hur man installerar appar på Windows & MacOS-bärbara datorer

Hur man installerar applikationer på en bärbar dator kan du göra det genom flera metoder. Kolla in hur du installerar program på Windows och MacOS-bärbara datorer i sin helhet här!

Hur man installerar applikationer på en bärbar dator Windows eller macOS är verkligen en viktig kunskap som ni alla måste veta, gäng.

Saken är att även en bärbar dator med gudomliga specifikationer verkligen inte skulle betyda att den applikation du vill använda inte har installerats.

För någon som är van att driva en bärbar dator i sina dagliga aktiviteter är det verkligen inte svårt att installera applikationer på en bärbar dator.

Å andra sidan kan det för vanliga människor vara lite svårt och få dem att vilja ge upp.

Eits, men ta det lugnt! Problemet är den här gången ApkVenue kommer att berätta för dig hur man enkelt installerar applikationer på en bärbar dator. Håll koll på den fullständiga förklaringen nedan!

Så här installerar du program på Windows- och macOS-bärbara datorer

Även om det för vissa människor anses vara en lätt sak att göra, finns det i själva verket inte få människor som inte vet hur man installerar applikationer på en bärbar dator.

Dessutom finns det för närvarande två av de mest populära operativsystemen för bärbara datorer som används, nämligen Windows och Mac OS från Apple.

Tja, för de av er som vill installera applikationen på den bärbara datorn men vet inte hur, här säger ApkVenue dig stegen för att göra det.

Hur man installerar appar på en Windows 10, 8 eller 7 bärbar dator

Först kommer ApkVenue först att diskutera hur man installerar applikationer på en bärbar dator med Windows OS, gäng.

Det finns flera sätt att installera applikationer på en Windows-bärbar dator som du kan göra. Från och med att installera .exe-filer via Microsoft Store till att använda emulatorprogramvara om du vill installera Android-applikationer på din bärbara dator.

1. Hur man installerar applikationer på en bärbar dator via en .exe-fil

För närvarande finns det många applikationer eller programvara för Windows-bärbara datorer som cirkulerar på internet och du kan ladda ner dem gratis, gäng.

Faktum är att vissa av dem erbjuder premiumfunktioner som betalapplikationer.

Vanligtvis har applikationerna för bärbara datorer som du laddar ner ett filtillägg .exe. För att installera en applikation med den här förlängningen är metoden väldigt lätt, gäng.

Notera:


I det här exemplet installerar ApkVenue en bärbar applikation för att göra detta skärmdumpar på skärmen. För att installera andra applikationer är metoden inte mycket annorlunda, gäng.

Steg 1 - Öppna applikationsfilen
 • När du har laddat ner programmet som du vill installera på din bärbara dator öppnar du mappen där du sparade filen. Åh, ja, du kan också ladda ner applikationer för bärbara datorer på webbplatsen Street Rat du vet, gäng.

 • Högerklicka på den nedladdade applikationsfilen och välj sedan Öppen.

Steg 2 - Godkänn användarkontokontroll
 • Då visas godkännandedialogrutan Användarkontokontroll (UAC)och välj sedan OK.
Steg 3 - Installation
 • I detta skede behöver du vanligtvis bara slutföra det genom att välja Nästa knapp tills installationen är klar.
 • Dessutom uppmanas du i detta skede vanligtvis bestäm installationsplatsen, språkvalosv. beroende på behoven hos den installerade applikationen.
Steg 3 - Klicka på Slutför
 • Om installationen av applikationen är klar måste du bara välja knappen Avsluta, gäng.
 • I det här skedet har du också slutfört hur du installerar applikationer på en Windows-bärbar dator, gäng.

2. Hur man installerar program på en bärbar dator via Microsoft Store

För de av er som letar efter ett alternativt sätt att installera applikationer på Windows 8 och 10 bärbara datorer, erbjuder detta operativsystem också digital butiksplattform heter Microsoft Store för att ladda ner programmet.

