7 sätt att aktivera Bluetooth på bärbara datorer och datorer av alla märken

Letar du efter ett sätt att aktivera Bluetooth på en bärbar dator eller PC? Här är en handledning om hur du aktiverar Bluetooth på en Windows-bärbar dator och hur du använder den.

Hur du aktiverar Bluetooth på en bärbar dator eller PC är mycket enkelt för dig att göra. Om du lyckas kan du skicka filer utan behov av en USB-kabel här!

Egentligen kan du använda ytterligare applikationer som Dela det. Men du behöver inte vara komplicerad, du kan också lita på en Bluetooth-anslutning för att skicka filer i hög hastighet.

Den här gången kommer ApkVenue att granska hur hur du aktiverar Bluetooth på en Windows-bärbar dator eller PC, vare sig det är Windows 7, 8, till 10.

För mer information bör du omedelbart se metoden nedan, gäng. Kolla in det här!

Samling av sätt att aktivera Bluetooth på en bärbar dator och hur man använder den

Fotokälla: digitaltrends.com

Bluetooth-anslutning på en bärbar dator eller PC är det naturligtvis mycket användbart när du vill skicka och ta emot olika typer av filer, till exempel dokument, musik eller filmer.

Förutom att fungera för att flytta filer och mobiltelefoner till bärbara datorer och vice versa, fungerar Bluetooth också för att ansluta andra enheter som headsetet, mus, eller tangentbord, du vet!

För de av er som inte förstår, här har ApkVenue granskat några steg och hur man aktiverar Bluetooth på PC Windows 7, 8 och 10. Denna metod kan också praktiseras i bärbara datorer av alla märken!

1. Använd Dongle (Bluetooth-enheter på bärbara datorer för dem som inte har gjort det Stöd)

Fotokälla: wirelesshack.com

Hur man installerar Bluetooth på en bärbar dator som inte har Bluetooth måste du använda ett verktyg som kallas USB Bluetooth-dongel.

Vad är det då dongel? Dongle är en enhet som har en form som USB blixt det är så det fungerar, anslut bara till en bärbar dator eller PC.

Detta verktyg fungerar som en antenn mottagare som sedan skickar eller tar emot Bluetooth-signaler från smartphone och andra enheter.

Rent generellt, dongel Bluetooth är utrustat med ett program och förare speciella som kommer att bliInstallera automatiskt när du ansluter den till din bärbara dator eller dator, gäng.

2. Utför installationen Förare Blåtand

Fotokälla: dolphin-emu.org

Steget för hur man installerar Bluetooth på en bärbar dator som ännu inte är aktiv är genom installation förare Blåtand. Du kanske glömde att göra det själv.

För att kunna aktivera Bluetooth på Windows 7, 8 och 10 bärbara datorer av alla märken kan du först göra installationen förare, gäng.

Detta är obligatoriskt, för även om din bärbara dator stöder det hårdvara inbyggd Bluetooth, men det måste fortfarande finnas ett separat program som kör den.

Hur får jag det då? Förare Bluetooth finns vanligtvis på standard-CD / DVD som hittades när du först köpte en bärbar dator, gäng.

Om du inte har det kan du ladda ner det förare på den officiella webbplatsen varumärke bärbar dator eller PC.

Du kan också använda programvaraDriverPack-lösning som innehåller ett nummer förare som du kan ladda ner via länken nedan.

Appar Drivrutiner och smarttelefoner LADDA NER. Artur Kuzyakov

3. Aktivera Bluetooth på den bärbara datorn via Enhetshanteraren

Fotokälla: Dok. Personlig

Du har installera drivrutin Bluetooth, men kan inte användas för någon anslutning ännu, gäng?

Ta det lugnt, du kan göra hur du aktiverar Bluetooth på ASUS, Dell, Toshiba och andra bärbara datorer genom att öppna menyn Enhetshanteraren på Windows OS.

För en guide om hur du slår på Bluetooth på en bärbar dator och PC via Enhetshanterar-menyn kan du följa stegen enligt följande.

 • Första gången, på huvudvyn skrivbordet du trycker bara på tangentkombinationen Windows + X och välj menyn Enhetshanteraren.
 • Då öppnas fönstret Enhetshanteraren. Därefter är allt du behöver göra att klicka på menyn Blåtand och menyer falla ner kommer att visas.
 • Välj den Bluetooth-enhet du använder och högerklicka sedan. Aktivera Bluetooth genom att välja menyn Aktivera enhet för att starta det.
 • Tillfälligt val Inaktivera enhet inaktiverar Bluetooth-funktionen. Riktigt enkelt, eller hur?

Så här aktiverar du Bluetooth på nästa bärbara dator ...

4. Använd FN-tangentkombinationerna

Fotokälla: techfaqs.net

FN-knapp på en bärbar dator kan användas som kortkommandon för att utföra olika funktioner, både för att aktivera och avaktivera, med en kombination av ett antal tangenter.

Från och med att justera skärmens ljusstyrka, justera volymen, inklusive även att aktivera Bluetooth på din bärbara dator, gäng.

Du måste bara vara uppmärksam, vilken knapp mellan F1 och F12 har funktionen för slå på Bluetooth. Du måste bara leta efter Bluetooth-ikonen, verkligen.

