billig Windows-licens är original eller inte? kolla här!

Windows-operativsystemet har tre typer av licenser. Vad är dem? Här är förklaringen.

Windows är ett av de många operativsystem som används av datoranvändare runt om i världen. Operativsystemet utvecklat av Microsoft detta är känt för användarna som dess operativsystem har massor av funktioner och fördelar som kanske inte finns i andra operativsystem. Bortsett från det har Windows-operativsystemet också en skärm användarvänlig som kan mycket lätt att förstå av nya användare dock.

Pratar om Windowsnaturligtvis kan detta operativsystem inte skiljas från dess namn licens. För att använda Windows till fullo, naturligtvis, som användare, är vi det måste köpa en licens tillhandahålls av Microsoft. Det finns dock en sak som ibland blir en fråga, Windows är så billigt, eller är det inte? Så för att svara på den frågan måste vi först veta Windows-licenstyper. Som citerat från tenforums.com, tillhör operativsystemet Bill Gates den har tre typer av licenser. Vad är dem? Här är förklaringen.

  • Word Flow, det officiella tangentbordet från Microsoft för typning med en hand
  • Olika sätt att konvertera PDF till Word från din favoritgadget, så enkelt!
  • Hur man öppnar PDF-, PowerPoint-, Excel- och Word-filer på en Android-telefon

Är det Ori eller inte, den lågprissatta Windows-licensen? Kolla här!

1. Detaljhandel

Detaljhandel eller vad som ofta kallas FPP (Full Package Product) är en typ av Windows-licens. Du kan få den här licensen på Microsoft Store eller i en butik som säljer den officiellt. Vanligtvis är denna licens fysisk produkt, vilket betyder att du får lådan, DVD eller blixt, produktnyckel, och andra. Men om du köper den via uppkopplad, du får bara produktnyckeln.

Vilka är fördelarna med denna typ av detaljhandelslicens? Fördelarna är Denna licens kan överföras till en annan dator. Så om du till exempel byter din bärbara dator eller skrivbord kan du fortfarande använda den här licensen utan problem. Microsoft levererar också Stöd full till denna licens. Så om det finns något kan du kontakta Microsoft CS direkt.

Nackdelen med denna typ av detaljhandelslicens är dock priset dyr. Till Windows 10 Home bara värderas till 2199999 kr. Men till det priset får du fullt stöd från Microsoft.

2. OEM

OEM (tillverkning av originalutrustning) är licens utfärdad av säljarföretaget, där licensen är bifogad hårdvara tillhandahålls av säljaren, vare sig det är en bärbar eller stationär PC. Denna licens kan också vara en ekonomisk lösning om du vill använda en original och laglig produkt, för vi måste bara välja en bärbar eller stationär PC som stöder denna licens.

Det finns dock några nackdelar med denna licens. Ja, Licensen kan inte överföras eftersom den är ansluten eller inbäddad i hårdvara. Den här licensen också stöds inte av Microsoft, eftersom licensen innehas helt av säljaren. Så om det finns något, rapportera det till säljaren, inte till Microsoft.

3. Volym

Slutligen finns det volymlicens. Denna licens är vanligtvis adresserad till affärs- eller företagsområdet som har ett stort antal datorer. Microsoft kommer att sälja denna typ av licens till företag så att den kan installeras på en gång till flera datorer. Hur många? Det beror på beslutet från företaget och Microsoft.

Nu tillbaka till föregående fråga, Windows säljs billigt, licensen är original eller inte? Svaret, om du hänvisar till de tre typerna av licenser ovan, är svaret naturligtvis inte detaljhandeln, det kan vara OEM eller volym, eller det kan vara detaljhandeln men från bytet eller dataintrång.

Är det ori? Uppenbarligen ori. Men är det faktiskt lagligt eller olagligt? Rättslig eftersom Microsoft utfärdade licensen. Olaglig eftersom OEM- eller volymlicenser inte är avsedda för personligt bruk. Mer exakt, oetisk eftersom det använder en felaktig väg för att komma till Windows.

Tja, i princip alla dessa Windows-licenser original-, eftersom Microsoft själv utfärdade licensen. Men den enda skillnaden var den enda vägen för att få det, är det som det borde vara eller inte. Allt kommer dock tillbaka till användaren, oavsett om de vill använda rätt väg eller inte, för det är alla val.