10 länder med den mest avancerade tekniken, inklusive Indonesien?

Vilket land har enligt din mening den mest avancerade tekniken? Jaka har en lista över de 10 bästa länderna, ingår Indonesien?

I våra dagar har teknik blivit ett viktigt inslag i ett land. Ju mer avancerad tekniken är, desto mer utvecklad är landet vanligtvis.

Av de många länderna i världen finns det naturligtvis några som har mer avancerad teknik än andra länder.

Därför kommer den här gången ApkVenue att ge dig en lista landet med den mest avancerade tekniken i den här världen!

De mest avancerade teknikländerna

Den tekniska utvecklingen i ett land har stor inverkan på olika sektorer som ekonomi och säkerhet.

Därför är det inte förvånande att många länder utvecklar teknik så snabbt. Rapportering från olika källor, detta är listan över länder med den mest avancerade tekniken, Jakas version!

10. Ryssland

Fotokälla: Toppuniversitet

Som en av USA: s största rivaler är det inget fel med det Ryssland vill också utveckla tekniken för att inte bli kvar.

Under det kalla kriget, när Ryssland fortfarande gick med Sovjetunionenlyckades de skicka de första människorna runt omloppsbanan.

Ryssland har också ett forskningsinstitut som heter Moskva statsuniversitet som anses vara stark och innovativ.

Många forskare inom IT, kommunikation, kärnkraft, flyg och rymd, till yttre rymden produceras av detta land. Ryssland anses också vara det land med den bästa försvarstekniken i världen.

9. Indien

Fotokälla: World Finance

Trots status som ett utvecklingsland som Indonesien, Indien är ett av de länder som kan utveckla teknik väl.

Det mesta av mjukvarutekniken har sitt ursprung i Indien. Många högt uppsatta tjänstemän i stora företag leds av indianer som Google och Microsoft.

Varför är Indien så? En anledning är att de har universitet som undervisar i alla tekniska vetenskaper.

8. Kanada

Foto med tillstånd av: Toronto Star

Kanada också ett land som är lämpligt för tekniker. Den kanadensiska regeringen arbetar också hårt för att utveckla tekniken i landet.

De utvecklar kommunikationsteknik, främjar hälsoinnovation, förbättrar rymdteknik, kvantberäkning och så vidare.

Landets tekniska specialitet är bioteknik. Kanada skapade också många sofistikerade innovationer som Avro Arrow.

7. Kina

Fotokälla: MVP Factory

Kina kanske inte kungen av teknik, men vi kan inte förneka att detta land är mycket avancerat tack vare den snabba utvecklingen av teknik.

Elektroniska varor som produceras av Kina har översvämmat andra länder, inklusive Indonesien.

Många förutspår att Kina kommer att bli det mest utvecklade landet de närmaste 10 till 20 åren.

Kinesiska forskare fokuserar nu starkt på robotik, halvledare, höghastighetståg, superdatorer och så vidare.

6. England

Fotokälla: UKTN

Som ett land som en gång kontrollerade 1/3 av jorden är det inte förvånande om engelsk gjorde det till den här listan. I själva verket började den industriella revolutionen i detta land.

Jetmotorer, lok, internet, elektriska motorer, elektrisk telegraf och så vidare har sitt ursprung i detta land. För sent har Storbritannien fokuserat på militär teknik.

Alla brittiska medborgare har tillgång till avancerad teknik, så de är alla vana vid att använda teknik för sina dagliga angelägenheter.

5. Tyskland

Foto med tillstånd av: Flood Control AsiaRS

Teknikfrågor, land tysk är det bästa på kontinentala Europa. Sedan andra världskrigets era har detta land producerat många avancerade tekniker.

Faktum är att forskningsinsatserna som genomförs av detta land är integrerade med det japanska ekonomiska systemet. Tysk bilteknik är också enastående för tillverkning av tekniskt avancerade bilar.

Många stora upptäckter har sitt ursprung i detta land, såsom upptäckten av röntgenstrålar. Det är inte fel om Mr. Habibie bestämde sig för att fortsätta sina studier i detta land.

4. Israel

Foto med tillstånd av: The Times of Israel

Teknikindustrin ägs av Israel inklusive de mest sofistikerade i världen. De utvecklar också många tekniska innovationer inom jordbruket för att maximera växternas tillväxt.

Israel har den högsta andelen hemdatorer i världen. För att inte tala om, detta land har också det högsta antalet forskare och tekniker i arbetslivet.

Israel har också många futuristiska militära teknikutvecklingar, såsom försvarssystem Iron Dome och drönare.

Cirka 35% av landets export är relaterad till teknik, vilket bevisar att detta land är ett av de länder med den mest avancerade tekniken.

Nummer 3, 2 och 1. . .

3. Sydkorea

Fotokälla: Samsung Global Newsroom

Tre år yngre än Indonesien, Sydkorea gjorde det till de tre bästa som landet med den mest avancerade tekniken i världen.

Faktum är att detta land fortfarande var ett fattigt land på 1970-talet. På kort tid har detta land lyckats förvandlas till ett utvecklat land tack vare alla ansträngningar det har gjort.

En av dem är den snabba utvecklingen av teknik. Många elektroniska produkter produceras av detta land, som Samsung och LG.

Faktum är att Sydkorea anses vara det land med de snabbaste internethastigheterna i världen.

2. USA

Fotokälla: WorldAtlas

Jämfört med andra länder, Amerikas förenta stater är ett av de länder som har den snabbaste tekniska utvecklingen.

Förutom den teknik som vi använder varje dag, utvecklar detta land också militär teknik som förmodligen är den bästa i världen.

För att inte tala om rymdtekniken som gjorde att människor för första gången steg framåt på månen.

Dessutom har USA också Silicon Valley, som är känt som huvudkontoret för många gigantiska teknikföretag i världen.

Ett exempel på ett teknikföretag från USA? Kalla det Apple, Microsoft, Google, Facebook, Intel, IBM och så vidare.

1. Japan

Fotokälla: CNBC

För det första är ingen annan än nej Japan. Detta land med mycket tid har länge varit känt som ett land med olika avancerad teknik.

Det bör erkännas att japanska forskare har gjort stora bidrag inom olika områden, från bilar, elektronik, maskiner, industriella robotar och så vidare.

Japanska forskare har vunnit många Nobelpriser. En av Japans specialiteter är deras framgångar inom en rad olika områden, från bioteknik till robotik.

Massor av tekniska innovationer härstammar från detta land, så det är inte fel om det anses vara landets 1 mest avancerade teknikland.

Verkligen älska Indonesien ännu inte ingår i listan över länder med den mest avancerade tekniken. Men det är inte omöjligt att Indonesien kommer att ligga i topp 10 under de närmaste åren.

Om Indonesien har avancerad teknik inom olika sektorer är det inte omöjligt att vår position som utvecklingsland kan gå upp för att bli ett utvecklat land.

Läs också artiklar om Land eller andra intressanta artiklar från Fanandi Ratriansyah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found