hur man gör en pivottabell i Excel och Google-ark

Förvirrad över hur man enkelt bearbetar hundratals till tusentals data i Excel? Du behöver inte oroa dig, se följande artikel för att ta reda på hur du skapar en pivottabell

Att bearbeta hundratals till tusentals data, särskilt i form av siffror, är en mycket svår sak. Du behöver full koncentration och ett uppmärksamt öga för även det minsta misstaget kan vara dödlig, gäng.

Programvara för bordsbehandling Microsoft excel nu blir det alltmer sofistikerat och praktiskt. Tyvärr finns det fortfarande många som inte förstår hur man maximerar funktionerna inbäddade i den.

En av de coolaste funktionerna i Microsoft Excel som är mest användbar är Pivottabell. I den här artikeln kommer ApkVenue att diskutera i sin helhet om hur man skapar en pivottabell i Excel enkelt.

Hur man skapar en pivottabell i Excel

En pivottabell är en Microsoft Excel-funktion som gör att användare snabbt kan hämta information från stora datamängder. Pivottabeller kan användas som ett alternativ för att utföra dataanalys relaterad till gruppering och sammanfattning av data.

Om mängden data bara är tio, kanske det inte smakar. Denna funktion är dock mycket användbar när du skriver en avhandling eller arbetar på ett kontor som ofta kräver att du bearbetar stora mängder data på kort tid.

Intresserad av hur man skapar en Excel-pivottabell och pivottabellformler? Omedelbart, titta bara på följande ApkVenues handledning, gäng!

Steg 1 - Ställa in bordet

 • Innan du skapar en pivottabell måste du naturligtvis först förbereda grundtabellen. Bordet du gör behöver inte vara så bra som möjligt, det viktiga är att vara snyggt och grundligt.
Office-appar och affärsverktyg Microsoft Corporation NEDLADDNING
 • Om du är förvirrad över vilken typ av bord du ska göra kan du använda följande Jaka-tabellexempel för bara en övning. Glöm inte att ange Excel-formler så att beräkningar i tabeller blir praktiska.

Steg 2 - Skapa en pivottabell

 • När ditt bord är klart kommer ApkVenue att lära dig hur du gör ett pivottabell enkelt. Tabellblock vänsterklicka och dra tills markören täcker hela tabellområdet.
 • Klicka på menyfliksområdet Föra in högst upp på kalkylbladssidan. Klicka därefter på Pivottabell för att få fram en meny som hjälper dig att skapa en pivottabell.

 • I fönstret som visas hittar du flera alternativ som ser förvirrande ut. Men du behöver inte oroa dig för det är egentligen inte så komplicerat.

 • Klicka på alternativ Välj en tabell eller ett intervall. Om du tidigare har blockerat tabellen som du vill analysera, sedan på kolumnen Tabell / intervall platsen för tabellen som du har skapat visas automatiskt.

 • Om du vill analysera data på en tabell i samma kalkylblad som din tabell, välj alternativet Befintligt arbetsblad, sedan bestämmer du var du ska lägga pivottabellen.

 • Jakas förslag, bestäm platsen för pivottabellen några rader under din tidigare datatabell så att du lättare kan organisera dina data. Klicka på OK när du är säker på alternativet Pivottabell.

 • När du har bekräftat placeringen av pivottabellen behöver du inte förväxlas om din pivottabell är tom. Du behöver bara titta på skärmens högra sida, exakt kolumnen Pivottabellfält, kontrollera sedan kolumnen som du vill visa i pivottabellen.

Steg 3 - Filtrera data i pivottabellen

 • Som ApkVenue sa i början är pivottabeller verkligen användbara om du vill analysera data som uppgår till hundratals till tusentals. Inte bara för försäljningsrapporter, du kan också använda pivottabeller för lager och andra saker.

 • För att göra det lättare för dig att analysera data måste du börja filtrera data. För att göra det, klicka på nedåtpilen på Radetiketteroch välj sedan de fält du vill ha.

