detta är orsaken till att datorn ofta låter högt och misstänksam, kommer att explodera?

Flera ljud kan vara ett tecken på att din dator har problem. I det följande kommer ApkVenue att diskutera några fysiska datorproblem som orsakar ett antal höga och ovanliga ljud på din datorenhet.

I denna digitala era, dator har blivit ett mycket viktigt krav. När vi använder en dator hör vi ibland ofta ett antal ljud som röster känga operativsystem, ljud fläktrotation i datorenheten eller ljudet som genereras av CD eller DVD som spelas på optisk enhet. Rösterna är verkligen rättvisa ljud, vilket indikerar att din dator fungerar.

Men vissa låter som högtalare det där gjorde ett kaotiskt ljud eller ett plötsligt högt ljud som ibland kan vara irriterande borde vara medveten eftersom det kan vara ett tecken på att din dator har problem. För att vara tydligare kommer följande ApkVenue att diskutera några fysiska datorproblem som orsakar några höga ljud och ovanligt på din dator. Låt oss bara se det!

  • Inte ett bluff! Så här förhindrar du värme från bärbara datorer vid användning
  • Så här fixar du ett fel och en oläsbar DVD för bärbar dator

Detta orsakar att datorn ofta låter högt och misstänksam, kommer att explodera?

1. Höga ljud på grund av hårddiskproblem

Fotokälla: Foto: montereycomputerrepair.com

Om någon av er har hört högt ljud av maskindelar till datorutrustning, särskilt i delar hårddisk vara, bör du vara vaksam. Troligtvis kom ljudet från hårddisk de av er som har börjat få problem.

Inuti hårddisken finns en tjock hårddisk som fungerar tillsammans med en roterande arm för att hålla hårddisken snurrande medan överföra information. Om du bara hör små, mjuka röster som kommer från hårddiskens del behöver du inte oroa dig för det betyder att din hårddisk OK.

Å andra sidan, om du hör ganska hög röst från hårddiskavsnittet betyder det vanligtvis din hårddisk har ett problem antingen på skivan eller den roterande armen.

Om detta händer, gör det direkt säkerhetskopiering av data att undvika risk för att förlora data när hårddiskenheten är helt skadad.

2. Höga ljud på grund av problematisk optisk enhet

Fotokälla: Foto: Reference.com

I grund och botten har en optisk enhet ett liknande sätt att arbeta med hårddisken. Den optiska enheten kommer att rotera CD eller DVD i den används en cirkulär drivenhet, som fungerar tillsammans med optik som ansvarar för läsning och överföring av information.

Ljud genererat av en fungerande optisk enhet det är inte så svårt och smidigt som ljudet från hårddisken. Men om ni hör högt ljud när din optiska enhet läser en CD eller DVD, är det möjligt att din optiska enhet har problem med enheten.

Men det är inte nödvändigt att vara så het, för ljudet kan också orsakas av ett problem med CD-skivan eller DVD-skivan eller eftersom det finns för mycket damm på din optiska enhet, vilket gör det svårt för optiken att läsa.

VISA ARTIKLAR

3. Höga ljud på grund av problem med kylfläkt

Fotokälla: Foto: discdepotdundee.co.uk

Kylfläkt eller kylfläkt är ett verktyg i tjänst kyl ner motortemperaturen i din dator för att inte överhettas, vilket kan få din dator att plötsligt stängas av.

Naturligtvis måste vissa av er ofta ha hört din kylfläkt snurra och göra ett mycket högt ljud och i allmänhet tror du att det beror på din dator. använt för länge.

Men vad som faktiskt orsakar ljudet är mängden damm som fastnat i kylfläkten hämmar fläktens rotation de. Dessutom finns det också möjligheten att din kylfläkt vrider den närliggande kabeln så gäller kylfläkten och gör att fläktrotationen hindras.

För ett problem som detta behöver du bara kontrollera kylfläktens skick ni är där så mycket damm att det hindrar kylfläktens arbete eller på grund av ett kabelproblem.

4. Höga ljud på grund av problematisk strömförsörjning

Fotokälla: Foto: the-computer-problems-guru.com

Strömförsörjning är en viktig komponent i en datorenhet som ansvarar för reglering och distribution ström till datorn Vi. Utan dessa komponenter är det omöjligt för dig att slå på din dator eller bärbara dator.

Strömförsörjningen väcker emellertid ibland också sina egna problem när den här komponenten börjar göra höga ljud under processen stänga av kommer att sluta. Om någon av er har upplevt något liknande detta bör ni vara försiktiga och gör en undersökning omedelbart på dina strömförsörjningskomponenter. Detta höga ljud berodde troligen på problem med kabeln i strömförsörjningen ni eller värre moderkort.

Om du är tillräckligt bra demontering av strömförsörjningen, gör en kontroll av kablarna som levererar el till andra komponenter som t.ex. moderkort, VGA och hårddisk. Om inte, hitta någon som kan hjälpa dig att undvika problem som kan orsaka att din dator eller bärbara dator plötsligt stängs av senare.

5. Högt ljud på högtalaren eller bildskärmen

Fotokälla: Foto: newsnish.com

Har du någonsin hört ett högt ljud som kommer ut från datorns högtalare eller bildskärm när just slog på den eller justerar du volymen? I så fall underskatta inte det eftersom det kan orsakas av problem med komponenterna i högtalaren. Detta kan också orsakas av en elektrisk ström som kolliderar med den analoga signalen från datorns högtalarenhet.

Under tiden för monitorn eller LCD saker som detta mycket sällsynt. Men om du någonsin hört bildskärmen avge ett ovanligt motorljud, Kolla in det din skärm.

Det var ett nummer ett problem med en dator eller bärbar dator vilket kan orsaka höga ljud och irriterande ljud. ApkVenues budskap är att aldrig ignorera ljudet som kommer ut från din dator eller bärbara dator. Rösten kan vara ett tecken om din dator eller bärbara dator har problem. Tveka inte att lämna dina meddelanden och intryck i kommentarfältet och se till att du gör det dela med sig till dina vänner ja.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found