hur man gör officiella brevpapper i ordet ordentligt!

Hur man gör brevpapper kan göras på två sätt; manual och med hjälp av mallar. Kolla in den fullständiga guiden om hur du skapar brevpapper i Word här!

Hur man gör brevpapper det kanske låter trivialt och inte viktigt för dig att lära dig. Men faktiskt, ibland finns det stunder där du behöver veta om detta, gäng.

Speciellt om ditt jobb verkligen handlar om dokument som är officiella till sin karaktär och som kräver brevpapper, är det definitivt en skyldighet att veta om detta.

Hur man gör brevpapper i Word i sig är faktiskt ganska enkelt, inte ens svårare än att numrera sidor. Tyvärr finns det fortfarande många som inte vet hur man gör det.

Om du är en av dem har ApkVenue här en handledning hur man skapar brevpapper i Word komplett utbud av versioner.

Enkla sätt att skapa brevpapper i Word

Innan Jaka förklarar hur man skapar brevpapper, se till att du vet vilket brevpapper och vad det gör.

Ett brevhuvud är ett företags- eller institutionell identitet så att mottagaren av brevet känner till brevet.

Brevhuvudet ligger vanligtvis högst upp på brevet som åtföljs av företagets logotyp. Ju mer tydlig och fullständig identitet som ges, desto bättre.

Vilken information ska finnas på brevpapper? För att göra ditt brevpapper komplett och tydligt behöver du detta:

  • Företagslogotyp
  • Företagsnamn
  • Företagets adress
  • Företagets telefonnummer
  • Företagets fax
  • Företagets e-postadress
  • Företagshemsida

Med brevhuvudet placerat på varje brev som företaget skickar kommer det att ge ett gott intryck för varje mottagare.

Med företagets webbplats inkluderad i brevet kan mottagaren dessutom ta reda på mer om företaget.

Brevhuvudet är vanligtvis en mall som bifogas varje brev som skickas på företagets vägnar.

Innan du skriver ett brev måste du också be om marginalerna för brevet. Nämligen det fria utrymmet längst upp och ned till höger på papperet.

Varje företag har sina egna marginalregler, vanligtvis i officiella bokstäver med hjälp av reglerna till vänster: 3 cm, Höger: 2 cm, Topp: 2 cm, Botten: 2 cm.

Så här skapar du ett komplett brevpapper.

Hur man skapar ett brevhuvud i Word 2016 Manual

Det första sättet är skapa ditt eget brevpapper, aka manuellt, genom att skapa brevpapper manuellt kan du justera skrivformens form och format.

Vissa företag har sina egna standarder för brevformatering, så den här metoden fungerar för dig. Kom igen, se metoden nedan:

1. Ändra utseendet till Utskriftslayout

Öppna applikationen Ms. Word ändrar sedan utseendet till Print Layout. För att ändra vyer, gå till fliken Se Klicka sedan Utskriftslayout.

2. Aktivera alternativet Annan första sida

Dubbelklicka på rubrikområdet och aktivera det sedan kryssruta'Annan första sida'. Du kan komma åt alternativet Different First Page från kolumnen Design.

3. Skriv företagsbeskrivning med Align Center

Skriv ner all företagsinformation som ApkVenue har nämnt tidigare, till exempel namnet på företagets webbplats. Skjut skrivgränsen från Hängande indrag till nummer 3 i linjalen och ställ sedan in texten med Align Center i kolumnen Hem.

4. Ange företagslogotypen och justera positionen

Försök att ha företagslogotypen av god kvalitet. Justera logotypstorleken så att den stämmer överens med företagsbeskrivningen. Klicka på kolumnen Format och ändra textomslag till Genom, så att du kan justera logotypens position fritt.

5. Skapa en brevhuvudrad

Klicka på enter i slutet av brevhuvudbeskrivningen och klicka sedan på Kantlinjer i kolumnen Hem. välja Gränser och skuggning.

6. Justera ramarna och skuggningen

Du ställer in gränser och skuggning efter behov om du klickar på knappen 'OK'.

7. Avsluta rubriken

För att stänga rubriken kan du dubbelklicka på området utanför rubriken eller klicka Stäng sidhuvud och sidfot i kolumnen Design.

Ditt brevpapper blir grått, vilket är normalt. Resultatet efter att du har skrivit ut ändras verkligen till originalfärgen.

Du kan spara det här brevhuvudet och göra det mall för andra brev. Det är lätt att göra, gäng!

Hur man skapar ett brevhuvud med en mall

Bortsett från att skapa brevhuvuden manuellt har Microsoft Word ger en mall för att göra ett brev komplett med brevpapper.

Du kan komma åt den här mallen på följande sätt:

1. Ange bokstavskolumnen på den nya sidan

Klicka på kolumnen när du öppnar Microsoft Word Ny. Sedan Välj Brev på toppen

2. Välj Mall

Välj den mall som passar dig bäst och klicka sedan på Skapa.

3. Fyll i uttalandet om brevet som har tillhandahållits

Fyll bara i all nödvändig brevpapperinformation. Gjort!

Hur man skapar ett brevhuvud i Word 2013

Om du inte har den senaste versionen av Microsoft Word-applikationen kan du också skapa brevpapper i Word 2013, gäng.