 • Antag att ApkVenue vill analysera försäljningsdata för pappersvaror vid ett visst datum. Klicka på alternativet Datum i fältet och markera sedan de datum du vill analysera specifikt.

 • När du har sorterat data efter datum kommer din pivottabell att ändras till något som i följande bild:
 • Omvänt, om du vill analysera data, till exempel efter typ av artikel; du klickar bara på Radetiketter välj sedan alternativet Artikelnamn i fältet och kontrollera sedan vilken typ av artikel du vill ha.
 • När du har sorterat data efter artikelnamn ändras din pivottabell till ungefär följande bild:
 • Antag att du vill veta hur många pennor som såldes samt de specifika försäljningsresultaten den 3 april 2020, var uppmärksam längst ner till höger på ditt kalkylblad, precis under kolumnen Pivottabellfält.

 • Det finns fyra rutor med 1 tomt utrymme i kolumnen Filter. Klicka på Datum-menyn under Rader och dra och ange (Klicka och dra) i kolumnen Datum.

 • Ställ in alternativet Datum och artikelnamn efter vad du vill ha. Voila! Dina uppgifter är nu mer specifika och lättare att bearbeta.

Hur man gör en pivottabell på ett Google-ark

Google Sheet eller Google Sheets är en gratis tjänst från Google som låter dig skapa, redigera och komma åt Excel-liknande kalkylark online och samtidigt.

Google-ark kan vara ett alternativ för de av er som vill skapa en pivottabell men inte har Microsoft Excel-programvara på en bärbar dator eller PC. Hur hur man gör en pivottabell på Google Sheet? Kom igen, se gänget!

Steg 1 - Ställa in bordet

 • Det första steget i att skapa en pivottabell på ett Google-ark är att förbereda den tabell du vill ha. Hur man använder det är ganska likt Excel bara med några få ändringar.

 • Ange webbadressen //www.google.com/docs/about/ i webbläsarens sökfält. Klicka på fliken Ark längst upp till vänster på sidan.

 • Välj ett alternativ för att få tillgång till Google Sheet gratis Personlig. Logga sedan in med ditt Google-konto. Skapa en tabell genom att välja TomStarta ett nytt kalkylblad.

 • Om du vill prova pivottabelfunktionen på Google Sheet men inte har din egen tabell kan du ta ett exempel på en tabell som ApkVenue gjorde som den i bilden nedan:

Steg 2 - Skapa en pivottabell

 • När bordet är klart är det dags för dig att skapa ett pivottabell, gäng. Klicka först på menyfliksområdet Data det är högst upp på skärmen. Välj på menyn som visas Pivottabell.

 • Om du vill skapa en pivottabell i samma kalkylark väljer du den Befintligt ark. Välj sedan platsen där du vill placera pivottabellen genom att välja ikonen med fönstrets form.

 • Klicka på den kolumn du vill ha. ApkVenues förslag, lägg pivottabellen några rutor under tabellen som du skapade tidigare. När du är klar väljer du OK.

 • Din pivottabell visas, det är bara att inga data har dykt upp ännu. Titta till höger om skärmen och leta efter den Pivottabellredigerare.

 • Ange rad, kolumner och värde enligt vad du vill ha. Till exempel vill jag veta den totala försäljningen för varje dag och sedan ställer jag in pivottabellredigeraren enligt följande:

 • När du har ställt in pivottabellredigeraren kommer ditt kalkylblad att se ut så här, gäng.

Det är Jakas artikel om hur man enkelt skapar pivottabeller i Excel och Google Sheets. Förhoppningsvis kan den här artikeln hjälpa dig i ditt arbete och uppdrag, ja!

Vi ses igen i en annan intressant artikel från ApkVenue. Glöm inte att lämna ett spår i form av en kommentar i den kolumn som har lämnats.

Läs också artiklar om Out of Tech eller andra intressanta artiklar från Prameswara Padmanaba