här är det! 10 sätt att ändra Facebooks integritetsinställningar

Visst vill du inte att dina data ska användas av människor som söker vinst. Vi kommer att dela hur du ställer in Facebook-integritet ..

I vilken utsträckning respekterar du din egen integritet på sociala medier, särskilt på Facebook? Som ni vet är Facebook fortfarande det största sociala mediet trots allt.

Även om Facebook har tillhandahållit olika relaterade inställningar IntegritetTyvärr finns det fortfarande många användare som inte bryr sig eller inte förstår vikten av att justera integritets- och säkerhetsinställningar.

Om du bara ignorerar det kan dina uppgifter på Facebook också användas av tredje part eller personer som söker vinst. Visst vill du inte ha det rätt? Så den här gången kommer vi att dela hur du gör Facebook-sekretessinställningarna som du måste ändra!

  • 7 skäl till varför du fortsätter att använda Facebook
  • Hur kan jag förhindra att din WhatsApp ansluter till Facebook
  • Avslöjad! Detta är hemligheten med Facebook Boss för att avvärja hackare

Så här ställer du in Facebook-integriteten så att den är säker

Därför citerade från Techradar, här är sekretess- och säkerhetsinställningarna som du måste ändra på Facebook. Poängen är att förhindra integritetsintrång.

VISA ARTIKLAR

1. Logga in säkert

Vi börjar från början. Så om du är logga in till ett Facebook-konto från en delad dator-PC (familj eller offentlig PC), avmarkera "Håll mig inloggad".

Tja, om frågan uppstår "Kom ihåg webbläsare" som bilden ovan är det bättre att välja "Spara inte". Men om du aktiverar det får du ett meddelande när någon använder din dator för att logga in på ditt Facebook-konto.

2. Öppna sekretessinställningar

Facebook har gjort ett antal nya ändringar för att göra sekretessinställningar mer tillgängliga. För att se det, klicka på hänglåsknappen längst upp till höger.

Därifrån ser du flera sekretessalternativ. Dessa inkluderar "integritetskontroll", "vem kan se mina inlägg?", "Vem kan kontakta mig?", Och "hur kan jag få folk att sluta trakassera mig?".

Fortfarande inte tillräckligt? Du kan också se andra inställningar eller besöka sekretessgrunderna.

3. Sekretesskontroller

Från sekretessinställningarna väljer du nu den översta, nämligen "Sekretesskontroll". Det finns tre steg för att se till att du delar med rätt person.

Först när du skapar en status kan du kontrollera vem som kan se den, så justera den bara. Det finns en "allmän" för alla på eller utanför Facebook att se, "vänner" och andra speciella inställningar.

För det andra kommer du att se en lista över applikationer som är anslutna till din Facebook. Justera eller ta bort behörigheter om du aldrig har använt programmet.

För det tredje din profilinformation. Det här är väldigt viktigt. Från telefon, e-post, födelsedatum och ursprungsstad. Ställ in den, vill visas eller inte.

4. Vem kan se mina inlägg?

I det här alternativet, förutom att kunna ställa in vem som ser din status posta, kan du också granska vem som kan se eller hitta de saker du lägger upp, samt vem som taggar dig, med "Aktivitetslogg"

Åh ja, du kan också se vad andra människor ser i din kronologi och hur din profil skulle se ut när vissa personer tittar på dem.

5. Vem kan kontakta mig?

Dessutom kan du också ställa in vem som kan skicka vänner till dig. Det finns två alternativ, nämligen alla eller vänner av vänner. Så att människor inte bara skickar vänförfrågningar, välj "vän till vänner".

6. Hur kan du få människor att sluta bugga mig?

Finns det människor du inte känner stör dig? Du kan blockera den personen eller låta dem bli vän och hindra dem från att kontakta dig igen.

Skriv bara ditt namn eller e-post. Du kan också se alla blockerade användare.

7. Sekretessinställningar och verktyg

För mer kompletta inställningar, klicka på "Visa fler inställningar. Du kan se mer fullständiga sekretessinställningar och verktyg.

Du kommer att se ytterligare inställningar som vem som kan söka efter dig med din e-postadress, telefonnummer eller om du vill att sökmotorer utanför Facebook ska länka till din profil.

8. Kronologi- och märkningsarrangemang

Under sekretess finns det teknik- och märkningsinställningar. Härifrån kan du styra vem som kantaggar du. Du kan också aktivera granskning av inlägg som taggar dig innan de äntligen visas i din tidslinje.

Naturligtvis vill du inte markeras med något oklart, eller hur? Tja, det finns fortfarande några inställningar nedan för att säkra och hantera din kronologi.

9. Aktivera anmälningar och godkännande

Nästa steg för att säkra ditt Facebook-konto är att aktivera inloggningsvarningar. Tricket, öppna det Kontoinställningar >säkerhet och välj "Inloggningsvarningar".

Med detta får du en inloggningsvarning när någon loggar in på ditt konto. Antingen från enheten eller webbläsare vilket inte känns igen.

10. Använd tvåstegsautentisering

Den här anses vara viktig och måste aktiveras. Skapa inloggningsavtal med Facebook med ditt telefonnummer för ökad säkerhet. Naturligtvis för att hindra andra från att komma in på ditt konto i hemlighet.

Med detta, även om de har Användarnamn och vårt Facebook-lösenord kommer fortfarande inte att kunna ange, eftersom en ytterligare kod krävs för att skickas till telefonnumret.

Det här är 10 sätt att ställa in Facebooks integritet och säkerhet som du bör granska även om du behöver ändra. Målet är att dina data inte ska användas av andra människor. Skydda alltid din integritet. Lycka till!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found