6 saker som måste övervägas innan du köper en solcellsladdare

Solar Charger är en enhet för laddning som använder solljus som energikälla. Innan du bestämmer dig för att köpa, var först uppmärksam på dessa 6 saker!

Människor som har mycket aktivitet utomhus- det verkade omöjligt att överleva bara genom att förlita sig på standardbatteriet och laddaren från den gadget han köpte. Powerbank som är ganska användbar känns ibland otillfredsställande. För att vi inte sällan glömmer, blir lat eller inte har tid att ladda den förrän det är dags för oss att gå. Det är så, ibland tar strömmen slut först trots att vi fortfarande behöver stanna ute. Nu finns det en ny lösning som låter ännu mer lovande: HP sol laddare.

Som namnet antyder, Sol laddare är ett verktyg för laddning som använder solljus som en energikälla. Inget behov av en strömkontakt, så det är praktiskt att använda var som helst så länge du kan få solljus. Men eftersom det fortfarande är en ny teknik, tenderar människor att vara förvirrade över hur man köper den här produkten. Måste det vara dyrt för att få användbara funktioner? Eller är det tillräckligt billigt för att tillgodose behoven? Den goda och dåliga kvaliteten på HP-solcellsladdaren framgår av följande funktioner:

  • 5 enkla sätt att urskilja original- och falska laddare
  • Ska jag koppla ur HP-laddaren när den inte används?
  • Farorna med att ladda smarttelefoner med andra laddare (inte inbyggt)

6 saker du måste leta efter innan du köper en solcellsladdare

1. Yta

Fotokälla: Foto: shopify

Absorptionen av solljus som sedan omvandlas till batteriström sker genom solpanelens yta (solcell). Ju bredare yta, naturligtvis desto mer solljus som kan fångas så att större mängden kraft genereras.

Solar laddare säljs i olika storlekar. Om bara för laddning smartphone, kanske en solladdare som bara är lite bredare än en mobiltelefon räcker. Men om du planerar att åka till bergen med en bärbar dator behöver du en solladdare som är ännu bredare.

2. Effekt (Watt)

Fotokälla: Foto: blogspot

Ytarea solcell är inte det enda som avgör om laddaren är tillräckligt bra för din gadget eller inte. Du måste också vara uppmärksam på hur många watt av produkten. Glöm panelen som bara har 4-5 watt eftersom den bara kan ladda en vanlig MP3-spelare eller mobiltelefon.

Köp en för en smartphone eller surfplatta minst 7 watt. Om du tänker använda den för flera prylar samtidigt eller för en bärbar dator, leta efter en panel som har ström minst 15 watt.

Om du funderar på att köpa en HP-solcelladdare med låg effekt bara för att priset är billigare, bör du förbereda ett tålamod i hjärtat. För även om den fortfarande kan användas till laddningVanligtvis tar laddaren längre tid att ladda gadgeten helt.

3. utgångsström (ampere)

Fotokälla: Foto: lätt acc

Nuvarande produktion är flödet av elektricitet som kommer ut ur laddaren till gadgetbatteriet. Det är som en vattenslang. Ju större det är produktion, ju snabbare laddaren klarar batterikapaciteten. Men det betyder inte att du måste köpa en solcellsladdare med ström produktion så mycket som möjligt.

Eftersom varje gadget har sin egen maximala ingångsström. Om produktion laddaren är större än ingångsenheten, så den inkommande strömmen kommer fortfarande att följa den maximala storleken inmatningsapparat.

Innan du köper en solcellsladdare ska du först kontrollera mängden input på varje gadget som du ska använda. Justera storleken efter strömmen produktion genereras av sol laddaren. När produktion laddaren är mindre än ingången till gadgeten, därav tiden laddning kommer att vara längre på grund av den elektriska strömmen som strömmar måste vara lite efter lite.

4. Batteri

Fotokälla: Foto: Alibaba

Eftersom du utnyttjar solljus kan du inte generera ström på natten, för solen skiner inte längre. Lösningen, många HP-laddare är utrustade med batterier inbyggt så att den kan lagra reservkraft precis som powerbank. Denna produkt kallas också ofta solkraftsbank. Så om din rörlighet är tillräckligt hög på natten, var också uppmärksam på batterifunktionen inbyggt som erbjuds.

Vad du behöver titta mest på är kapaciteten (i mAh). Kontrollera också batterikapaciteten för varje gadget du använder för att räkna hur många gånger den här laddaren kan användas när den är fulladdad. Det andra problemet är typen av batteri. I huvudsak är dessa överväganden mer eller mindre desamma som övervägande att välja en kraftbank.

5. Typer av solpaneler

Precis som batterier finns det olika typer av solpaneler. Var och en av dem har sina egna fördelar och nackdelar. Här är en kort förklaring av flera typer av solpaneler så att du kan ta reda på vilken som är mer lämplig för dina behov:

CIGS

Fotokälla: Foto: outdoorgearlab

Panelerna är gjorda av CIGS vanligtvis tunn och lätt så att det verkar praktiskt att ha med sig vart som helst. Den flexibla formen gör det enkelt för dig att rulla ut den på även en yta som inte är plan. Priset klassificeras också som det billigaste eftersom tillverkningsprocessen också är billig.

Denna panel har också den högsta effektiviteten för laddning med lågt solsken så att du fortfarande kan laddning när vädret är molnigt. Tyvärr är denna panel inte tålig och lätt skadad. Det laminerade plastskiktet skalar lätt av efter en tid.

Monokristallin

Fotokälla: Foto: prepsos

Monokristallin mer hållbar än CIGS. Detta kan vara lämpligt för dig som tenderar att vara vårdslös när det gäller att ta hand om saker. Det är bara det, panelerna är tjockare och tyngre än CIGS. Formen är stel, men installeras vanligtvis i små bitar på ett tygark så att den kan vara mer flexibel att använda. Under svaga ljusförhållanden fungerar dessa paneler något mindre effektivt än CIGS-paneler.

Polykristallin

Fotokälla: Foto: Alibaba

Polykristallin faktiskt inte mycket annorlunda än monokristallin. Skillnaden är att i denna typ används mer än en kristallmetall. Gör det enklare och billigare, så solförsörjningens försäljningspris tenderar att vara billigare.

Det är bara för att kislet inte är rent så är effektiviteten hos dessa paneler inte lika bra som monokristallin. I jämförelse är effektiviteten hos monokristallina paneler 22% medan polykristallin endast är 18%. Denna siffra är vanligtvis inte särskilt betydelsefull för småskaliga applikationer som laddning mobiltelefoner och liknande.

6. Garanti

Fotokälla: Foto: Blogspot

Undvik att köpa en HP-solcelladdare som inte är garanterad alls, särskilt om priset är billigt. Det kan vara falska produkter som är lätt skadade eller av dålig kvalitet. En garanterad HP-solladdare kan vara ett tecken på att tillverkaren har modet att garantera produktens kvalitet. Även om de är välkända och recension Även positivt, du bör inte köpa den om produkten inte åtföljs av en officiell garanti eftersom det bara kan vara en KW-produkt eller en imitation.

Så det är sex saker som måste övervägas innan du köper en solladdare till din smartphone eller gadget. Glöm inte att lämna din åsikt i kommentarfältet!