vill du spela PC-spel med en PS4-pinne? detta är hur!

PS4-pinnar kan användas för att spela PC-spel. Tro inte? Det är därför det är bättre att läsa följande ApkVenues artikel. Lyssna bara på JalanTikus ja!

Gillar du att spela spel på en PC eller bärbar dator? Om du gillar det spelar du vanligtvis med det kontroller Vad är detta? Tangentbord eller gamepad? ApkVenue själv gillar också att spela spel på PC eller bärbar dator. Vanligtvis när allt Jakas arbete är klart spelar Jaka spel ett tag bara för att varva ner med Jakas vänner på kontoret.

Tja, för vanligtvis Jaka och vänner på kontoret spela bollspel, det är svårt att använda tangentbordet, det är därför som ApkVenue använder det gamepad. Gamepad som ApkVenue använder själv är PS4-stick.

Du kan? Du kan, det är därför du bättre läser ApkVenues följande artikel angående hur man använder en PS4-stick för att spela PC-spel.

  • Underbar! Så här installerar du Linux på PS4!
  • Så här spelar du PlayStation-spel på en dator
  • Roligt! Sony tillkännager officiellt PlayStation 4 Pro och PS4 Slim

Detta är ett enkelt sätt att spela PC-spel med en PS4-pinne

Att spela spel på PC är riktigt roligt, särskilt spel som Tomb Raider eller Assassin's Creed eller också Resident Evil. Men för de av er som vanligtvis spelar spel med konsoler kommer du definitivt att ha svårt att spela dessa spel med tangentbordet.

Lösningen är enkel, du kan ** använda XBox-styrenheten ** för att spela PC-spel. Du måste bara ansluta den, då kan du använda den automatiskt. Allt miljö har också konfigurerats automatiskt.

Men som vi vet är XBox något mindre populärt i Indonesien, även om samhället i sig existerar. Genomsnittet i Indonesien är mer populärt PS (PlayStation). Tja, om du har den senaste PS-serien, nämligen PS4, är du det kan använda styrenheten på en PC.

Tro inte? Du överväger bara följande ApkVenues metod!

Steg för att spela PC-spel med en PS4-stick

  • Steg 1

Först att börja måste du för att ansluta PS4-pinnen till datorn du. Kan ansluta igenom 2 sätt, den första att bära laddarkabel och den andra bär trådlös Bluetooth.

För den första metoden är det verkligen mycket enkelt, allt du behöver göra är att ansluta laddarkabeln från PS4-pinnen till datorn. För den andra metoden måste du trycka på knappen "PS" + "Dela" Håll samtidigt den tills LED-fältet tänds och blinkar väldigt snabbt. se bild för att vara tydligare.

Obs: Denna lampa blinkar snabbt

Om så är fallet, flytta omedelbart till din PC eller laptop omedelbart innan lampan slutar blinka. Öppen "Bluetooth Device Manager"och lägg sedan till en namngiven enhet "Trådlös styrenhet". Se bilden för tydlighet.

Med detta din PC eller laptop Redan ansluten med en PS4-pinne.

  • Steg 2

Du måste ladda ner och installera en programvara som kallas "Input Mapper". Du kan ladda ner via Mouse Street-länken följande.

Ladda ner DSDCS Apps Utilities
  • Steg 3

Om du har laddat ner och installerat en programvara som heter "Input Mapper", öppna applikationen och sedan din PS4-stick kommer att upptäckas automatiskt. Så här ser programvaran ut.

Åh ja, som ett annat tecken på att din pinne är ansluten till din PC eller bärbar dator via denna Input Mapper-programvara, kommer LED-fältet att färgas mellan ljusgrön till röd. Vilket betyder att grönt är att ditt batteri är fullt, medan rött anger att ditt batteri är tomt. Du kan se bild för att vara tydligare.

Obs! Lampan lyser gult eftersom batteristatus är 50%
  • Steg 4

Öppna ditt spel och spela via PS4-pinnen. Eftersom din PS4-stick automatiskt nu emuleras XBox-pinne. Och det är vad det betyder layout vad du också använder är XBox-sticklayouten. Om du är förvirrad kan du se layout ekvation diagram under detta.

PS4XBox
XA
LådaX
TrianglarY
RundaB
R1RB
R2RT
L1LB
L2LT
Resten är densamma-

Det är bara artikeln från ApkVenue om hur man använder en PS4-stick för att spela PC-spel. Förhoppningsvis är detta användbart för dig, lycka till!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found