waze vs google maps skillnad: vilken är bättre?

Som den bästa vägguideappen är här skillnaderna mellan Waze och Google Maps som du kanske inte känner till

När Google förvärvade Waze 2013 väckte många frågor om ödet för en liknande tjänst som ägs av Google, nämligen Google kartor. Men nu är Waze fortfarande på existera sida vid sida med Google Maps.

Även om närvaron av Waze lägger till nya alternativ och preferenser som en navigeringstjänst lägger det till nya frågor, vilken applikation är bäst och vad är skillnaden mellan Waze och Google Maps?

  • WAH! Google Maps Lägg till Parkering Tillgänglighetsfunktion
  • Skillnaden mellan Google Maps och Earth, det finns intressanta historier när de skapades, vet du!
  • Inte ett lur, dessa konstiga och roliga gatunamn finns på Google Maps!

Waze Vs. Google kartor

Å ena sidan är dessa två applikationer samma navigeringsbaserade applikationer, så de är båda de bästa när det gäller att tillhandahålla tjänster till användare.

Med andra ord har Waze och Google Maps olika användarbaser, och de har också tydliga skillnader, vad är de?

Som citerat från webbplatsen makeusof, här är skillnaderna mellan de två tjänsterna.

Navigations- och displaygränssnitt

Av alla navigeringsapplikationer som finns idag är Google Maps fortfarande den ”renaste” och mest professionella applikationen.

Utseendet som Google Maps har är mycket minimalistiskt och enkelt, rutten är också lätt att ställa in och navigera och är lätt nog att använda för icke-nybörjare.

Därför rekommenderar jag att Google Maps är mycket lämpligt när det används för att söka efter nya, okända platser.

Dessutom är användningen av applikationer på gamla Android-enheter fortfarande ganska bra, även om det händer lite eftersläpning om det nås via en mobiltelefon 1 GB RAM som Moto E och Galaxy S3 Minidock orsakade det inte riktigt några problem.

En annan intressant funktion på Google Maps är att den har en ruttuppskattningsanläggning för fotgängare, cyklar och kollektivtrafik.

Till skillnad från Google Maps som gjordes för alla att använda, existerar inte Waze genom att hålla hand med alla användare.

Waze verkar också bli av med många onödiga funktioner, det betyder att Waze har en mer specialiserad tjänst och när det gäller användningsprestanda.

När vi använder Waze kan vi ange vilken typ av fordon vi använder, vilken typ av bränsle, valet att undvika vägtullar eller vice versa och många fler specialfunktioner.

Waze är också en navigationsapplikation, men vi hittar inte ruttuppskattningsfunktionen för fotgängare, cyklar eller kollektivtrafik som på Google Maps.

Rutter, varningar och uppdateringar

En av fördelarna som håller Waze vid liv är dess trafikrapporteringsfunktion realtid och uppdatera rutten. Varje användare kan skicka live rapporter om olyckor, byggzoner, vägreparationer etc.

Baserat på denna information kommer Waze automatiskt att uppdatera vår rutt för att undvika den, är det spännande?

Waze-uppdateringar är också fler realtid snarare än Google Maps, eftersom Waze använder mycket leveransdata, medan Google Maps endast automatiseras baserat på data som skickats av aktiva Google Maps-användare, och det kommer att uppleva förseningar i data som Google kan samla in.

Google Maps gör inte heller heller omdirigera och visar en varning om trafikförhållandena ändras när något händer, till exempel en trafikstockning.

Varningen kommer inte heller att omedelbart ändra den ursprungliga rutten och vi kan avbryta aviseringen.

Komfort och specialfunktioner

En av de unika funktionerna i Google Maps är att användare kan lägga till en eller flera 'depåstoppmellan den aktuella platsen och den slutliga destinationen.

Vi kan också planera resor i förväg med hjälp av 'Gå förbi'och'Anlända vidi appen. Båda dessa funktioner är utmärkta för att åka på komplexa och långa resor.

Andra unika funktioner inkluderar att ändra vyer, navigera i byggnader och skicka rutter från datorn till telefonen.

Waze verkar också erbjuda mycket mer än så, inklusive det kontroversiella inslaget att undvika polisrazzier. Användare kan rapportera polisplatser och få andra Waze-användare att undvika dessa platser.

Användare kan också rapportera placeringen av kameror eller CCTV på olika platser.

En annan funktion som är ganska användbar är Planerade enheter, som berättar när vi ska åka till vår destination vid en viss tidpunkt.

Andra viktiga funktioner inkluderar integration med Spotify, hastighetsvarningar vid körning för fort, rekommendationer för parkeringsplatser nära destinationen och bensinstationer.

Lokala affärer och sociala funktioner

Detta är en av fördelarna med Waze som överträffar Google Maps, nämligen dess sociala funktioner. Eftersom de flesta av Wazes data kommer från Crow-Sourcedär det bara naturligt att varje användare kan hälsa på varandra och samarbeta.

Om vi ​​till exempel ser andra Wazers på kartan runt oss kan vi skicka ett SMS eller chatt till dem.

Vi kan också lägga till vänner, dela platser och beräknad ankomsttid när vi går till samma destination.

Dessutom kan vänlistan importeras via Facebook eller andra kontakter. Vi kan också använda 'Invisible Mode' för att visas offline.

Den största skillnaden mellan Google Maps och Waze är att Google Maps inte har några sociala funktioner. Det går inte att chatta, inga vänner, ingenting resultattavlor, etc.

Google har dock också en funktion som Waze inte har, vilket är ganska fullständig lokal företagsinformation.

Google Maps sökresultat om lokala företag är mer exakta och omfattande, vi får fullständig information som betyg, recensioner, öppettider, kontaktinformation, foton, hur man bokar bord och platser och mycket mer.

Det är skillnaden mellan Waze och Google Maps. Så vilken är bäst, Waze eller Google Maps? Vilka funktioner tycker du är viktiga och vilka är onödiga? Kom igen, ge ditt svar i kommentarerna nedan.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found