Du kan fortfarande göra hur man gör brevhuvuden med sidhuvuden och sidfot som vanligt, utan undantag. Stegen är faktiskt inte mycket olika, du kan se stegen nedan.

1. Skriv företagsinformation

Du 2x klicka rubriken och skriv all företagsinformation som du vill lägga på brevpapper. Efter det, förändra hängande strecksats till siffran 2,5 eller 3 och ändra texten justera till Centrum.

Fotokälla: Abdul Rohman

2. Ange logotypen

Om så är fallet kan du lägga till en företagslogotyp genom att klicka 'Föra in' välj sedan 'Bild'.

Fotokälla: Abdul Rohman

3. Placera logotypen

För att logotypen ska vara snyggt placerad högerklickar du på logotypen som du har angett och klickar sedan på 'Wrap Text' och välj ett alternativ Bakom text eller genom.

Fotokälla: Abdul Rohman

Då måste du bara justera logotypens position tills det är lämpligt. Redan klar!

Fotokälla: Abdul Rohman

Om du vill lägga till ytterligare information i sidfoten måste du bara göra samma sak som stegen ovan. Det är ändå enkelt!

Om du någonsin har gjort fotnot i Microsoft Word, kanske det inte blir för svårt att göra detta.

Hur man skapar ett brevhuvud i Word 2010

Dessutom kommer ApkVenue också att förklara hur man skapar brevpapper i Word 2010 vilket verkligen inte är mindre enkelt.

Istället för att vara nyfiken, ta en titt på stegen nedan.

1. Skapa ett nytt dokument

Öppna applikationen Ms. Word skapar sedan ett nytt dokument. Glöm inte att justera pappersstorleken i Word efter dina behov.

Därefter dubbelklickar du på rubriken och aktiverar den kryssruta'Annan första sida'.

Använda sig av Centrera i linje med och skriv ner den företagsinformation som krävs.

2. Placera texten

Om du vill ha ett sätt att skapa brevpapper med två logotyper, glöm inte att flytta hängande strecksats vänster till siffrorna 3 och hängande indrag precis bredvid siffrorna 13.5.

Under tiden, om du bara vill lägga den på ena sidan, behöver du bara ändra den hängande strecksats på den sida där logotypen är placerad. Detta är avsett så att företagets logotyp inte blockeras av skrivning och vice versa.

3. Ange företagslogotypen

Därefter är allt du behöver göra att ange företagslogotypen. Här kommer Jaka in det på höger och vänster sida av brevhuvudet.

Så att logotypen som matas in inte gör skrivandet av företagsinformation rörigt väljer du menyn 'Wrap Text' och välj ett alternativ 'Genom'.

Därefter justerar du logotypens position tills den ser snyggare ut. Gör detsamma om du inkluderar två logotyper till höger och vänster om brevpapper.

4. Skissera brevpapper

Du klickar på Enter i slutet av brevhuvudbeskrivningen och ger sedan en delningslinje genom att klicka på fliken 'Hem' och välj 'Borders and Shading'.

Välj ett alternativ 'Beställnings' och önskad linjetyp. Klicka i så fall på knappen 'OK'. Gjort!

Du kan också lägga till ytterligare information som e-post och telefonnummer i avsnittet sidfot (under papper) om du vill prova hur du skapar brevpapper med rubrik och sidfot.

Hur man skapar ett brevhuvud i Word 2007

Även om det har ett lite annorlunda utseende än den senaste versionen, är sättet att göra brevpapper i Word 2007 i själva verket nästan samma alias inte mycket annorlunda.

Kanske är det bara en liten skillnad i placeringen av några av menyerna som gör dig förvirrad. Så, så du förstår, här är ApkVenue för att förbereda de fullständiga stegen.

1. Dubbelklicka på rubriken

Först och främst dubbelklickar du på delen rubrik.

Fotokälla: Felly Tutorial

2. Ange företagslogotypen

Ange företagslogotypen genom att klicka 'Föra in' och välj 'Bild'. Välj sedan företagslogotypen som du vill ska visas på brevpapper.

Därefter högerklickar du på logotypbilden och väljer sedan 'Wrap Text'. Här kan du välja alternativet 'framför texten', 'genom' eller vad som passar dig för att göra det lättare att placera logotypen.

Fotokälla: Felly Tutorial

3. Skriv företagsinformation

Du skriver in obligatorisk företagsinformation. För att göra texten ännu snyggare kan du också justera den hängande strecksats (ikon på linjalen) till önskat nummer.

Fotokälla: Felly Tutorial

Det är över! Riktigt enkelt, eller hur? Egentligen kan du göra brevpapper i en fotoredigeringsapplikation som Photoshop för maximala resultat.

Men Microsoft Word är verkligen den bästa lösningen för de av er som inte är så bra på att redigera, eller hur.

Det här är några sätt att skapa officiella brevhuvuden i Word som du kan göra enkelt och snyggt. Med detta brevpapper kan det göra avsändarens identitet tydligare.

Förutom det kan du också vara kreativ genom att lägga till form eller vad som helst på brevpapper för att få det att se svalare, gäng.

Skriv din åsikt i kommentarfältet, ja. Vi ses i nästa artikel!

Läs också artiklar om brev eller andra intressanta artiklar från Daniel Cahyadi.