hur man kontrollerar BPJS-nummer enkelt och snabbt

Det är väldigt enkelt att kontrollera ditt BPJS-nummer, du vet! Kolla in handledningen om hur du kontrollerar hela BPJS Health and Employment-numret här.

Kontrollera BPJS-numret naturligtvis blir det väldigt enkelt om du kommer ihåg eller har det fysiska kortet. Men tänk om det inte är båda? Det blir väldigt komplicerat, eller hur?

Faktum är att medlemsnumret är mycket viktigt för ägaren, som att kontrollera BPJS-saldon eller helt enkelt kontrollera annan viktig information.

Sedan, om du har glömde ditt BPJS-nummer Är detta fallet, finns det ett alternativt sätt att ta reda på BPJS Health eller Employment-nummer som kan göras? Svaret är naturligtvis!

Du kan se hela diskussionen om hur du hittar BPJS-numret som glömde följande.

Hur man kontrollerar det senaste BPJS Health and Employment Number 2020

Hur man kontrollerar BPJS Health- eller sysselsättningsnummer kan faktiskt göras enkelt via applikationen Mobil JKN och BPJSTKU.

Men problemet är att det fortfarande finns många som inte förstår hur man kontrollerar BPJS-nummer med hjälp av dessa två applikationer eller själva BPJS-webbplatsen.

Tja, om du är en av dem som har glömt ditt eget BPJS-nummer, här har ApkVenue en handledning hur man kontrollerar det senaste BPJS Health and Employment-numret 2020.

Samling av sätt att kontrollera BPJS Health-nummer

Den enda lösningen för att lösa problemet med att glömma ditt BPJS Health-nummer är genom använder BPJS-numret för en av familjerna du är registrerad i ett familjekort (KK), gäng.

För att kontrollera BPJS-hälsanumret är metoden exakt densamma som när du kontrollerar din BPJS-faktura online.

Det finns två sätt att kontrollera ditt BPJS Health-nummer, nämligen via webbplatsen och Mobile JKN-applikationen på en smartphone.

1. Hur man hittar BPJS-hälsotal via webbplatsen

För dig som vill veta hur du kontrollerar ditt BPJS Health-nummer via den officiella webbplatsen kan du följa stegen som ApkVenue ger dig, gäng.

Steg 1 - Öppna webbplatsen BPJS Health
 • Först och främst öppnar du först sidan för betalningsinformation på BPJS Health-webbplatsen på URL //daftar.bpjs-kkes.go.id/bpjs-checking/.
Steg 2 - Fyll i nödvändig information
 • I detta skede, för kolumnen 'Nej. Kort' Du kan ange BPJS Health-nummer för en familj som far, mor eller bror. Det viktiga är fortfarande i ett KK (familjekort).

 • Efter det, ange det också Födelsedatum från personen du angav BPJS Kesehatan-numret. Innehåll valideringsnummer att behandla förfrågningar.

 • Om allt är fyllt, då välj knappen "Kontrollera".

 • Om det lyckas visas BPJS Health-deltagarnumret i den nedre kolumnen, gäng. På det sättet kan du ta reda på ditt BPJS Kesehatan-nummer och din familj som är registrerad hos KK.

 • I själva verket kan du också se BPJS Kesehatan-avgifter som måste betalas varje månad.

2. Bil som visar BPJS Health Numbers genom JKN Mobile Application

Förutom att gå igenom den officiella BPJS Health-webbplatsen kan du också använda appen Mobil JKN att göra hur man ser det förlorade eller glömda BPJS Health-numret, du vet, gäng.

Tyvärr kan denna metod endast göras för tidigare deltagare redan registrerad genom att använda deras BPJS-nummer.

Men om det är registrerat kan du följa stegen som ApkVenue ger dig följande.

Steg 1 - Ladda ner och installera Mobile JKN-applikationen
 • Det första steget du måste göra är att ladda ner Mobile JKN-applikationen på en Android- eller iOS-mobiltelefon. Om du inte har applikationen kan du ladda ner den Mobil JKN via JalanTikus.
LADDA NER appar
Steg 2 - Logga in på kontot
 • Logga in på BPJS Health-konto för att få tillgång till alla faciliteter som finns i applikationen, inklusive att kontrollera BPJS-numret.

 • Välj inloggningsknappen. Gå sedan in e-post och Lösenord BPJS Health-konto som har registrerats. Därefter anger du numret captcha och välj inloggning.

