12 bästa och nyaste detektivfilmer fulla av gåtor

Letar du efter den bästa detektivfilmen full av mysterier och olösta hemligheter? Här är 12 av de bästa detektivfilmerna 2020 som du måste titta på.

Den bästa detektivfilmen passar dig som först introduceras till mangavärlden genom den legendariska mangadetektivet Conan av Aoyama Gosho.

Trots att det inte har gått länge sedan han följde berättelsen finns det fortfarande många människor som inte kan glömma den här geniala anime-figuren.

För att behandla nostalgi kan du titta på filmer som har ett liknande tema, nämligen om en detektiv som löser ett ärende.

I den här artikeln kommer ApkVenue att diskutera rekommendationer för de bästa detektivfilmerna som du måste titta på. Kolla in detaljerna nedan!

Bästa detektivfilmer 2020

Bara i Indonesien är kanske Conan Edogawa eller Shinichi Kudo den mest kända detektiven, men han är långt ifrån den första.

I mangan avbildas Conan som idoliserande figuren av Sherlock Holmes av författaren Arthur Conan Doyle som också är källan till Aoyama Goshos inspiration.

Detektivhistorier har också en lång historia i Hollywood, som du kan se i rekommendationerna en film om en geni-detektiv det följande!

1. Enola Holmes (2020)

Enola Holmes är en film om den yngre systern till den berömda detektiven Sherlock Holmes. Du kommer att tas med på ett äventyr med Enola på jakt efter hans försvunna mamma.

Innan hon försvann lämnade mamman olika konstiga gåvor. Han gav dock inga ledtrådar om syftet eller anledningen till att han lämnade.

Naturligtvis, som yngre bror till den berömda detektiven, Enola ärvde också hans detektivförmågor. Att se den senaste detektivfilmen från 2020 kommer garanterat att tömma din hjärna!

InformationEnola Holmes filmer
leva23 september 2020
Varaktighet2 timmar 3 minuter
ProduktionWarner Bros. Bilder
DirektörHarry Bradbeer
KastaMillie Bobby Brown, Sam Claflin, Henry Cavill, Helena Bonham Carter
GenreAction, äventyr, brott
Betyg91% (RottenTomatoes.com)


6.6/10 (IMDb.com)

2. Bad Boys For Life (2020)

Netflix bästa detektivfilm har titeln Bad Boys For Life Du måste titta på detta eftersom det visar Will Smith som en prickskytt och en komplett hjälte.

I stort sett berättar den här filmen historien om Mike Lowery och hans partner, Mark Burnett, som har till uppgift att lösa fall och mysterier som omger dem.

Blandning av komedi och action, en av de bästa Will Smith-filmerna är ett måste titta, speciellt om du letar efter en Will Smith-prickskyttfilm.

TitelBad Boys For Life
leva17 januari 2020
Varaktighet2 timmar 4 minuter
ProduktionColumbia Pictures, 2.0 underhållning
DirektörAdil El Arbi, Bilall Fallah
KastaWill Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens, et al
GenreAction, Komedi, Brott
Betyg77% (RottenTomatoes.com)


6.6/10 (IMDb.com)

3. Knives Out (2019)

Knivar ut kanske mer exakt beskriven som en film antidetektiv eftersom den här Rian Johnson-regisserade filmen har vrida väldigt unikt, gäng.

I den här bästa detektivfilmen 2019 presenteras du för Marta, en godhjärtad barnflicka som av misstag orsakar hennes arbetsgivares Harlan död.

Under hela filmen kommer du att bli inbjuden att följa Martas ansträngningar för att undvika anklagelser om att en privatdetektiv som heter Blanc undersöker Harlans död.

Förutom en serie galna vridplottar kommer publiken också att bli bortskämda av en rad stora stjärnor som Chris Evans och Daniel Craig som visas i den här filmen!

TitelKnivar ut
leva27 november 2019
Varaktighet2 timmar 11 minuter
ProduktionLionsgate, Media Rights Capital (MRC), T-Street
DirektörRian Johnson
KastaDaniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas, et al
GenreKomedi, Brott, Drama
Betyg97% (RottenTomatoes.com)


8.0/10 (IMDb.com)

4. Sökning (2018)

Detektivhistorier kretsar inte alltid om mord på grund av de bästa detektivfilmerna från 2018 Sökande snurra på kidnappningsfallet, gäng!

Här träffar vi David, en far vars förhållande till dottern Margot blev ansträngd efter hans fru.

Mitt i Davids vårdslöshet försvinner Margot plötsligt och vi är här för att följa Davids sökning efter Margot med hjälp av en detektiv som heter Vick.

