Här är 5 typer av oackackbar lösenordskryptering

Här kommer den oacceptabla typen av lösenordskryptering, så det är säkert. Eftersom tydligen många typer av lösenordskryptering fortfarande kan brytas av hackare.

För närvarande är nästan alla datorer i världen anslutna till internet och kan kommunicera med varandra. För att denna kommunikation inte ska fångas upp av hackare görs så kallad kryptering för att vara säker. Det finns också olika typer av kryptering, allt från enkel kryptering till komplex kryptering av militär standard.

Även om det är krypterat betyder det inte att det är säkert. För tydligen kan mycket kryptering fortfarande brytas av hackare. För att vara på den säkra sidan, här är en oacceptabel typ av lösenordskryptering!

  • Unik! Så här skapar du ett säkert lösenord med ett lösenordskort
  • Sluta komma ihåg många lösenord för internetkonton, här är anledningen!
  • Varför ska jag använda lösenord istället för PIN? Detta är anledningen!

5 typer av obackbar lösenordskryptering

Foto med tillstånd av: Bild: Tectrade

Lanserades av StorageCraft, innan vi diskuterar typen av lösenordskryptering, låt oss först förstå innebörden av kryptering. Enkel kryptering är att dölja orden så att endast avsändaren och mottagaren av meddelandet vet.

Nu, efter att ha förstått innebörden av kryptering, låt oss bara gå vidare. Här kommer den oacceptabla typen av lösenordskryptering.

1. Trippel DES

Fotokälla: Bild: Tips2Secure

Först finns Triple DES, som är en vidareutveckling av DES (Data Encryption Standard) -algoritmen. Där DES anses vara inkompetent eftersom hackare ofta bryter sig in i det. Triple DES använder skydd med 3 olika nycklar, var och en är minst 56 bitar lång.

2. RSA

Fotokälla: Bild: StephenHaunts

Dessutom finns det RSA som i allmänhet används av allmänheten i stort och som till och med används som standard för att skicka data via internet. Till skillnad från Triple DES är RSA-algoritmen asymmetrisk eftersom dess dekrypteringsnycklar är parade. Med den här metoden är det fortfarande omöjligt att tränga in förrän nu.

3. Blowfish

Fotokälla: Bild: VPNQuestionAnswer

Precis som Triple DES, är en ytterligare utvecklare av DES. Skillnaden med Triple DES, Blowfish delar upp data som ska krypteras i många block. Där per blockstorlek är 64 bitar kommer var och en av dessa block att krypteras en efter en annorlunda.

4. Twofish

Fotokälla: Bild: Instruktioner

Innan Blowfish började det som Twofish. Krypteringsmetoden mellan Blowfish och Twofish i sig är dock mycket annorlunda. Twofish är asymmetriskt och använder bara en nyckel som kan vara upp till 256 bitar lång. Med den här metoden gör det att Twofish kan vara den snabbaste krypteringen för närvarande.

5. AES

Fotokälla: Bild: DasbitYard

Slutligen finns det AES som står för Advanced Encryption Standard. När det gäller säkerhet tror jag inte att det finns något behov av att tveka längre. Problemet är att AES har blivit standard för USA: s regering och flera andra välkända organisationer. Krypteringslängden är 128 bitar men den är väldigt komplex. Under extrema förhållanden kan den förlängas till 256 bitar.

Wow, det visar sig att kryptering är annorlunda, även om den har samma syfte. Eftersom det finns denna kryptering kan våra data vara säkra. Vad tycker du, vilken typ av lösenordskryptering vet du? Dela med Jaka!

Se också till att du läser relaterade artiklar Lösenord eller annat intressant skrivande från Andalas son.

Baner: Stellar Data Recovery


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found