10 fördelar och nackdelar med oppo a3s som måste vara kända

Överväger du att köpa en HP Oppo A3? Oroa dig inte, kolla den här artikeln för att ta reda på fördelarna och nackdelarna med Oppo A3s

Letar du efter en cool smartphone med många funktioner? Ingen anledning att vara förvirrad, gäng. Det finns så många Oppo-mobiltelefoner som kan tillgodose dina behov.

Väl, Oppo A3s kan vara ett alternativ för de av er som letar efter en liten mobiltelefon till ett överkomligt pris. Även om det har släppts sedan förra året är Oppo A3 fortfarande primadonna.

Bortsett från fördelarna och nackdelarna med Oppo A3s, är den här mobiltelefonen fortfarande säker på att rikta in sig på marknaden nybörjarnivå även om det finns många nya HP-utdata från sina konkurrenter.

Oppo A3s specifikationer

Det finns två typer av HP Oppo A3s på marknaden. Det första är valet 2 GB RAM med 16 GB internt minne, och alternativ 3 GB RAM med 32 GB internminne.

Ändå skiljer sig specifikationerna för Oppo A3s RAM 2GB inte mycket från specifikationerna för Oppo A3s RAM 3GB. Allt är detsamma förutom RAM och internminne.

För mer information kan du direkt se tabellen med de fullständiga specifikationerna för HP Oppo A3 nedan:

DetaljOppo A3s specifikationer
SkärmIPS LCD 6,2 tum


19: 9-förhållande (~ 271 ppi densitet)

ProcessorQualcomm Snapdragon 450 (14 nm)


Octa-core 1,8 GHz Cortex-A53

Fram kamera8 MP, f / 2.2
Backkamera13 MP, f / 2.2, AF


2 MP, f / 2.4, djupgivare

Bagge2 GB / 3 GB
Minne16 GB / 32 GB
Batteri4230 mAh
PrisIDR 1 400 000 (2 GB RAM)


1 700 000 IDR (3 GB RAM)

10 För- och nackdelar med Oppo A3s

Efter att ha sett de fullständiga specifikationerna kommer ApkVenue att diskutera några av fördelarna och nackdelarna med Oppo A3s. Med utgångspunkt från funktioner, batteri, prestanda och andra.

Om du letar efter övervägande för att köpa en Oppo A3s mobiltelefon, kanske ApkVenues artikel om den här kan hjälpa dig att göra ditt val.

Istället för att du blir otålig är det bättre att bara kolla följande ApkVenues artikel om fördelar och nackdelar med Oppo A3 som du måste veta.

Fördelarna med Oppo A3s

Här är några av fördelarna med Oppo A3s som kan vara en referens för de av er som vill köpa den här superlilla billiga mobiltelefonen.

1. En mycket ung design

Oppos mobiltelefoner riktar sig mest till den yngre generationen. Därför designade Oppo sina mobiltelefoner på ett sätt som ärsnygg kanske, gäng.

HP med en skärm glansig det har bara 8,2 mm tjock. Eftersom den är tunn ser Oppo A3s ännu mer lyxigt ut och är verkligen trevligt att hålla i.

De röda och lila varianterna av Oppo A3 är inte klibbiga, du vet, gäng. Mycket lämplig för ungdomar som vill stanna och umgås med budget begränsad.

2. Bra kamera

En av försäljningsställena som Oppo vill lyfta fram är en kamera med bra foton. Även om det är billigt har Oppo A3: er antagit dubbla kamerateknologier.

Dess första upplösningskamera 13MP ha öppning eller öppningar 2.2, medan den andra kameran har en upplösning 2MP med öppning2.4 och djupgivare.

Det är inte Oppo om du inte lägger till funktioner AI Beauty 2.0. Med den här funktionen kommer du att se snyggare ut när du tar bilder med Oppo A3s.

3. Stor skärm

Stora skärmar har verkligen blivit en trend för dagens smartphones. Naturligtvis för att dagens mobiltelefoner används mer och mer för att spela spel eller strömma filmer.

Skärmbredd 6,2 tum och upplösning 1520 x 720 pixlar detta kommer att ge en riktigt rolig multimediaupplevelse för sina användare.

Trots att den är bred är denna mobiltelefonskärm fortfarande lyhörd, verkligen. Ytterligare hack högst upp på mobiltelefonen får den här mobiltelefonen att se mer lyxig ut än priset.

4. Funktioner Ansiktslåsning

Ansiktslåsning är en premiumfunktion som ursprungligen endast användes av mobiltelefoner flaggskepp 7 miljoner. Tydligen finns denna funktion också på Oppo A3s, gänget.