Unikt har den här läskiga filmen en unik teknik där all berättelse sker enbart via mobiltelefoner och datorskärmar.

TitelSökande
leva31 augusti 2018
Varaktighet1 timme 42 minuter
ProduktionScreen Gems, Stage 6 Films, Bazelevs Production
DirektörAneesh Chaganty
KastaJohn Cho, Debra Messing, Joseph Lee, et al
GenreKomedi, Brott, Drama
Betyg92% (RottenTomatoes.com)


7.6/10 (IMDb.com)

5. Mord på Orient Express (2017)

Att prata om mystiska berättelser kan inte skiljas från den legendariska författaren Agatha Christie och hennes mest ikoniska verk, Mord på Orient Express.

Filmer som Knives Out berättar historien om Hercule Poirot och hans ikoniska mustasch som undersöker ett mord ombord på Orient Express.

Denna berättelse är unik bland Christies andra verk genom att den har plot twist unik i slutet som visar att världen inte är svart och vitt, gäng.

Unikt är Kenneth Branagh här som regissör och Poirot och han kommer att upprepa denna dubbla handling i uppföljaren till Death on the Nile i slutet av 2020.

TitelMord på Orient Express
leva10 november 2017
Varaktighet1 timme och 54 minuter
ProduktionTwentieth Century Fox, Genre Films, Kinberg Genre
DirektörKenneth Branagh
KastaKenneth Branagh, Pen lope Cruz, Willem Dafoe, et al
GenreBrottslighet, drama, mysterium
Betyg61% (RottenTomatoes.com)


6.5/10 (IMDb.com)

6. Zodiac (2007)

Seriemördare Zodiac Killer på 70-talet är ett av de största mysterierna i USA som fortfarande är olöst.

Den här berättelsen är vad den berömda regissören David Fincher tog till storskärmen genom en mysteriefilm Zodiaken under 2007.

Här får vi sällskap av flera personer som undersöker ärendet, journalisterna Graysmith och Avery och en detektiv som heter Toschi.

I slutet av pusselfilmen drar Fincher sina egna slutsatser baserat på forskning som har gjorts men officiellt, Zodiac Killer fortfarande inte fångad.

TitelZodiaken
leva2 mars 2007
Varaktighet2 timmar 37 minuter
ProduktionParamount Pictures, Warner Bros., Phoenix Pictures
DirektörDavid Fincher
KastaJake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo, et al
GenreBrottslighet, drama, mysterium
Betyg89% (RottenTomatoes.com)


7.7/10 (IMDb.com)

En annan bästa detektivfilm ...

7. Se7en (1995)

Zodiaken inte den enda filmen av regissören David Fincher som har en seriemördare eftersom han har tagit upp detta tema i filmen Se7en.

Här möter vi ett par detektiv som heter Mills och Somerset för att fånga en seriemördare som inspirerades av konceptet Seven Deadly Sins.

Åh ja, ApkVenue varnar för att den här rekommendationen om en detektivfilm har en scen som blir sjuk och ett mycket tragiskt slut.

TitelSe7en
leva22 september 1995
Varaktighet2 timmar 7 minuter
ProduktionCecchi Gori Pictures, Juno Pix, New Line Cinema
DirektörDavid Fincher
KastaMorgan Freeman, Brad Pitt, Kevin Spacey, et al
GenreBrottslighet, drama, mysterium
Betyg81% (RottenTomatoes.com)


8.6/10 (IMDb.com)

8. Memories of Murder (2003)

Tack vare framgången med filmen Parasite at the Oscar har regissören Bong Joon-Hos arbete skjutit upp i allmänheten, varav en är Memories of Murder.

Baserat på ett seriemord i slutet av 80-talet berättar den här filmen historien om Detective Park och Detective Seo när de minskade fallet.

Den bästa koreanska detektivfilmen är också det första samarbetet mellan Bong och skådespelaren Song Kang-Ho, som nu är en vanlig skådespelare för Bong Joon-Ho.

Unikt ökade framgången för den här filmen allmänhetens intresse för det ursprungliga fallet och år 2019 fångades den verkliga mördaren äntligen!

TitelMemories of Murder
leva2 maj 2003
Varaktighet2 timmar 12 minuter
ProduktionCJ Entertainment, Muhan Investment, Sidus
DirektörBong Joon-Ho
KastaKang-ho Song, Sang-kyung Kim, Roe-ha Kim, et al
GenreAction, Brott, Drama
Betyg90% (RottenTomatoes.com)


8.1/10 (IMDb.com)

9. Masquerade Hotel (2019)

Liknande filmer Knivar ut som presenterar en mycket underhållande detektivhistoria, nämligen Masquerade Hotel vill inte heller förlora, gäng!

