vad är vpn? det är anledningen till att du ska använda den!

Vad är en VPN? Vad är en VPN för oss? Kan du spela Zepeto igen? Koppla av, ApkVenue kommer att förklara vad en VPN är så att du kan spela Zepeto igen!

Vet du vad en VPN är? Eller har du använt det ofta? Vill du veta vad är fördelarna med ett VPN? Vilka är fördelarna och nackdelarna med ett VPN? Är ett VPN säkert att använda?

VPN-applikationer är verkligen ganska populära och används ofta på grund av deras olika funktioner, från att öppna blockerade webbplatser till att dölja IP-addrees.

Därför vill den här gången ApkVenue ha en fullständig recension om vad är en VPN och hur den fungerar och anledningarna till att vi ska använda den!

Vad är en VPN?

VPN står för Virtuellt privat nätverk. Som namnet antyder kommer den här tjänsten att tillhandahåller integritet och anonymitet online medan du surfar.

VPN gör ditt nätverk privat genom att maskera din IP-adress så att alla dina onlineaktiviteter inte spåras.

Inte bara det, VPN-tjänster också säkerställa säkerheten för en krypterad anslutning så att du kan känna dig lugn.

Exempel på en VPN kända inkluderar ExpressVPN, Turbo VPN, Hotspot Shield och många andra. Senare nedan kommer ApkVenue att ge dig rekommendationer för det bästa VPN-programmet du kan använda!

Hur fungerar VPN?

Fotokälla: Namecheap (VPN-användning)

Kanske känner du dig nyfiken, hur gör VPN: er oss anonyma när vi surfar i cyberspace?

Förklaringen är lite komplicerad, men jag kommer att förklara den så enkelt som möjligt. VPN i princip skapa någon form av datatunnel mellan ditt lokala nätverk och nätverk på andra platser.

Således kommer du att göra det ser ut som om det är någon annanstans. Till exempel använder du en USA-server, du kommer att anses vara från det landet.

Så bli inte förvånad om du med en VPN kan komma åt webbplatser som är blockerade av regeringen.

VPN använder kryptering för att kryptera våra data skickas på internet. Denna kryptering gör att allt vi skickar inte kan läsas av andra parter.

Dessutom kommer en VPN att hindra internetleverantörer från att känna till internetanvändningens historia eftersom vår IP-adress kommer att ändras.

Varför behöver du en VPN? Vilka är fördelarna med ett VPN?

Fotokälla: Freepik (fördelar med en VPN)

Är du en av dem som gillar att dra nytta av gratis WiFi-faciliteter medan du hänger på kaféer eller studerar i klassen?

I så fall betyder det att du är på listan över personer som behöver det mest användning av en VPN, gäng!

Den största risken med att använda offentlig WiFI är exponering för personlig information och andra känsliga uppgifter.

Även om du använder ett privat WiFi-nätverk med ett lösenord är risken fortfarande kvar. En VPN, som ApkVenue har nämnt, skyddar vår online-säkerhet och integritet.

VPN kan också skyddar oss mot identitetsstöld. Du vet själv att online shopping, bank och bläddring mycket utsatt för att bli utnyttjad och missbrukad.

Dessutom är det mycket enkelt att aktivera ett VPN på Android eller på en bärbar dator. Vanligtvis behöver du bara trycka på en knapp Anslut / starta.

Kort sagt, VPN kommer att dölja våra olika data och information som:

  • Historia bläddring
  • IP-adress och plats
  • Plats för ström (inklusive om du vill titta på Netflix)
  • Enheten som används
  • All webbaktivitet

Är ett VPN säkert att använda?

Fotokälla: TechRadar (Är en VPN säker?)

Att läsa ApkVenues förklaring ovan kanske du kommer att känna att alla tjänster som tillhandahålls av VPN för bra för att vara sanning. Nej Ja farorna med en VPN? Är ett VPN säkert att använda?

Egentligen finns det, gäng. Många faktiskt. Speciellt om du väljer en gratis VPN-applikation är risken ännu större.

Först måste du offrasäkerhetsproblem. Gratis VPN-leverantörer behöver vinst, så det är troligt att det kommer att duscha dig med adware vilket är väldigt irriterande.

Alla våra aktiviteter också kommer att spåras av majoriteten av VPN-tjänsteleverantörer. Det betyder att alla våra aktiviteter fortfarande spelas in. Om det läcker är det naturligtvis mycket farligt.

Vissa nämner till och med att använda VPN kommer att sakta ner vårt internetnätverk, särskilt om vi använder en VPN med mycket få serverval.

Den fria versionen fungerar också sälja bandbredd oss till en tredje part som kompensation. Så bli inte förvånad om du känner att ditt internet är långsamt även om du använder en VPN.

Om du väljer att köpa eller prenumerera på premiumversionen kommer dessa risker att minimeras, gäng!

Fördelar och nackdelar med en VPN

Fotokälla: PCMag (Fördelar och nackdelar med VPN)

För att sammanfatta all information ovan kommer ApkVenue att ge dig en sammanfattning om fördelar och nackdelar med en VPN som du måste veta!

Fördelar

  • Behåll säkerheten för vår integritetsinformation med vårt krypteringssystem
  • Förhindra att tredje part känner till personlig information som ägs
  • Vår IP-adress kommer att döljas så att vi blir anonyma
  • Påskynda och stabilisera internetanslutningen
  • Åtkomst till nätverket från en server från ett annat land för att kringgå blockeringen av vissa webbplatser eller applikationer

Brist

  • Den fria versionen medför många farliga risker
  • Vissa VPN-appar är inte helt säkra
  • I vissa fall saktar VPN faktiskt ner nätverket

BONUS: Rekommenderade bästa VPN-applikationer

Efter att ha känt till alla in-och-outs för VPN-enheter vill du definitivt försöka använda det personligen, eller hur? När du väljer ett VPN finns det många aspekter som du bör vara uppmärksam på.

VPN måste kunna respektera vår integritet, använda de senaste säkerhetsprotokollen, bandbredd obegränsat, olika serverlandsval, priser och så vidare.

Om du söker i Play Store är du garanterat förvirrad eftersom det finns så många val av applikationer som du kan ladda ner gratis.

Därför bör du läsa bättre rekommendationen av den bästa VPN-applikationsversionen av JalanTikus som är nedan!

VISA ARTIKLAR

Det var en detaljerad genomgång av vad en VPN är. Med detta kan du ta reda på hur det fungerar, fördelar och nackdelar, fördelar och så vidare.

Sammanfattningsvis, ApkVenue rekommenderar att du använder en VPN-applikation. Inte den fria versionen utan premiumversionen. Priset är inte för kvävande, gäng!

Bara genom att betala några tiotusentals per månad (många ännu billigare) får du fördelarna med ett VPN som:

  • En säkrare internetanslutning
  • Krypterad data
  • Online anonymitet
  • Öppningsplatser som blockeras av regeringen
  • Och många andra

Förhoppningsvis kan den här artikeln svara på alla dina frågor om VPN, ja. Om det fortfarande finns saker som inte är tydliga, skriv bara dem i kommentarfältet!

Läs också artiklar om VPN eller andra intressanta artiklar från Fanandi Prima Ratriansyah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found