Microsoft Store i sig är som Google Play för Android-användare. Så det finns många applikationer eller spel som du kan ladda ner via den här tjänsten.

Hur man laddar ner och installerar det är inte svårt, du kan följa stegen hur man installerar applikationer på en bärbar dator via Microsoft Store vilken ApkVenue älskar följande.

Steg 1 - Öppna Microsoft Store
 • Det första steget på hur du installerar en applikation på en bärbar dator som du måste göra den här gången är naturligtvis att öppna Microsoft Store-programvaran först, gäng.

 • I Windows 10 Du kan söka efter det direkt via menyn Sök i aktivitetsfältet. samtidigt i Windows 8, peka markören till det övre eller nedre högra hörnet tills en meny visas Sök.

 • Välj sedan Microsoft Store-programmet.
Steg 2 - Välj det program som ska installeras
 • Leta sedan efter programmet som du vill ladda ner och installera på din bärbara dator också.
Steg 3 - Välj Get-knappen
 • Om du har valt det program du vill installera på din bärbara dator, välj sedan knappen Skaffa sig.

 • Nedladdningsprocessen startar automatiskt och visas högst upp.

Steg 4 - Klicka på Start-knappen
 • När nedladdnings- och installationsprocessen är klar väljer du knappen Lansera. Nu har applikationen framgångsrikt installerats på din bärbara dator, gäng.

3. Hur man installerar Android-applikationer på en bärbar dator via en emulator

Inte bara en speciell applikation för bärbara datorer, det visar sig att du också kan göra knep för hur man installerar APK-filer på en bärbar dator, gäng.

Hur man installerar Android-applikationer på en bärbar dator kräver hjälp av en Android-emulator så att applikationen fortfarande kan köras. En av de bästa emulatorerna som finns NOX Player Emulator.

Det första du måste göra är installera NOX Player Emulator på den bärbara datorn först.

Om du inte vet hur kan du läsa ApkVenues tidigare artikel om hur man installerar NOX Player Emulator.

Om emulatorn har installerats på den bärbara datorn, kan du börja installera Andorid-applikationen. Du kan också spela spel som Mobile Legends på en bärbar dator med den här emulatorn.

För de av er som är bekvämare att spela spel på en lättad skärm, hur man installerar applikationer på den här bärbara datorn är verkligen ett måste prova!

Så här installerar du applikationer på en MacOS-dator

Därefter finns det ett sätt att installera applikationer på en macOS-bärbar dator för dig som använder avancerade bärbara datorer från Apple.

Här är två sätt att installera applikationer på en MacOS-dator som du kan prova. Första passet App Store och även använda installationsfilen .dmg.

1. Hur man installerar applikationer på MacOS-bärbara datorer via App Store

Precis som Microsoft Store har Apple också App Store vilket gör att användare kan ladda ner programmet officiellt.

Hur man installerar applikationer på en bärbar dator via App Store är faktiskt exakt samma som när du öppnar den från en iPhone. Men för mer information kan du följa stegen nedan.

Steg 1 - Öppna och sök efter appen i App Store
 • Först öppnar du först App Store-programvaran på din MacOS-bärbara dator. Fortsätt med att söka efter det program du vill installera.
Steg 2 - Klicka på "Get" -knappen
 • Nästa steg för hur du installerar en applikation på en Apple-bärbar dator, du klickar på knappen 'Skaffa sig'.

 • Klicka därefter på knappen 'Installera' för att gå till nästa steg om hur du installerar applikationen på den bärbara datorn. Vänta tills processen är klar.

Steg 3 - Logga in Apple-ID
 • För att slutföra processen med att installera applikationer på en bärbar dator via App Store måste du logga in på ditt Apple ID-konto först.

 • I så fall visas applikationen på Launhpad.