Till exempel, hur man aktiverar Bluetooth på en Acer-bärbar dator med den här metoden är en kombination FN + F3-tangenter. Detta kan vara annorlunda beroende på vilken bärbar dator du använder.

Om du har gjort det, sedan vidare systemfältet en Bluetooth-ikon visas som indikerar att du är redo att använda den här funktionen.

5. Använd Bluetooth-ikonen i systemfältet

Fotokälla: Dok. Personlig

Då visas Bluetooth-ikonen på systemfältet, du behöver bara använda den här menyn för att skicka och ta emot filer, gäng.

Och även för att ansluta din bärbara dator eller dator till olika enheter som stöds, till exempel enheter headsetet Bluetooth du har, gäng.

För hur man använder Bluetooth på en bärbar dator via meny systemfältetkan du följa stegen nedan.

 • aktivitetsfältet det är längst ner i Windows-fönstret, du går till systemfältet som är till höger. Tryck på uppåtpilen för att öppna fler ikoner.
 • Om det finns en ikon Blåtand, du behöver bara högerklicka för att välja olika menyer som du kan göra.
 • Lägg till en Bluetooth-enhet säkert att lägga till en enhetsanslutning och Visa Bluetooth-enhet för att se anslutna eller tidigare anslutna enheter.
 • Om du vill skicka eller ta emot filer, gå bara till alternativen Skicka en fil eller Ta emot en fil.

6. Anslut den bärbara datorn och datorn till andra enheter

Fotokälla: Dok. Personlig

Om du har lyckats fram till föregående steg betyder det att sättet att aktivera Bluetooth på den bärbara datorn och datorn du har gjort har varit framgångsrikt, gäng.

Då berättar ApkVenue hur hur man lägger till en enhet via Bluetooth, till exempel smartphone Din Android så att du kan överföra filer till varandra senare.

För att göra detta kan du enkelt följa stegen som ApkVenue har granskat enligt följande!

 • Se till att du har aktiverat Bluetooth på enheten smartphone Android och se till att det också kan upptäckas av andra enheter, gäng.
 • Tillbaka till Bluetooth-ikonsystemfältet i ditt Windows, högerklicka och välj alternativ Lägg till en Bluetooth-enhet. Vänta tills menyn Inställningar visas.
 • I fönstret Bluetooth och andra enheter är allt du behöver göra att välja alternativet Lägg till Bluetooth eller annan enhet> Bluetooth.
 • Bluetooth i Windows skannar automatiskt Bluetooth-enheter i närheten. Om din enhet visas klickar du på alternativet tills statusen visas Ansluter.
 • En bekräftelsekod visas där du måste se till att koden som visas är densamma mellan din bärbara dator och smartphone du. Om du har det, tryck bara på Anslut / para ihop på båda.
 • Därefter har Bluetooth-enheten lyckats ansluta och är redo att skicka eller överföra filer.

7. Börja skicka och ta emot filer via Bluetooth på en bärbar dator

Fotokälla: Dok. Personlig

Slutligen måste du naturligtvis bara försöka skicka filer med Bluetooth på en bärbar dator du. Du kan göra tricket enligt följande.

 • Se till att den andra enheten har aktiverat Bluetooth-funktionen och är redo att ta emot dina filer.
 • Öppen Windows utforskaren och bestäm vilka filer du vill skicka, gäng. Högerklicka sedan på filen och välj alternativ Skicka till> Bluetooth-enhet.
 • Du kommer att omdirigeras till fönstret Bluetooth-filöverföring. Då måste du bara välja vilken enhet du vill skicka filen till och om du har klickat på den Nästa.
 • Processen körs och du måste bara ta emot filleveransen på en annan enhet. Om överföringen lyckas är allt du behöver göra att klicka Avsluta att stänga av det, gäng.
Fotokälla: Dok. Personlig

Under tiden kan du också ta emot filer med Bluetooth på den bärbara datorn från andra enheter vet du. Metoden är ganska enkel och du kan göra det själv så här.

 • Högerklicka på Bluetooth-ikonsystemfältet och välj ett alternativ Ta emot en fil. Då visas Bluetooth File Transfer-fönstret med status Väntar på en anslutning.
 • På andra enheter måste du bara skicka filer via Bluetooth till din bärbara dator eller PC, gäng.
 • Processen att ta emot filer via Bluetooth körs automatiskt på din bärbara dator eller PC. När processen är klar är allt du behöver göra att ange en lagringskatalog och trycka på Avsluta.

Video: Kan du öppna din flickväns mobiltelefon? Detta är den sällan kända hemligheten med Bluetooth-funktionen på Android-telefoner

Det är samlingen hur man aktiverar Bluetooth på bärbar dator och Windows PC för alla märken som du enkelt kan göra.

Även på detta sätt behöver du inte oroa dig längre när du glömmer att ta med datakabeln för din filöverföring, eller hur?

Dessutom, beväpnad med den här funktionen, kan du också skicka Android-applikationer via Bluetooth, vilket verkligen är mer praktiskt utan att konsumera kvoter. Lycka till!

Läs också artiklar om Blåtand eller andra intressanta artiklar från Satria Aji Purwoko.