De 7 bästa youtube-kanalerna för att lära sig robotik

För de av er som brinner för robotvärlden presenterar Jaka här några av de mest effektiva YouTube-kanalerna som hjälper dig att lära dig att skapa robotar.

Under den här tiden kanske du vet Youtube endast som ett online-medium för endast underhållning. Men långsamt har paradigmet förändrats och gjort YouTube till en plattform online-lärande.

Ett konkret exempel kan ses från framgången med Ellis Ware, denna 19-åriga tonåring lyckades skapa ett "Robot Wars". I stället för att gå på college lärde han sig alla robotprogrammeringsfärdigheter och teknik på YouTube.

  • De 7 bästa YouTube-kanalerna att lära sig att koda
  • Dessa 5 YouTube-kanaler gör dig smartare
  • 10 bästa YouTube-kanaler att lära sig att hacka gratis

YouTube Channel för att lära sig robotik

Foto med tillstånd av: Foto: Businessinsider, Banner: Stanford

Citerat från Hongkiat, för de av er som är passionerade för robotvärlden, följer ApkVenue några av de mest effektiva YouTube-kanalerna som hjälper dig att lära dig att skapa robotar.

Om du inte kan ett programmeringsspråk kan du studera dessa 7 bästa YouTube-kanaler för att lära dig att koda. Tja, här är 7 av de bästa YouTube-kanalerna för att lära dig mer om robotmaskiner.

Använda Raspberry Pi

1. Sentdex

Raspberry Pi är i grunden en minidator som kan ansluta till olika komponenter och kan programmeras för många saker.

En av dem är att skapa robotar via YouTube-kanalen Sentdex Här kan du lära dig att bygga och programmera din egen robot med hjälp av Raspberry Pi med hjälp av omfattande instruktioner.

2. Förklara datorer

Youtube-kanal Förklara datorer detta gräver djupare in i programmering med Python speciellt för robotik. Ta det lugnt, diskussionen är mycket vänlig och det spelar ingen roll om du inte kan något programmeringsspråk.

Eftersom du kan lära dig långsamt, vilket förklarar den grundläggande teorin och logiken bakom programmering och hur du kan använda den för att bygga en robot.

Den diskuterar också hur programmering kan kopplas till faktiska elektroniska komponenter. I slutändan kanske du kan bygga ditt eget system eller en enkel robot.

Använda robotteknik

3. EEVblog

Om du redan har en förståelse för robotprogrammering och vill lära dig den fysiska sidan av robotik finns det en YouTube-kanal EEVblog, gjord för nybörjare, för proffs.

Du kan koppla av medan du lär dig om elektronisk teknik. Denna kanal introducerar olika typer av elektronik och vad som används för testning, demontering och hackning av elektroniska produkter.

4. Ithnkurcute

Därefter kan du lära känna robotik och elektronik med Pytonorm på den här kanalen. Du får se en introduktion till hur robotik och elektronik fungerar hand i hand. Och hur gör du det?

Kärnämnena i denna lektion handlar om att testa spänningar, bygga kretsar, motstånd, batterier och förstå andra tekniska termer som du behöver för att bygga en robot.

5. Botgård

Känner du till grunderna i elektronik och vill bygga en riktig robot direkt? Youtube-kanal Botgård mycket lämplig för dig. Till skillnad från den tidigare YouTube-kanalen beskriver Botyard en serie uppföljningsdemonstrationer.

Vad som är intressant med den här videoserien är att den visar att du kan skapa en robot från en återvunnen ficklampa, flera lysdioder, Arduino Nano, Arduino Uno, servor och mer. Det är lätt att hitta de föremål du behöver.

6. SparkFun Electronics

Youtube-kanal SparkFun Electronics detta är för att lära sig att konstruera robotar och programmera dem vid det aktuella jobbet. Du lär dig hur du arbetar med elektronik, som lödtransistorer och montering av andra komponenter.

7. Stanford

Slutligen kan du lära dig mer om robotteori direkt från Stanford. I grund och botten är detta en serie föreläsningar om robotik av Stanfords universitetsprofessorer och är mycket användbar om du vill bygga mer sofistikerade robotar.

Många saker diskuterades, t.ex. bangenerering, rörelseplanering, dynamik, invers och framåt kinematik, rumsliga beskrivningar, kraft- och positionskontroll, och andra. Till skillnad från andra YouTube-kanaler är denna teori helt klart mycket viktig för att bygga sofistikerade robotar.

Det är de 7 bästa YouTube-kanalerna för att lära sig robotik. Naturligtvis är den här artikeln perfekt för dig som vill bygga din egen robot men inte vet var du ska börja. Nu kan du åtminstone samla all användbar information om programmering, teknik och elektronik relaterad till robotik. Lyckligt arbete!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found