2. Hur man installerar applikationer på macOS-bärbara datorer via filer. dmg

Förutom App Store kan du naturligtvis också ladda ner applikationer från en webbplats på internet. Senare filer installatören som du laddar ner har ett tillägg .dmg eller vilket betyder diskbild.

Men hur man installerar en applikation på en bärbar dator via en .dmg-fil skiljer sig naturligtvis från när du laddar ner den från App Store.

Lite längre men naturligtvis inte så komplicerat som när du installerar Windows 10 med en blixt. Istället för att vara nyfiken är det bättre att omedelbart se följande steg.

Steg 1 - Hitta och öppna .dmg-filen
 • Först och främst letar du efter .dmg-installationsfilen som har laddats ner.

 • Dubbelklicka sedan på filen för att öppna den och fortsätt till installationsfasen.

Steg 2 - Klicka på "Godkänn"
 • Därefter visas ett fönster_ Licensavtal för slutanvändare_, här klickar du 'Hålla med' för att kunna gå vidare till hur man installerar applikationer på nästa dator.

 • Därefter väntar du tills laddningsprocessen är klar.

Steg 3 - Flytta applikationen till mappen "Applications"
 • Nästa steg, du klicka och drag Ansökan som kommer att installeras i mappen 'Ansökan'. Vänta sedan på att processen är klar.
Steg 4 - Klar
 • I det här skedet har du framgångsrikt gjort stegen för hur du installerar applikationer på en PC macOS, gäng. Du hittar applikationen i mappen 'Applications' enligt följande.

BONUS: Hur man avinstallerar program på Windows och MacOS bärbara datorer

Ibland när den bärbara datorn börjar känna sig trög, är att avinstallera applikationen en av de lösningar som de flesta väljer.

För de av er som inte vet hur man avinstallerar applikationer på Windows och MacOS bärbara datorer, här ger ApkVenue dig stegen, gäng. Lyssna, låt oss!

1. Hur man avinstallerar program på en Windows-dator

Att installera applikationer på en Windows-bärbar dator är faktiskt ganska enkelt och snabbt.

Du behöver inte använda någon CMD-kommandokod eftersom det kan göras mycket praktiskt genom följande steg.

Steg 1 - Öppna kontrollpanelen
 • För att söka efter en meny Kontrollpanel vägen är densamma som när du letar efter Microsoft Store-applikationen som ApkVenue tidigare förklarade, gäng.
Steg 2 - Välj alternativet att avinstallera ett program
 • Nästa på menyn Program, Välj ett alternativ Avinstallera program.
Steg 3 - Välj det program som ska avinstalleras
 • Välj sedan vilket program du vill ta bort eller avinstallera från din bärbara dator, gäng.

 • Nästa steg, Högerklicka i programmet och välj sedan Avinstallera.

 • Följ processen för att slutföra, du har avinstallerat programmet på den bärbara datorn, gäng.

2. Hur man avinstallerar program på en MacOS-dator

Något annorlunda än Windows OS, hur man tar bort program på en macOS-bärbar dator är ännu enklare för dig att göra, gäng.

Du behöver bara följa stegen från ApkVenue nedan.

Steg 1 - Öppna mappen 'Application'
 • Först öppnar du mappen 'Ansökan' och hitta det program du vill avinstallera.
Steg 2 - Klicka på ikonen "Inställningar"
 • När du har valt det program du vill ta bort, sedan du klicka på ikonen redskap 'Inställningar' på toppen.

 • Fortsätt genom att välja ett alternativ 'Flytta till papperskorgen' för att radera det. Gjort!

Tja, här är några sätt att installera applikationer på Windows och MacOS-bärbara datorer som du kan prova, gäng.

Om det finns ett program som du vill ta bort kan du följa hur du avinstallerar programmet på den bärbara datorn tidigare.

Mycket enkelt, eller hur, hur? Förhoppningsvis är detta användbart och vi ses i nästa artikel om ApkVenue!

Läs också artiklar om Tech Hack andra drar från Shelda Audita.