Här är skillnaderna mellan JPEG, PNG och GIF och hur man använder dem exakt

Innan du sparar dina designbilder är det en bra idé att känna till egenskaperna för JPEG-, PNG- och GIF-format. Så att resultaten blir exakta, effektiva och effektiva.

Är du grafisk formgivare eller studerar du design? Känner du till JPEG-, GIF- och PNG-bildformat? Dessa tre format används för att lagra bilder. Varje format har dock sina egna egenskaper och fördelar. Detta är skillnaden mellan JPEG, PNG och GIF.

  • Enkla sätt att skapa animerade GIF på Android-telefoner endast med Google Plus
  • Detta är den bästa applikationen för logotillverkare på Android-telefoner
  • 10 företagslogotyper med mycket dyra kostnader

Innan du sparar bilderna i din design är det en bra idé att känna till egenskaperna för varje format. Vi kommer att förklara fördelarna och nackdelarna med de tre formaten samt vilka bilder som är lämpliga för användning av JPEG, PNG eller GIF. Kolla in följande recensioner, ja.

JPEG

JPEG står för Gemensam expertgrupp för fotografi. Format som har filtillägget * .JPEG eller * .JPG. Detta utvecklades 1986. Fördelen med JPEG är att den har hög komprimeringsnivå men ändå använder äkta färg (24 bitar). Så att även om filstorleken är liten är färgerna fortfarande korrekta så att bildkvaliteten kan bibehållas.

Detta format kan användas i nästan alla operativsystem som Windows, Mac, Linux och så vidare. JPEG är standardformatet för digitalkameror eller mobiltelefonkameror. JPEG stöder dock inte öppenhet. Så att om din bild inte är det full, det kommer vara bakgrund vit låda. Till exempel, om ApkVenue skriver det i Microsoft Word så här.

JPEG-formatet används bäst för foton och bilder som har hög färgkomplexitet, eller som har graderingar med ljusa färgskillnader, och ljusa och mörka nyanser. Till exempel som fruktbilden nedan.

PNG

PNG är förkortning för Bärbar nätverksgrafik och har ett * .PNG filtillägg. Utvecklingen av PNG-formatet började 1995. Fördelen med PNG är att den kan lagra bilder som har transparens, till exempel en transparent bakgrund eller en del av en bild som är halvtransparent. Du kan infoga transparenta PNG-bilder i andra program, till exempel Microsoft Word utan den irriterande vita bakgrunden som JPEG-format.

PNG-formatet kan också lagra halvtransparenta bilder enligt nedan. Försök att uppmärksamma texten "Jalan" som verkar genomskinlig.

PNG-formatet används bäst för foton och bilder som har transparens eller effekt fading (bleknat), till exempel en logotyp. PNG är också mycket bra för att lagra bilder som kommer att användas som material för att göra ytterligare design. Storleken på PNG-bildfilformatet tenderar dock att vara större.

GIF

Grafiskt utbytesformat eller GIF har * .GIF filändelse. Detta format introducerades av CompuServe 1987 och används ofta, särskilt på internet. Den största fördelen är den lilla filstorleken, så den är mycket effektiv när det gäller uppladdningstid och kräver inte stor kapacitet på servern.

Bortsett från det stöder GIF-formatet intressant animering eller rörliga bilder. Även om PNG och JPEG för närvarande också stöder rörliga bilder, kräver båda formaten mycket stora filstorlekar. Så för närvarande är GIF-formatet fortfarande det viktigaste valet för att spara enkla animerade bilder.

Liksom PNG stöder GIF också transparens, men stöder inte halvtransparenta eller genomskinliga effekter. Ett exempel är i följande bild. Om det är i PNG-format verkar orden "Road" genomskinligt, i GIF ser det bara ljusare ut.

GIFs svaghet ligger i dess begränsade förmåga att lagra färger, vilket bara är 256 färger. Bilder med hög färgkomplexitet ser trasiga ut om de sparas i detta format. Till exempel, i fruktbilden ovan, om den sparas i GIF-format, kommer den att se trasig och kornig ut så här.

GIF-formatet passar bäst för att lagra enkla bilder som grundlinjer och former som inte innehåller mycket färg eller gradering. GIF-filer är också de mest använda för att skapa rörliga animationer.

Nu när du vet, är skillnaden mellan att använda JPEG-, PNG- och GIF-format? Förhoppningsvis kan Jakas recension hjälpa dig att bestämma rätt format för ditt designarbete. Som ett komplement kommer ApkVenue också att ge coola infografik om JPEG, PNG och GIF från stumbleupon.com.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found