅.

Hur man kan bli av med röda linjer i Word kan vara en av Ms. Det ord du letar efter mest just nu, va?

De röda eller gröna vågiga linjerna som visas när du skriver in Microsoft Word är irriterande. Ibland är de röda eller gröna linjerna lite distraherande och får dig att inte fokusera på att skriva.

Även för vissa människor hindras det att skriva snabbt av de röda och gröna linjerna under orden.

Tja, om du vill veta hur hur man kan bli av med den röda linjen i Word permanent har ApkVenue en lösning!

Nedan finns tips för att ta bort röda linjer i alla Microsoft Word-serier, med början från MS. Word version 2006 till version 2019! Cekidot!

Hur man tar bort röda linjer i Word genom inställningar

När du manuellt skriver eller kopierar och klistrar in text i Microsoft Word visas både röda och gröna linjer automatiskt. Du kan dock bli av med den via menyn Miljö.

Om du väljer den här metoden kan du ta bort den röda linjen i Word eller ta bort den gröna linjen. Här är stegen du måste följa.

 • Öppna filen du vill radera den röda linjen och välj sedan menyn Filer i det övre vänstra hörnet. Välj sedan menyn alternativ i avsnittet nedan.
 • Välj en undermeny Korrektur på vänster sida av alternativmenyn. Avmarkera kolumnen Kontrollera stavningen när du skriver för att ta bort den röda linjen i Word.

 • Eller avmarkera kolumnen Markera grammatikfel när du skriver för att ta bort den gröna linjen i MS. Ord.

Gjort! Nu försvinner de röda och gröna linjerna i Word efter att du har tagit bort de två bockarna i den kolumnen, gäng.

Hur man kan bli av med röda linjer i Word via granskningsmenyn

Förutom att gå igenom menyn Miljö, kan du också ta bort den röda linjen i Word när du kopierar från internet via menyn Recension, gäng.

Denna metod är specifikt för att ta bort röda linjer i Word och samtidigt ta bort de gröna linjerna också. Här är stegen:

 • Blockera alla meningar eller meningar som du vill radera den röda linjen. Du kan också trycka på Alt + A.

 • Välj meny Recension högst upp i Microsoft Word-menyraden. Välj sedan menyn Språk, då Ställ in språkgranskning.

 • Avmarkera kolumnen Kontrollera inte stavning eller grammatik för att radera både de röda och gröna linjerna i MS.Word.

Gjort! Denna andra metod är mycket enklare och effektivare att ta bort röda linjer i Microsoft Word såväl som gröna linjer.

I testningen för den här artikeln använder ApkVenue 2016-versionen av Microsoft Office. Om du använder en annan version än ApkVenue är stegen egentligen inte mycket annorlunda.

Men du kan se hur genom ApkVens fullständiga diskussion nedan.

Hur bli av med röda linjer i Word 2010

Hur man blir av med den röda understrykningen i Word 2010 skiljer sig faktiskt inte mycket från vad ApkVenue tidigare förklarade ovan. Kolla in mer information nedan!

 • Välj meny 'Språk' på fliken Granska och välj sedan 'Ange korrekturspråk'.

 • Avmarkera alternativen 'Kontrollera inte stavning eller grammatik'. Glöm inte att välja det språk som matchar ditt skrivande och klicka sedan på OK-knappen.

Redan klar! Du kan också se resultaten av de föreslagna ändringarna genom att ändra Display för granskning Blir 'Slutlig' (nummer 3).

Fotokälla: articlebin.michaelmilette

Hur man tar bort röda linjer i Word 2007

Så om du är Microsoft Word 2007-användare finns det också ett sätt att enkelt ta bort röda linjer i Word.

Detta gäller även när den röda linjen visas när du skriver in Ms. Ord med ljud till exempel. Metoden är så här!

 • Välj ikonmenyn 'Språk' på fliken 'Recension' eller klicka direkt på språket som används i det nedre vänstra hörnet.

