6 sätt att göra ett starkt och bra lösenord lätt att komma ihåg

hur man skapar ett starkt och bra lösenord är mycket viktigt för att undvika hackerattacker och saker som inte är önskvärda

Den digitala eran gör miljarder enheter anslutna till varandra, hotet om informationssäkerhet är en utmaning i sig. Lösenord har också blivit en viktig del av gärningsmannen uppkopplad, eftersom alla konton är beroende av lösenord. Därför är det viktigt att veta hur man gör starka och bra lösenord lätta att komma ihåg.

Rapportering från Ubergizmo, hur man skapar ett starkt och bra lösenord är mycket viktigt för att undvika attacker hackare och oönskade saker. Den här artikeln hjälper dig att förstå hur ett starkt lösenord ser ut, vilket skapar ett starkt lösenord som är lätt att komma ihåg, men svårt för andra människor (eller maskiner) att gissa.

  • Så här skyddar du konton på Internet från hackareattacker
  • 7 sätt att säkra datasekretess från hackareattacker
  • Så här skyddar du tangentbordet från en Keylogger du inte vet om

6 sätt att skapa ett starkt och bra lösenord

1. Gör ett långt lösenord

Fotokälla: Foto: LifeWired.com

Om du inte gör det humör För att läsa hela artikeln vill ApkVenue att du förstår två saker.

  • Blir längre Lösenord det blir starkare.
  • Undvik att använda lösenord på marknaden.

En av de mest populära attackerna för att stjäla lösenord är Brute-force attack aka brutal attack. Detta innebär att angriparen antingen kör ett experiment som börjar med en lista över de vanligaste lösenorden eller använder alla möjliga lösenordskombinationer.

Ju längre lösenordet är, desto mer tid tar det angriparen att knäcka det. Du kan se ett exempel nedan.

Lösenords längdTid som krävs
9agcZ16 minuter
9agcZE5 timmar (18X längre)
9agcZEM3 dagar (14 gånger längre)
9agcZEM74 månader (40 gånger längre)
9agcZEM7H26 år (78x längre)
9agcZEM7Hq"århundraden"

Som du kan se, bara att lägga till en karaktär gör ditt lösenord mycket svårare att knäcka.

2. Skapa ett lösenord som är lätt att komma ihåg, men svårt att gissa

Fotokälla: Foto: WeLiveSecurity.com

Hur hittar du ett lösenord som är lätt att komma ihåg, men svårt att gissa? Du kan använda speciella händelser i ditt liv för att skapa Lösenord. Exempel:

"Den 30 oktober 2016 klättrade jag upp på en gammal fyr så högt som 70 meter på ön Lengkuas Belitung!"

Försök att komma ihåg igen, speciella händelser i ditt liv. Naturligtvis är det lätt för dig att komma ihåg eftersom det imponerar på dig. Det skulle dock vara mycket svårt för andra att gissa. Det är faktiskt mycket svårt för maskiner att gissa genom att bara prova alla möjliga kombinationer.

Med dagens datorteknik skulle det ta "århundraden" att knäcka ett lösenord som detta. Glöm inte att vara uppmärksam på de stora och små bokstäverna, siffrorna och symbolerna som används.

Förresten, använd aldrig populära citat för dina lösenord. För troligtvis har det redan lagts till på insidan databas, som en genväg för att knäcka ditt lösenord.

3. Skapa inte lösenord som är svåra att komma ihåg, men lätta att gissa

Fotokälla: Foto: Hullabaloo.com

Ofta skapar vi lösenord som är svåra att komma ihåg, men som är mycket lätta att gissa. Exempel är att ändra vokalen a till 4, i till 1 eller o till 0.

Till exempel blir lösenordet "P4ssw0rd". Om du fortfarande använder den här metoden och använder populära ord. Du bör omedelbart ändra ditt lösenord.

4. Det är enkelt att hantera hundratals lösenord med rätt verktyg

Fotokälla: Foto: WindowsCentral.com

Det är viktigt att använda olika lösenord för var och en av de viktiga kontona du har, till exempel e-post och bank uppkopplad. Återanvändning av lösenord är mycket riskabelt. Om någon känner till ditt lösenord för ett konto kan den personen troligen få åtkomst till din e-postadress, till och med pengar.

Det är dock inte lätt att komma ihåg dussintals olika starka lösenord. För det behöver du lösenordshanteraren som LastPass eller 1Lösenord för att hantera tiotals eller till och med hundratals lösenord för dina konton.

Genom att använda lösenordshanteraren, kan du också generera slumpmässiga lösenord som 9agcZEM7HqLcXX29ldQI vilket är lite svårt att gissa och komma ihåg. Du behöver dock inte komma ihåg det lösenordet om du använder en lösenordshanterare.

Anledningen är att du kan gå in automatiskt med din favoritwebbläsare. Gör ditt liv mycket bättre och säkrare samtidigt. Även om det också finns en dålig chans, om tjänsten är hackad hackare.

5. Håll lösenorden säkra

Fotokälla: Foto: Pardot.com

Lämna inte anteckningar med lösenord för olika webbplatser på din dator eller skrivbord. Förbipasserande kan enkelt stjäla denna information och använda den för att infiltrera ditt konto.

Om du bestämmer dig för att spara lösenordet i en fil på din dator, skapa ett unikt namn för filen så att andra inte vet vad som finns i den. Undvik att namnge filer som återspeglar innehållet, till exempel "mitt lösenord".

6. Lägg till ett extra säkerhetslager

Fotokälla: Foto: Mobiweb.com

När du har skapat ett lösenord kan du lägga till ett extra säkerhetslager genom att aktivera det 2-stegsverifiering. Tvåstegsverifiering kräver att du har åtkomst till din telefon, liksom ditt användarnamn och lösenord, när du loggar in på ditt servicekonto.

Det betyder att om någon stjäl eller gissar ditt lösenord kommer de inte att kunna komma in på ditt konto eftersom de inte har din telefon. Nu kan du skydda dig själv med något du vet (lösenord) och något du äger (mobiltelefon).

Så här skapar du ett starkt och bra lösenord, men lätt att komma ihåg och hur man säkrar det. Så vänta inte längre och börja implementera det.

Det är bättre för dig att spendera lite tid nu på att säkra dina lösenord än att behöva uthärda hotet om attack cyber vilket växer alltmer. Lycka till.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found