Till skillnad från andra mobiltelefoner i sin klass som fortfarande använder sensorer fingeravtryck, Oppo A3s har vågat bädda in premiumfunktioner på denna 1 miljon mobiltelefon.

Sensor fingeravtryck det är värdelöst om dina fingrar är våta eller bär handskar. Förlora sofistikerade detsamma ansiktslåsning finns på den här mobiltelefonen.

5. Utförande av Yahud

Oppo A3s inbäddade chipsetSnapdragon 450 med en 14 nm tillverkningsprocess som är ganska kraftfull i sin klass. Denna chipset har 8 kärnor med frekvens 1,8 GHz.

Förutom chipset är den här mobiltelefonen också utrustad med ganska bra RAM, gäng. Oppo A3s har en Antutu-poäng på 74.409, tillräckligt bra för HP-priset på 1 miljon.

Det finns 2 RAM-varianter som du kan välja mellan, nämligen 2 GB och 3 GB RAM. Ju högre RAM, naturligtvis blir din mobiltelefon snabbare och smidigare på jobbet.

6. Långvarigt batteri

En mobiltelefon med en ganska bra spelprestanda är verkligen värdelös om batteriet är riktigt snabbt, gäng. Du behöver inte oroa dig för det här.

Anledningen är att Oppo A3 har tillräckligt stor batterikapacitet, nämligen 4230 mAh. Med denna stora kapacitet kan du spela spel, titta på videor och kontrollera sociala medier med större tillfredsställelse.

På modet står fast vid, Hävdar Oppo att den här mobiltelefonen kan hålla upp till 18 timmar, du vet. Riktigt fantastiskt, gäng!

7. Det finns fortfarande en 3,5 mm Jack & Infrared

Även om det har övergivits av många mobiltelefontillverkare, är det faktiskt dess närvaro 3,5 mm uttag och infraröd mycket missad av mobiltelefonanvändare, vet du.

Som vi vet, hörlurar med jack usb typ-c är riktigt dyrt. För att överlista måste du spendera pengar för att köpa en USB Type-C till 3,5 mm-adapter.

Bortsett från dessa två funktioner är Oppo A3s fortfarande fortfarande utrustade med funktioner FM-radio som kan följa med dig när du är för sent.

Brist på Oppo A3

Eftersom den här artikeln diskuterar fördelarna och nackdelarna med Oppo A3 är det inte rättvist om ApkVenue bara talar om dess fördelar.

Här är nackdelarna med Oppo A3.

1. Laddar inte snabbt

Trots att de har tillräckligt stor batterikapacitet och bra batteritid är Oppo A3s ännu inte utrustade med funktioner snabb laddning, gäng.

Utan snabbladdningsfunktionen tar det definitivt lång tid att ladda en batterikapacitet på 4230 mAh. Speciellt om du spelar din mobiltelefon.

Naturligtvis gäng. Hans namn är också billiga mobiltelefoner. Det finns definitivt funktioner som har skurits från Oppo A3s.

2. Inte Full HD-skärmupplösning

Oppo A3s har en ganska stor skärm, som är 6,2 tum. Ändå har denna mobiltelefon fortfarande en liten skärmupplösning.

Detta är ganska olyckligt eftersom bilden som visas på Oppo A3s skärm inte kommer att vara lika bra som på en mobiltelefon med större upplösning, till exempel Full HD.

Men kom ihåg att Oppo A3s är en billig mobiltelefon i Rp1 miljoner klassen. Det är konstigt att en mobiltelefon i den här klassen har en sådan premium skärmupplösning.

3. Ingen fingeravtryckssensor

Oppo A3s använder inte längre fingeravtryckssensorn och använder redan sensorn ansiktslåsning mer sofistikerad.

Ändå är Oppo A3s ansiktslåsningsfunktion bara 2D och inte 3D. Detta gör ansiktsavkänning felaktig och lätt att knäcka.

Under tiden anses ett mer exakt och snabbt fingeravtryck vara mycket överlägset 2D-ansiktslåsningssensorn som används av Oppo A3s.

Detta är ApkVenues artikel om fördelar och nackdelar med Oppo A3 som du måste känna till. Efter att ha läst den här artikeln, är Oppo A3 rätt telefon för dig?

Skriv ditt svar tillsammans med anledningen i den tillgängliga kommentarskolumnen, gäng!

Läs också artiklar om Oppo eller andra intressanta artiklar från Prameswara Padmanaba