 • Avmarkera alternativen 'Kontrollera inte stavning eller grammatik' tryck sedan på OK. Se också till att du har valt det språk som matchar ditt skrivande.

Du kan också ändra 'Display ror review' (nummer 3) blir 'Slutlig' för att se alla föreslagna ändringar.

Fotokälla: articlebin.michaelmilette

Hur man tar bort röda linjer i Word 2003

Det är inte bara den senaste versionen av Microsoft Word som har en funktion för att ta bort röda linjer, fru. Word 2003 låter dig också ta bort dessa rader om du tycker att de är irriterande.

För själva metoden är det väldigt enkelt, allt du behöver göra är att klicka på menyn 'Verktyg' välj sedan undermenyn 'Ställ in språk' på alternativ 'Språk'.

Avmarkera sedan alternativen 'Kontrollera inte stavning eller grammatik'.

Fotokälla: articlebin.michaelmilette

Hur bli av med röda linjer i Word på mobilen

Förutom att använda en bärbar dator finns det också några av er som ofta skriver eller redigerar Word-filer via smartphones.

Förutom att vara mer praktisk kan du också redigera när som helst och var som helst utan att behöva bära en bärbar dator.

Tja, inte bara kan du ställa in marginaler, du kan också använda Ms.-applikationen. Tala om HP för att bli av med den röda linjen, gäng. Nyfiken? Här är stegen.

 • Öppna Word-filen som du vill ta bort den röda understrykningen för. Gå till redigeringsläge genom att välja penna ikon på toppen. Tryck sedan på triangelikonen i det nedre högra hörnet.
 • Efter det, gå till sektion meny 'Recension'.
 • Välj meny 'Korrektur och språk'. Välj sedan det språk du använder skriftligen. Sätt en check i kolumnen "Dölj alla korrekturmärken".

Redan klar! Nu försvinner den röda linjen automatiskt, gäng.

Vad gör Microsoft Words röda och gröna linjer?

Tja, nu vet du hur man raderar dessa rader i MS. Ord? Vilken funktion har sedan den röda linjen i Word?

Vad är då skillnaden med den gröna linjen som också ofta visas? För att ta reda på svaret kan du läsa förklaringen nedan.

röd tråd

Om du ofta ser röda linjer i varje ord du skriver i Microsoft Word, är du i läge Kontrollera stavning

Kontrollera stavning ensam användbart för att kontrollera stavningen för varje ord du skriver i MS. Ord beroende på vilket språk du väljer.

Generellt sett är MS. Word blir mer känslig för stavningskontroll än engelska, även om andra språk också kan kontrolleras av MS. Ord.

I själva verket kan den röda linjefunktionen i Word hjälpa de av er som ofta gör stavfel så att man blir medveten om att man skriver stavfel när man skriver ett ord.

Grön linje

Under tiden verkar denna gröna linje faktiskt ganska sällan i MS. Ord, eftersom dess funktion är mycket mer komplex än den röda linjen, gäng.

De gröna linjerna som visas när du skriver in MS. Word är faktiskt användbart för kolla upp grammatik eller grammatiken för den mening du skriver.

Medan den gröna linjen i Word ibland kan vara irriterande är det faktiskt en stark punkt i MS. Word som en office-applikation från Microsoft.

För om du är van vid att konvertera PDF-filer till Word kommer du att inse att PDF saknar funktioner automatiskt upptäcka grammatik som i MS. Ord.

Men för de av er som faktiskt störs av närvaron av dessa röda och gröna linjer, lyckligtvis kan du ta bort dem så att de inte visas igen.

Det var tips från Jaka om hur man kan bli av med röda linjer i Word medan du skriver. Förutom den röda linjen kan du också ta bort den gröna linjen, gäng.

Hur? Det är verkligen lätt att permanent radera röda eller gröna linjer i ditt Microsoft Word? ApkVenue är säker på att den här metoden fungerar 100%! Lycka till!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found