Steg 3 - Välj deltagarens meny
 • Om du har loggat in framgångsrikt, sedan nästa välj deltagarens meny för att visa ditt glömda BPJS Health-nummer, gäng.
 • Nu kan du ta reda på ditt BPJS Kesehatan-nummer.
Fotokälla: blog.rivaekaputra.com

Åh ja, stegen ovan kan också göras av de av er som vill kolla löntagarens BPJS Kesehatan, ja, gäng!

Samling av sätt att kontrollera BPJS Ketenagakerjaan-nummer

Om ApkVenue tidigare hade diskuterat hur man hittar BPJS Health-nummer, visar det sig att du också kan kontrollera BPJS Ketenagakerjaan-numret som du glömde eller förlorade, gäng.

Sättet att kontrollera BPJS anställningsnummer i sig är faktiskt nästan detsamma och är verkligen mycket lättare än hur man spårar någons mobilnummer.

I själva verket är det samma som när du kontrollerar BPJS Health-nummer, du kan också kontrollera BPJS Employment-nummer via webbplatsen och applikationen.

1. Hur man kontrollerar BPJS Ketenagakerjaan-nummer via webbplatsen

För att kontrollera BPJS Ketenagakerjaan-numret via den officiella webbplatsen kan du följa stegen som ApkVenue ger dig följande.

Steg 1 - Öppna webbplatsen BPJS Ketenagakerjaan
 • Det första steget, du öppnar webbläsarprogrammet och besöker den officiella BPJS Health-webbplatsen på URL //sso.bpjsketenagakerjaan.go.id/.
Steg 2 - Logga in på kontot
 • Nästa steg, logga in med ditt BPJS Ketenagakerjaan-konto. Om det var då välj inloggningsknappen.
Steg 3 - Välj menyn 'Digital Card'
 • När du har loggat in väljs du menyn 'Digital Card' för BPJS Ketenagakerjaan kontrollerar i form av ett digitalt kort.

Steg 4 - Se BPJS Ketenagakerjaan-numret

 • I detta skede kan du redan se BPJS anställningskortnummer, gäng.

4. Kontrollera BPJS anställningsnummer genom ansökan

Om ApkVenue tidigare hade berättat för dig hur du kontrollerar BPJS anställningsnummer via BPJS-webbplatsen, kan du den här gången kontrollera det genom applikationen, gäng.

När det gäller hur kan du följa stegen nedan.

Steg 1 - Ladda ner och installera BPJSTKU-applikationen
 • Det första steget som naturligtvis måste göras är att ladda ner BPJSTKU-applikationen på din mobiltelefon, gäng. Du kan ladda ner BPJSTKU-applikationen via JalanTikus.
LADDA NER appar
Steg 2 - Logga in på kontot
 • Vidare, välj inloggningsknappen för att gå in i ansökan.

 • Ange sedan e-postadressen och lösenordet som har registrerats. Tryck i så fall på inloggningsknappen.

Steg 3 - Välj menyn för digitalkort

 • Slutligen, välj digitalkortmenyn för att se BPJS Ketenagakerjaan-numret som du glömde. Senare visas BPJSTK-kortet enligt följande.
 • På det sättet kan problemet med att glömma ditt BPJS-nummer lösas.

Tyvärr är metoderna ovan endast för de som har registrerat sig, gäng. För att registrera dig behöver du själv BPJS-numret.

Om du inte har registrerat dig eller inte har ett BPJS-nummer från en familj med samma KK, tvingas du gå till närmaste BPJSTK- eller BPJS Kesehatan-filial, gäng.

Hur man kontrollerar BPJS hälso- och sysselsättningsnummer med NIK

Du kanske har hört att sättet att kontrollera BPJS Kesehatan-nummer med NIK kan göras via SMS till nummer inkörsport BPJS Hälsa (08777-5500-400).

Det är sant. Faktum är att denna information också listas på BPJS Kesehatans webbplats.

Enligt information från den officiella webbplatsen behöver du bara skicka ett SMS till numret med formatet BEFOLKNING FÖRÄLDRANUMMER.

Men efter att Jaka försökt det själv, Jaka fick inte ett SMS-svar vad som helst av dessa gatewaynummer, gäng.

Men om du fortfarande är nyfiken på hur du kontrollerar ditt BPJS Health-nummer med din NIK, kanske du kan prova det själv.

Det var så att kontrollera det glömda eller förlorade BPJS Health and Employment-numret, gäng.

Det är inte så svårt som föreställt, eller hur? Förhoppningsvis är detta användbart, ja, information från ApkVenue den här gången.

Snälla du dela med sig och kommentera den här artikeln för att få information, tips & tricks och nyheter om teknik från Jalantikus.com

Läs också artiklar om Out of Tech eller andra intressanta artiklar från Shelda Audita.