5 sätt att lösa mobilnätverket som inte är tillgängligt på Android

Har du någonsin haft ett nätverksfel eller fel på din mobiltelefon? Tja, det här är en recension av hur man hanterar mobilnätverk som inte är tillgängligt på en Android-mobiltelefon som du kan fixa själv.

Att ha problem med mobiltelefonen som du brukar använda varje dag är verkligen ingen rolig sak och ApkVenue garanterar att ingen vill att det ska hända, va, gäng.

Speciellt i denna digitala tidsålder är HP en av de obligatoriska artiklarna som användarna verkligen behöver i nästan varje gång och aktivitet.

Ibland finns det dock stunder där din mobiltelefon plötsligt har ett problem som i slutändan gör det svårt för dig att använda den som ett kommunikationsverktyg.

Ett av de vanligaste problemen är problemet Mobila nätverk är inte tillgängligt alias nätverksfel vilket ofta händer med Android-mobilanvändare.

Hur man övervinner mobilnätverket är inte tillgängligt på Android

Felproblem eller nätverksfel eller kanske vad som är bättre känt av termen Mobila nätverk är inte tillgängligt Detta klagas ofta av många Android-mobilanvändare.

Det gör det inte bara svårt för användare att komma åt internet, detta nätverksförlustproblem gör det också svårt för dem att ringa utgående samtal eller till och med ta emot inkommande samtal, gäng.

Tja, för de av er som upplever detta problem, håll er lugn, gäng! Problemet är i den här artikeln ApkVenue kommer att berätta om hur man hanterar det Mobila nätverk är inte tillgängligt genom följande lösningar.

1. Starta om Android telefon

Den första lösningen som är enklast och mest praktisk att göra är att göra starta om på din Android-mobiltelefon, gäng.

Genom att göra starta om På en Android-mobiltelefon laddas alla applikationer och system som körs i bakgrunden om och återgår till de befintliga inställningarna.

Att starta om eller starta om själva mobiltelefonen görs ofta av många människor när deras mobiltelefon upplever hänger eller inte svarar normalt.

Att göra starta om HP, du behöver bara trycka och hålla inne strömbrytaren då Välj ett alternativ starta om eller omstart, gäng.

Men om den här metoden fortfarande inte fungerar kan du följa de andra metoderna nedan.

2. Ta bort SIM-kortet och sätt tillbaka

Nästa lösning för att övervinna nätverksfel som också är enkel, praktisk och snabb är att ta bort SIM-kortet som har problem Mobila nätverk är inte tillgängligt.

Glöm inte att sätta in den igen för att se till att den är klar eller inte. Även om det låter kliché är den här metoden ofta framgångsrik för att lösa problem för sina användare, du vet, gäng.

3. Stäng av dataroaming

För dig som ofta reser utomlands måste du känna till den här funktionen, va, gäng.

Det visar sig att aktiv roamingdata också kan vara anledningen till att din mobiltelefon har problem Mobila nätverk är inte tillgängligt du vet.

För att inaktivera den här funktionen på en Android-mobiltelefon kan du följa stegen nedan.

Steg 1 Öppna menyn Inställningar

 • Det första steget du måste göra är att öppna inställningsmenyn.

Steg 2 Välj menyn SIM-kort och mobilnät

 • Om du har öppnat sidan Inställningar, är du det välj meny SIM-kort och mobilnät.

Steg 3 Välj ett alternativ Dataroaming

 • Nästa du Välj ett alternativ Dataroaming inaktivera sedan funktionen detta, gäng.

4. Använda vissa koder

Nästa sätt du kan göra är att kontrollera radiosignalen genom att trycka på en viss kod i telefonapplikationen. För mer information kan du följa stegen nedan, gäng.

Steg 1 Öppna telefonapplikationen

 • Först och främst öppnar du först telefonapplikationen på din Android-mobiltelefon och sedan tryck på koden i bilden ovan då ser det ut så här.

Steg 2 Välj Kör ping-test

 • Om du har gått in på testsidan, då välj ett SIM-kort som har problem Mobila nätverk är inte tillgängligt .

 • Välj sedan ett alternativ Kör ping-test .

Steg 3 Välj alternativet GSM Auto (PRL)

 • Om resultatet Kör ping-test visar redan resultat Passera , sedan väljer du alternativet GSM Auto (PRL) i avsnittet Ställ in önskad nätverkstyp .

Steg 4 Stäng av den Mobil radioström

 • Efter det, du stäng av alternativet Mobil radioström längst ner, då starta om Android-telefonen du.

Om den här metoden fortfarande inte fungerar för att lösa problemet Mobila nätverk är inte tillgängligt kan du följa de andra metoderna nedan.

5. Utför en programuppdatering

Nästa lösning för att lösa nätverksfel eller Mobila nätverk är inte tillgängligt allt du kan göra är att uppdatera programvaran på din Android-telefon, gäng.

Förutom att uppdatera operativsystemet till den senaste versionen kan programuppdateringar också fungera för att lösa problem buggar på HP.

Det betyder, om det finns en buggar på din Android-telefon som orsakar problemet Mobila nätverk är inte tillgängligt , sedan genom att uppdatera programvaran är det troligt att detta problem kan lösas, gäng.

Så för att uppdatera programvaran kan du följa stegen nedan.

Steg 1 - Öppna Inställningar

 • Det första steget som måste göras är att öppna inställningsapplikationen.

Steg 2 - Välj meny "Om telefon"

 • Om du har angett appen Inställningar är du det välj meny "Om telefon", då Välj ett alternativ "Systemuppdatering".

Steg 3 - Välj knappen "Sök efter uppdateringar"

 • Efter det, du välj knapp "Sök efter uppdateringar" för att börja söka efter uppdateringar eller inte. Om det finns en uppdatering följer du bara stegen som beställt, gäng.
 • Om processen för uppdatering av programvaran är klar kommer HP vanligtvis att fråga omstart eller starta om automatiskt. Därefter kontrollerar du om SIM-kortet fungerar normalt.

Så det var fem sätt att lösa problemet Mobila nätverk är inte tillgängligt aka nätverksfel på en Android-mobiltelefon, gäng.

Om metoderna ovan fortfarande inte kan lösa ditt problem, finns det en möjlighet att ditt SIM-kort är skadat och du måste byta ut det mot ett nytt.

Läs också artiklar om Tech Hack eller andra intressanta artiklar från Shelda Audita.