10 tips för att välja en extern hårddisk som inte lätt skadas

Att välja en extern hårddisk är inte lätt eftersom du verkligen måste vara uppmärksam på kvaliteten för att inte svika. Så vilka saker bör övervägas när du väljer en bra extern hårddisk (HDD)

Behovet av Hårddisk (HDD) externt för bärbara användare ökar dag för dag. Detta är naturligtvis masterminded av den begränsade kapaciteten på den interna hårddisken inuti den bärbara datorn. Dessutom är hårddiskar i bärbara datorer också svårare att byta ut än hårddiskar för datorer.

Att välja den bästa externa hårddisken är dock inte lätt eftersom du verkligen måste vara uppmärksam på dess kvalitet så att den inte skadas lätt. Så vilka saker bör övervägas när man väljer en bra extern hårddisk?

  • 3 tips för att ta hand om externa hårddiskar
  • Så här fixar du en extern hårddisk som ber om att formatera

Tips för att välja en extern hårddisk

För de av er som vill köpa den bästa externa hårddisken, i den här artikeln recenserar JalanTikus tips om hur man väljer den bästa externa hårddisken så att den inte skadas snabbt.

1. Operativsystem

OS X och Windows-operativsystem använder olika filsystem (HFS + och NTFS), så de flesta tillverkare gör också anpassade externa hårddiskar för de två plattformarna.

Även om OS X kan läsa filer på NTFS-formaterade hårddiskar kan du inte redigera eller skriva på dem. Se därför till vilket operativsystem hårddisken kommer att användas i.

2. Kapacitet

För att ta reda på ungefär hur mycket hårddiskutrymme du behöver, försök att använda den här enkla beräkningen: En hårddisk med en kapacitet på 500 GB rymmer cirka 100 tusen bilder tagna med en 6 MP-kamera och 125 tusen låtar med MP3-kvalitet 128 Kbps. Bilder och musik av högre kvalitet kommer naturligtvis att kräva mer kapacitet.

Från denna uppskattning måste du kunna beräkna hur mycket kapacitet du behöver så att du inte köper en hårddisk med lägre kapacitet än vad som behövs.

Under tiden, om du har mer pengar, rekommenderas det starkt att du köper en extern hårddisk med tillräckligt stor kapacitet eftersom du definitivt kommer att behöva det någon dag.

3. Rotationshastighet

Nästa sak att tänka på är rotationshastigheten för en hårddisk. Anledningen är att detta i hög grad påverkar hastigheten för att skriva och läsa data.

En hårddisk som snurrar i en hastighet 7200 varv / min tjänar mycket bättre prestanda än hårddisken 5400 varv / min. Även några av dagens nyaste hårddiskar snurrar snabbt 10 000 varv / min.

4. Anslutning

När du har bestämt kapaciteten och hastigheten för den hårddisk du vill ha, är det dags att bestämma hur hårddisken är ansluten till datorn. Numera använder de flesta hårddiskar hamn USB för att ansluta till en dator, som består av USB 3.0 och USB 2.0.

USB 3.0 kan leverera 5 Gbps hastighet vilket är mycket snabbare än USB 2.0 med 480 Mbps. Intressant kan USB 3.0 också användas på datorer som bara har hamn USB 2.0.

Det finns också hårddiskar som använder en anslutning via thunderbolt port som kan leverera datahastigheter dubbelt så snabbt som USB 3.0.

Alla de senaste bärbara datorerna från Äpple redan tillhandahålls thunderbolt portoch några bärbara datorer Windows har också börjat tillhandahålla det. Tyvärr priset på en hårddisk med en anslutning blixt detta är fortfarande mycket dyrt för tillfället.

5. Hårddiskskydd

Nästa sak att se upp för är omslag locket på den externa hårddisken. Om du bara använder den hemma eller bara tar den till skolan räcker det för en hårddisk med ett normalt skydd eftersom priset är billigare.

Men om du är en äventyrare måste du självklart välja en hårddisk som är lätt och har ett starkt skydd av gummi eller liknande så att hårddisken inte lätt skadas när den träffas eller stöts av stötar.

6. Funktioner

Det sista du bör vara uppmärksam på när du väljer en extern hårddisk är dess funktioner. Några av de funktioner som är obligatoriska på en hårddisk inkluderar: säkerhetskopiering och även lösenordsskydd. Det finns också olika andra funktioner som du kan anpassa efter dina behov.

7. Garanti

Garanti är en av de saker som bör övervägas när du köper en extern hårddisk. Vi vet aldrig när vår externa hårddisk är skadad. Genom att ha en lång garantiperiod behöver du naturligtvis inte vara rädd när du upplever skador på din externa hårddisk.

8. Efter försäljning

Service efter försäljning eller service är också något du bör vara uppmärksam på nästa innan du köper en extern hårddisk. Att köpa en extern hårddisk från en stor tillverkare, naturligtvis kan du enkelt serva den när den externa hårddisken är skadad.

9. Hårddiskstorlek

En av anledningarna till att många människor köper externa hårddiskar är på grund av deras lilla storlek. Om du köper en extern hårddisk som är stor i storlek kommer det naturligtvis att vara obekvämt för dig när du vill komma åt den.

Dessutom kräver externa hårddiskar med stora storlekar vanligtvis separat elektrisk ström när de vill slå på den. Rekommenderad extern hårddiskstorlek för dig att köpa är 2,5 ".

10. Pris

En annan faktor som du bör vara uppmärksam på innan du köper en extern hårddisk är pris. Varje extern hårddisk har olika pris.

Externa hårddiskar med en storlek på 1 TB säljs vanligtvis med priser från 800 tusen. Medan storlek 2 TB eller högre säljs vanligtvis till priser över 1 miljon.

Så här väljer du den bästa externa hårddisken för dig som vill köpa den. Om det finns andra tips, glöm inte att dela i kommentarfältet. Lycka till!

Se också till att du läser relaterade artiklar hårddisk eller annat intressant skrivande från Em Yopik Rifai.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found