5 sätt att säkra en rotad Android

Din smartphone är i rotförhållande? Här är 5 sätt att säkra rotad Android.

För dig som använder Android-smarttelefoner måste du känna till begreppet rot eller rota. Ja, rot Android är processen att ändra Android-operativsystemet så att du har obegränsad åtkomst. Där du får göra ändringar som att lägga till, ta bort och till och med förstöra element som finns i Android-operativsystemet.

Rot kan liknas vid att du öppnar nyckel- så att du kan gå in i huset och göra vad som helst. Meningen rot det kan också göra ditt hem osäkert och utsatt för stöld. Ja, din Android-smartphone är mer benägen att attackera skadlig kod skadlig programvara som kan skada systemet eller stjäla data.

  • BRÅDSKANDE! Det här är de saker du måste göra för att hålla din Android säker

5 sätt att säkra rotad Android

Så du måste veta mycket väl vilka fördelar är rot Android och vad är effekten. Rapportering från TechViral efter ApkVenue presenter 5 sätt att säkra en Android-smartphone som har varitrot.

1. Hantera applikationsbehörigheter eller appbehörigheter

Om din smartphone kör Android Marshmallow finns det funktioner App tillåtelser vilket gör appbehörigheter mer intuitiva, vilket ger dig möjlighet att tillåta eller neka specifika behörigheter i en app istället för att behöva acceptera alla behörigheter samtidigt. Du kan till exempel ge Chrome-webbläsaren åtkomst till kameran, men inte till mikrofonåtkomst om du vill.

Ta det lugnt om din Android-smartphone inte kör Android Marshmallow än. Du kan fortfarande hantera varje åtkomst som applikationen begär med hjälp av applikationen App Ops. Det är som om dörren till huset inte är låst, men du låser varje skåp, kylskåp och annan utrustning i huset. Så det känns lite säkrare, eller hur?

Ladda ner App Ops-applikationen

2. Installera inte inofficiella applikationer

En annan viktig sak när du gör det rota är inte ladda ner och installera inofficiella applikationer, ladda ner applikationer och spel via Google Play Butik eller en betrodd nedladdningsplats som JalanTikus, till exempel. Av någon anledning installerar vi ibland appar eller spel utanför Google Play Butik. Gillar att spela spel som redan är på sprickanaturligtvis kan applikationer som har modifierats innehålla skadlig kod ondska.

3. Ta inte bort alla standardapplikationer

Genom att få tillgång rot, Android-användare kan ta bort alla befintliga applikationer på Android, inklusive standardapplikationer som aldrig används. Men du måste vara försiktig, ta inte försiktigt bort standardapplikationen. Om du raderar några av de appar som krävs för att köra din Android-enhet perfekt, blir det definitivt resultatet fel eller smarttelefonen blir instabil. Så innan du tar bort standardapplikationen måste du först veta vad den gör, och vi rekommenderar starkt att du inte tar bort standardprogrammet slarvigt.

4. Använd ett antivirusprogram

Om din Android-smartphone inte är i ett tillstånd rot, Google hävdar att det inte är någon mening att installera ett antivirusprogram på Android. Ännu en historia för smartphones som har varitrot, där antivirus behövs för att upprätthålla säkerheten. Du kan regelbundet skanna för att se till att allt är säkert. Läs hela artikeln, 10 bästa Android-antivirusprogram för din smartphone.

5. Säkerhetskopiera alltid

Felaktiga steg för att ändra Android-systemet kan orsaka vissa systemskador, t.ex. softbrick, bootloop, tills total död. Så var flitig att göra det säkerhetskopiering varje dag om det behövs. Du kan använda applikationen Backup av titan som har mycket kompletta funktioner. Du kan enkelt göra det säkerhetskopiering, återställa, flytta applikations- eller speldata till ett minneskort och mer.

Det är de fem säkra stegen för att använda en Android-smartphone som har varitrot. Faktiskt genom att göra rot vi kan göra många saker, till exempel installera anpassad ROM, prova de senaste funktionerna, batteriet kan hålla längre, prestanda kan bli lättare och mer. Systemet är dock vanligtvis inte stabilt, så du måste ha en säkerhetskopiering viktiga data. Enligt din åsikt behöver vi fortfarande vår Android-smartphone rot?


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found