Så här tar du hand om en kraftbank så att den inte skadas snabbt

Här delar JalanTikus 7 tips för att hålla din powerbank hållbar och inte äventyra dig.

Använda sig av kraftbank är ett sätt om din smartphone stängs av men inte hittar en strömkälla eller vad folk kallar en kontakt. Därför, i denna dag och ålder, kraftbank bli en av de viktigaste sakerna att bära överallt.

Det finns dock fortfarande många som inte riktigt vet hur hur man tar hand om en kraftbank vilket är bra så att det inte skadas snabbt. Det finns olika typer av skador som kan göras på kraftbank, Från och med den reducerade kapaciteten pumpas batteriet upp tills det exploderar också.

  • 2 Faror med kraftbanker för smarttelefonanvändare
  • Köp inte en kraftbank igen, här är 5 skäl!
  • Hur man skapar en kraftbank från en trasig smartphone

Hur man tar hand om en kraftbank så att den inte går sönder

Tja, här är det Street Rat dela med sig 7 tips för att hålla din kraftbank hållbar och inte äventyra dig.

1. Ladda inte för ofta

Laddar för ofta kraftbank är inte rätt sak för hälsan kraftbank du. Eftersom de flesta kraftbanker har olika typer av batterier Li-jon eller litiumjon som har ett motstånd på upp till 500 gånger en laddning. Det finns också kraftbank som använder ett batteri av denna typ Li-Pho eller litiumpolymer som har ett motstånd på upp till 1000 gånger en laddning.

Efter att ha överskridit maxgränsen är batterikapaciteten vanligtvis in kraftbank kommer att minska. Detta kan kännas av hur mycket kraftbank du kan ladda batteriet. Om du känner kraftbank Du kan inte längre ladda din smartphone helt, vilket innebär att batterikapaciteten är på kraftbank du har upplevt en nedgång.

2. Fyll till fullo

Vänja dig med att fylla kapacitet kraftbank du är full. Målet är kraft kraftbank tar slut snabbt och laddar inte så ofta. För att se om strömmen kraftbank om du är full eller inte, kontrollera indikationen på batteriet kraftbank i form av ljus eller skärmar.

Dessutom kommer det att gynna dig att fylla det till randen. Så du behöver inte oroa dig längre om din smartphone tar slut.

3. laddning innan strömmen är mindre än 20%

Var vana att ladda medan den laddas kraftbank Du har 20% -15% kvar för att inte skada kraftbank du. Försök ladda dig när batterikapacitetsindikatorn lyser kraftbank du visar en halv eller en fjärdedel. Så, om din powerbank-batteriindikator har fyra LED-lampor, försök ladda den när två eller en indikatorlampa fortfarande lyser.

4. Överbelasta inte

Kanske om du har kraftbank med toppmärken, som Xiaomi och Anker, behöver du inte oroa dig för detta problem. Eftersom dessa märken redan har funktioner Överladdningsskydd som omedelbart stänger av strömmen när kraftbank redan full.

Men för kraftbank billigt, förmodligen inte utrustat med den här funktionen. Så om du vill kraftbank du är fortfarande hållbar, bör du vara uppmärksam när kraftbank du debiteras för att inte bli överbelastad.

5. Undvik heta och kalla temperaturer

Undvik stängda platser som väskor eller garderober när den laddas. För, när kraftbank att vara ansvarig kommer vanligtvis att avge värme. Om du håller den stängd är chansen stor kraftbank har ingen luftcirkulation. Det här är det som gör kraftbank du läcker och bubblar.

6. Håll dig borta från TV, kylskåp och andra elektroniska föremål

Tv, kylskåp och andra elektroniska enheter avger ofta magnetiska vågor som definitivt inte är bra för dem kraftbank. Om du dinglar kraftbank nära elektroniska föremål som avger magnetiska vågor, eventuellt skapande kraftbank omedelbart lidit skada.

7. Fall inte

Undvika kraftbank från en hård påverkan som att falla. Därför tillåter detta komponenterna inuti kraftbank som batteriet och utgångsytan kraftbank fungerar inte korrekt.

Så det är några punkter som kan hjälpa till så att din kraftbank inte går sönder. Det är bra för oss att förhindra att det blir blött.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found