När Tokyo upprörs av en serie mordärenden genomför en grupp detektiver ledda av Kosuke Nitta en galen plan för att fånga mördaren.

Efter framgångsrik slutsats att Hotel Cortesia kommer att vara platsen för nästa mord, beslutar Nitta att gå undercover som personal på hotellet.

Bortsett från att behöva hänga på hjärnan, blir publiken i denna bästa japanska detektivfilm också bortskämd av den roliga konflikten mellan Nitta och hennes nya "chef" på hotellet.

TitelMasquerade Hotel
leva18 januari 2019
Varaktighet2 timmar 13 minuter
ProduktionCine Bazar, Fuji Television Network
DirektörMasayuki Suzuki
KastaTakuya Kimura, Masami Nagasawa, Nozomi de Lencquesaing, et al
GenreBrott, mysterium
Betyg6.3/10 (IMDb.com)

10. Sherlock Holmes (2009)

Spelade framgångsrikt karaktären Iron Man i MCU-filmen, Robert Downey Jr. valde omedelbart att spela den legendariska detektiven Sherlock Holmes.

I den här filmen avbildas Holmes och hans partner, John Watson, som försök att motverka Lord Blackwoods handling för att styra staden London.

Deras handling i den bästa filmen om detektiven kompliceras också av utseendet på Irene Adler, en kvinna som har ett komplext förhållande med Holmes.

Det bör noteras att Guy Ritchies version av Holmes beskrivs lite annorlunda eftersom den är full av actionelement. Nyfiken?

TitelSherlock Holmes
leva25 december 2009
Varaktighet2 timmar 8 minuter
ProduktionWarner Bros., Village Roadshow Pictures, Silver Pictures
DirektörGuy Ritchie
KastaRobert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, et al
GenreAction, äventyr, brott
Betyg69% (RottenTomatoes.com)


7.6/10 (IMDb.com)

11. Kiss Kiss Bang Bang (2005)

Rekommendationen i nästa lista över de bästa detektivfilmerna som gör att du inte kan sluta fuska är filmer Kyss kyss Bang Bang från regissören Shane Black.

Här möter vi Harry, en "skådespelare" som studerar under ledning av en privatdetektiv som heter Perry för en roll i en film.

Perry, som ursprungligen fick i uppdrag att utreda otäcka fall, hamnar istället i en mordkonspiration där Harrys gamla vän, gänget också involverar!

Framgången med denna film lyckades också återuppliva Robert Downey Jr.s karriär. tidigare utestängda av Hollywood på grund av dess många narkotikaproblem.

TitelKyss kyss Bang Bang
leva18 november 2005
Varaktighet1 timme 43 minuter
ProduktionWarner Bros., Village Roadshow Pictures, Silver Pictures
DirektörShane Black
KastaRobert Downey Jr., Val Kilmer, Michelle Monaghan, et al
GenreAction, Komedi, Brott
Betyg85% (RottenTomatoes.com)


7.5/10 (IMDb.com)

12. Nancy Drew och den dolda trappan (2019)

När Jaka fortfarande var i skolan tillbringade Jaka mycket tid på att spela spel Nancy Drew anpassad från tonårsdetektivroman med samma namn.

Tja, under 2019 uppstod denna karaktär genom film Nancy Drew och den dolda trappan som berättar om Nancys början som detektiv.

I den här bästa mysteriefilmen tar Nancy mandatet att söka i ett hemsökt hus innan hon äntligen hamnar i ett landskonspirationsfall.

Som följeslagare anpassades Nancy Drew också till en tv-serie med samma namn som innehåller många övernaturliga element, gäng!

TitelNancy Drew och den dolda trappan
leva26 mars 2019
Varaktighet1 timme 29 minuter
ProduktionRed 56, A Very Good Production Inc.
DirektörKatt Shea
KastaSophia Lillis, Zoe Renee, Mackenzie Graham, et al
GenreKomedi, Brott, Drama
Betyg67% (RottenTomatoes.com)


5.7/10 (IMDb.com)

Det är en lista med rekommendationer bästa detektivfilmen från Jaka. För de som känner sig smarta, testa dig själv genom att titta på filmen ovan, gäng!

Det finns flera av ovanstående som också faller inom kategorin den bästa thrillerfilmen eftersom det är andra genre filmerna korsas ofta.

Vilka av de bästa detektivfilmerna har du sett? Har du några andra filmrekommendationer? Dela i kommentarskolumnen!

Läs också artiklar om Filma eller andra intressanta artiklar från Fikri Harish


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found