BBM slutar officiellt att fungera, det här är fakta som gör oss ledsna!

En av favoritchattapplikationerna är BlackBerry Messenger. Tyvärr kommer denna tjänst att stängas snart.

PING! Våra BlackBerry piper, vilket indikerar ett inkommande meddelande. Åh, det visar sig att vår vän har försökt kontakta oss, så han skickar PING upprepade gånger.

Kanske en del av minnet finns i vårt minne, serviceanvändare BlackBerry messenger eller vad vi ofta kortar som BBM.

De sorgliga nyheterna, det tar inte lång tid BBM-tjänsten kommer att vara stängd så att den här appen snart blir ett minne.

BBM officiellt stängd

BBM-tjänsten har meddelats stängas i juni 31 maj 2019. BlackBerry ger en tidsfördröjning så att aktiva användare kan flytta sina data.

Rapporterar från sin blogg, Emtek eftersom företaget som tog över BBM sedan 2016 gav skäl till varför BBM var tvungen att stänga.

Teknikindustrin är mycket volatil och trots våra stora ansträngningar har användarna flyttat till andra plattformar medan det är väldigt svårt att få inloggning.

Endast den vanliga versionen av BBM är stängd medan tjänsten är BBMe mer exklusiva med mer kompletta funktioner kommer fortfarande att finnas där.

Om du har svårt gå vidarekan du använda BBMe genom att betala $2.50 eller Rp.36.000 var sjätte månad.

Varför misslyckas BBM (och BlackBerry)?

Även om BBM under de senaste åren har försökt lägga till några nya funktioner som Uber-kallelse, är de faktiskt maktlösa mot konkurrenterna.

De innoverar inte tillräckligt snabbt. När Android och iOS dök upp svarade BlackBerry inte ordentligt.

BlackBerry gör inte Android-enheter och underhåller sitt eget operativsystem som Nokia gör.

Faktum är att de fortfarande behåller tangentbord fysiskt och byt inte ut det med en pekskärm, kanske för att de känner sig trygga med sin BBM.

Naturligtvis anses designen av sådana mobiltelefoner vara föråldrad, så att så småningom många människor flyttar till andra, mer moderna smartphones.

Dessutom är BlackBerry mer fokuserad på företag, så att produkter för konsumenter inte är optimala.

Sedan kom chattapplikationerna som är bättre och mer intressanta än BBM. WhatsApp, Linje, Facebook Messenger, fram tills Telegram får BBM att se gammaldags ut.

Till exempel, varför använda en BB-PIN om det är mer praktiskt att använda ett telefonnummer? Även om det är effektivt för att förhindra främlingar, går den här funktionen faktiskt tillbaka eftersom den är komplicerad.

Bortsett från det har ovanstående applikationer också mer avancerade funktioner såväl som emojis eller klistermärke vilket är mer komplett än BBM.

Kombinationen av misslyckad BlackBerry-hårdvara och framväxten av en mycket tuff konkurrent för chattapplikationer ledde till att BBM så småningom måste gå i pension.

Intressanta fakta om BBM

Med detta farväl vill ApkVenue berätta några intressanta fakta om BBM som vi kommer att sakna.

Utgivningsdatum

Fotokälla: News Track English

BBM uppträdde först 2005, innan Android och iOS ännu inte föddes, så det fanns ingen WhatsApp eller Line-applikation.

Ursprungligen kunde BBM endast användas på BlackBerry-enheter. 2013 släpptes BBM för Android- och iOS-enheter.

År 2016 ett företag från Indonesien Emtek Group göra förvärv av BBM-tjänster. Detta är naturligt eftersom Indonesien är en av de största bränslemarknaderna i världen.

Tyvärr beslutade Emtek 2019 att stänga BBM på grund av flera saker som ApkVenue nämnde ovan.

Identiska egenskaper hos BBM

Fotokälla: YouTube

För dess användare finns det många identiska saker om BBM som är oförglömliga och inte ägs av andra chattapplikationer.

En av dem är en funktion PING som påminner mottagaren av vårt meddelande att kontrollera deras mobiltelefoner.

Dessutom kan BBM också ta reda på vilken låt vi lyssnar på och visa den på statusen. Faktum är att om du tittar på oanständiga videor kan du fastna!

BBM är också synonymt med funktioner utsända det har. Med den här funktionen kan vi skicka ett meddelande till många människor samtidigt.

Att ändra PIN-nummer kommer också att komma ihåg eftersom bara BBM är så. Det finns många funktioner som får dig att sakna BBM!

BBM-villkor

Foto med tillstånd av: CrackBerry Forums

Inte bara funktioner, det finns också många termer som ursprungligen kom från BBM. ApkVenue har till exempel nämnt PING och PIN.

Varje meddelande på BBM har status D (leverans) eller R (läsa). Vi kan veta om vårt meddelande har kommit och har lästs av mottagaren av meddelandet.

Sedan finns det villkor också Delcont alias radera kontakt. Vanligtvis kommer vi att göra detta när vi är arg på vår vän så vi tar bort kontakten.

Andra termer som DP (Visningsbild), PM (Personligt meddelande), DN (Visningsnamn), TC (Testa kontakt) och andra som vi fortfarande använder idag.

Så där är det intressanta fakta från BBM som nu bara är ett minne. Det är lite tråkigt att säga adjö till BBM.

Men vi måste gå vidare, gäng! Det finns fortfarande andra program som du kan använda för att kommunicera med andra människor.

Vissa kan dock säga vissa människor går vidare, men inte vi a la Captain America för att han älskar BBM så mycket.

Vad sägs om dig, det mest oförglömliga ögonblicket? Skriv i kommentarerna, ja!

Läs också artiklar om Chatt eller andra intressanta artiklar från Fanandi Ratriansyah