hur man aktiverar virtuell pekplatta på Windows 10

Den virtuella pekplattan är en av de senaste funktionerna som kommer till Windows 10 Creators Update. Ja, den här funktionen fungerar som en ersättning för en fysisk pekplatta på en Windows 10-baserad bärbar dator.

Virtuell pekplatta är en av de senaste funktionerna som kommer till Windows 10 Uppdatering av skapare. Ja, den här funktionen fungerar som en ersättning för en fysisk pekplatta på en Windows 10-baserad bärbar dator.

Denna virtuella pekplatta kan användas när du använder applikationer som inte är optimerade för enheter med pekskärm. Tyvärr är den virtuella pekplattans funktion inte synlig på Windows 10-bärbara datorer som inte har en pekskärm.

  • Så här felsöker du Windows 10 PC / Laptop
  • 9 sätt att inaktivera spion på Windows 10
  • Hur man övervinner Windows 10 har gått ut utan att installera om

Så här aktiverar du en virtuell pekplatta på en bärbar dator med Windows 10-pekskärm

Alternativet att aktivera Windows 10 virtuella styrplatta ligger precis under alternativet som möjliggör virtuellt tangentbord. Klick till höger om aktivitetsfältet i Windows 10 och klicka på Visa pekplatta. Den relevanta knappen visas i meddelandefältet. Du kan klick virtuell pekplatta för att aktivera eller inaktivera funktionen.

Den virtuella pekplattan ser ut och fungerar på samma sätt som en vanlig fysisk pekplatta. Det finns två knappar vid basen som fungerar som vänster- och högerklickknappar.

Förutom de vanliga pekplattans knappar som nyp för att zooma, skrolla två fingrar etc. stöder den virtuella pekplattan också alla Precision Touchpad-gester som Microsoft har att erbjuda för en fysisk pekplatta.

VISA ARTIKLAR

Du kan gå över till inställningar>Enheter>Pekplatta för att hantera alternativ och justeringar för den virtuella pekplattan på Windows 10.

Läs också artiklar om Windows eller skriva från Lukman Azis Övrig.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found