3 sätt att kontrollera förbetalda el- / PLN-räkningar online från en mobiltelefon

Vet du att nu kan du kontrollera din elräkning online via mobiltelefon? ApkVenue har 3 av de mest praktiska sätten att kontrollera elräkningar online via mobiltelefoner.

Det statliga elföretaget (PLN) har gjort det mer än 50 år belyser Indonesien genom att distribuera el till alla hörn av landet med miljontals kunder.

För PLN-servicekunder som fortfarande är förvirrade över att kontrollera fakturabeloppet kommer den här gången att ge ApkVenue tips hur man kontrollerar elräkningar online via mobiltelefon enkelt och praktiskt!

Förutom att vara snabbare och enklare är dessa tips också användbara för att kontrollera PLN eller elräkningar som har betalats eller inte så att du kan känna dig lugnare hemma.

Skillnader i kundstatus och deras relation genom att kontrollera elräkningar online via HP

Fotokälla: slutare

Först och främst vill ApkVenue berätta att det för närvarande finns två typer av PLN-tjänster, nämligen efterbetalt och förbetalt.

Det förbetalda PLN-faktureringssystemet är att använda en eltoken som du måste köpa och betala i förskott, medan efterbetalda systemkunder betalar PLN-elräkningen i slutet av månaden.

Nu kan sättet att kontrollera PLN-elräkningar online endast göras av efterbetalda PLN-kunder killar! Så här kontrollerar du din PLN Online-faktura.

För- och nackdelar med PLN Postpaid vs PLN Prepaid och hur man kontrollerar elräkningar online

Innan ApkVenue diskuterar hur man betalar PLN-räkningar online är det en bra idé att på förhand veta fördelarna och nackdelarna med dessa två tjänster.

Även om det är ungefär detsamma när det gäller det belopp som kommer att spenderas varje månad, har förbetalda och efterbetalda elservice en ganska betydande skillnad när det gäller tjänster.

Jaka har gjort en kort beskrivning av fördelarna och nackdelarna med förbetalda och efterbetalda PLN-abonnemang mer detaljerat i följande tabell.

Styrkor och svagheter hos efterbetalda PLN-kunder

FördelarBrist
Du behöver inte vara rädd för att plötsligt ta slut på elMöjligheten att räkningen blir uppblåst är mycket stor
Du behöver inte bry dig om att ange PLN-tokens varje månadDet finns böter tills elen stängs av om du inte betalar i tid
Lämplig för hem med mycket elektronik

Styrkor och svagheter hos förbetalda PLN-kunder

FördelarBrist
Lämplig för hyrda hus eller pensionatMöjligheten till ett fel och felaktig inmatning av kreditkortet är ganska stor
Elektriska tokens kan köpas från cirka 20 tusenDu kan gå tom för elektricitet plötsligt och ljudet av varning om att elen tar slut är mycket störande
Det är mycket mer ekonomiskt om du har ett obebodt hus eftersom du inte behöver köpa en elektricitetstokenElmätarverktyg skadas lättare

Så här kontrollerar du PLN-elräkningar online som är snabba, enkla och praktiska

1. Hur man kontrollerar PLN / elräkningar online via PLNs mobilapplikation

För närvarande har PLN tillhandahållit en officiell ansökan för att göra det lättare för sina kunder att övervaka räkningar samt förenkla betalningsprocessen.

Du kan också använda den här applikationen som ett sätt att kontrollera din elräkning online via mobiltelefon. Så här gör du det till fullo

  • Steg 1 - För att kontrollera din PLN online elräkning, ladda ner och installera PLN mobilapplikationen först. Om du inte har applikationen har ApkVenue förberett nedladdningslänken nedan.
Apparverktyg LADDA NER
  • Steg 2 - Öppna och kör PLN Mobile-applikationen och välj sedan Betalning så att du kan kontrollera din elräkning online via din mobiltelefon.
  • Steg 3 - Klick Elräkning och tokeninformation
  • Steg 4 - Ange din kundkod eller kund-ID så att du kan kontrollera din elräkning online via din mobiltelefon.

Gjort! PLN Mobile-applikationen visar beloppet på din faktura för denna månad. Denna metod kan också användas för att kontrollera om elräkningen har betalats eller inte den här månaden.

2. Hur man kontrollerar elräkningar online via Tokopedia-applikationen

Tokopedia är en av dem marknadsplats Indonesiens största och mest betrodda. I applikationen finns en PLN-online-elräkningsfunktion som du kan använda.

Metoderna ApkVenue har sammanfattats i stegen nedan.

  • Steg 1 - Ladda ner och installera Tokopedia-applikationen på din mobil. Om du inte kan ladda ner den på länken som ApkVenue tillhandahåller nedan:
Appar Produktivitet Tokopedia NEDLADDNING
  • Steg 2 Kör Tokopedia-applikationen för att kontrollera elräkningar online via HP. Välj sedan menyn Räkningen på programmets startsida.
  • Steg 3 - Välj en meny PLN-el så att du enkelt kan kontrollera din elräkning online via HP via Tokopedia.
  • Steg 4 - Se till att du väljer Elräkningar ange sedan ditt PLN-kundnummer.

När detta steg är klart kan du nu se din PLN-räkning varje månad, även i Tokopedia-applikationen kan du omedelbart betala din elräkning, du vet, killar!

Detta sätt att kontrollera PLN-räkningar på din mobiltelefon är verkligen möjligt för dig att försöka eftersom Tokopedia-applikationens natur inte är för bindande.

3. Hur man kontrollerar elräkningen genom Shopee-applikationen

Förutom Tokopedia har Shopee också slutfört sin ansökan med en online-elkontrollfunktion via mobiltelefon.

Att använda denna online PLN-fakturakontrollfunktion är också mycket enkel. Stegen har beskrivits i detalj nedan.

  • Steg 1 - Ladda ner och installera Shopee-applikationen på din mobiltelefon, och för de som inte har installerats kan du ladda ner den direkt via länken nedan.

Ladda ner Shopee-applikationen här!

Produktivitets Shopee-appar LADDA NER
  • Steg 2 - Gå in i huvudmenyn och välj kredit-, räknings- och donationsalternativen på huvudsidan för att öppna en ny meny.
  • Steg 3 - Bläddra ner tills du hittar PLN Electricity-menyn under fakturakategorin.
  • Steg 4 - Välj elräkningen och ange numret på den elkund du använder och tryck sedan på Visa fakturaknappen längst ner.

När du har tryckt på knappen Visa faktura visar Shopee beloppet på elräkningen som måste betalas.

Annan information som visas i PLN: s online-elräkningsmeny är kundnamn, fakturasumma och faktureringsperiod.

För att kontrollera förra månadens elräkning kan den här metoden fortfarande användas eftersom faktureringsperioden och den totala fakturan visar information om fakturans varaktighet som inte har betalats.

Således Hur man kontrollerar elräkningar online via mobil från Jaka som du kan göra när som helst och var som helst.

Förhoppningsvis kommer du inte att sen betala PLN-räkningar igen killar så att elen i ditt hus inte stängs av!

Snälla du dela med sig och kommentera den här artikeln för att få information, tips & tricks och nyheter om teknik från Jalantikus.com

Läs också artiklar om Tips eller andra intressanta artiklar från Naufaludin 21.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found