7 applikationer för att konvertera bilder till text för Android

Vill du kopiera texten på bilden? Så att det inte är komplicerat, här är en lista över bild-till-text-omvandlare för Android som du kan prova. FRI!

Vilja förvandla foton till text praktiskt taget via en smartphone? Du kan, du vet, använda en bild-till-text-omvandlare som en lösning.

Om kamerafunktionen på en smartphone tidigare bara var för att ta bilder, kan den här funktionen nu ge en annan funktion, nämligen som ett stöd för en applikations funktioner.

Där en av dem som är ganska populär används som stöd för skannerapplikationer. Speciellt vid den här tiden kommer skannerapplikationen också med mycket olika typer; Streckkodsläsare, QR-koder, för att konvertera bilder till text.

Tja, för de av er som är förvirrade över att leta efter rekommendationer skannad bildapplikation skriven för Android, här har vi den bästa listan. Kom igen, lyssna!

1. Textskanner [OCR]

Fotokälla: Fred via Google Play

Påstås erbjuda hög hastighet och kvalitet, Textskanner [OCR] är en applikation Optisk teckenigenkänning (OCR) vilket gör att du kan konvertera bilder till skriven text.

Inte bara det, det finns också flera avancerade funktioner tillgängliga när bilden lyckasskanna. Till exempel att kopieras till Urklipp, ring telefonsamtal, spara på Google Drive och mer.

Text Scanner-applikationen kan inte bara läsa text från en bok, tidskrift eller dokumentfil, utan stöder också handskrift.

DetaljTextskanner [OCR]
UtvecklareFred
Minimalt operativsystemVarierar efter enhet
StorlekVarierar efter enhet
Ladda ner5.000.000+
Betyg4.5/5 (Google Play)

>>> Ladda ner textskanner [OCR] <<<

2. Text Fairy (OCR Text Scanner)

Fotokälla: Renard Wellnitz via Google Play

Vill du ha ett praktiskt och enkelt sätt att konvertera bilder till text på Android? Om så är fallet måste du prova applikationen Text Fairy gjord av utvecklaren Renard Wellnitz.

Stöder mer än 110 språk, det här offline-foto-till-text-programmet låter dig inte bara skanna text på bilder utan hanterar också skannade filer.

Från att redigera, kombinera till att radera oönskad text. I själva verket kan du också direkt exportera resultaten till en PDF-fil, du vet!

Tyvärr applikationen Text Fairy kan inte skanna handskrift än.

DetaljText Fairy (OCR Text Scanner)
UtvecklareRenard Wellnitz
Minimalt operativsystemAndroid 5.0 och senare
StorlekVarierar efter enhet
Ladda ner5.000.000+
Betyg4.4/5 (Google Play)

>>> Ladda ner den senaste textfenan (OCR Text Scanner) <<<

Appar produktivitet Renard Wellnitz LADDA NER

3. Microsoft Office-objektiv - PDF-skanner

Fotokälla: Microsoft Corporation via Google Play

Känd för sina Office-produkter som erbjuder en mängd olika funktioner, visar det sig att Microsoft också har släppt en skrivsökningsapplikation till Word för Android, du vet! Han är Microsoft Office-objektiv - PDF-skanner.

Inte bara kan du konvertera skrivning till en Word-fil, du kan också konvertera den till en PowerPoint- eller PDF-fil. Riktigt intressant, eller hur?

Inte mindre cool, det finns totalt 3 fotograferingslägen som kan konverteras till text; Whiteboard-läge, Dokumentlägeoch Visitkortläge som erbjuder olika funktioner för optimering av resultat.

DetaljMicrosoft Office-objektiv - PDF-skanner
UtvecklareMicrosoft Corporation
Minimalt operativsystemAndroid 6.0 och senare
StorlekVarierar efter enhet
Ladda ner10.000.000+
Betyg4.7/5 (Google Play)

>>> Ladda ner den senaste Microsoft Office-linsen <<<

Office-appar och affärsverktyg Microsoft Corporation NEDLADDNING

4. OCR-textskanner: Konvertera en bild till text

Fotokälla: Rishi Apps via Google Play

Alternativ applikation bild till text nästa är OCR-textskanner som påstås erbjuda en hög noggrannhet på upp till 99%. Inte bara det, den här appen stöder också 92 språk inklusive ett indonesiskt språk.

Finns det en del som du inte vill skanna? Tyst! Funktioner tillgängliga Beskär och förbättra bilden innan du gör OCR så att resultaten kan bli snyggare. Du kan också redigera och dela resultaten, vet du.

Under tiden, om du inte förstår språket som används i texten, finns det en översättningsfunktion tillgänglig på mer än 100 språk. Så du behöver inte installera ytterligare översättningsapplikationer.

DetaljOCR Text Scanner: Konvertera en bild till text
UtvecklareRishi-appar
Minimalt operativsystemAndroid 4.2 och senare
Storlek6,3 MB
Ladda ner1.000.000+
Betyg4.2/5 (Google Play)

>>> Ladda ner OCR Text Scanner: Konvertera en bild till text <<<

5. Adobe Scan: PDF-skanner med OCR, PDF Creator

Fotokälla: Adobe via Google Play

Nästa bild till text-omvandlare kommer från en välkänd utvecklare, Adobe, som är känt för sina foto- och videoredigeringsprogram.

Adobe Scan i sig erbjuder faktiskt huvudfunktioner som liknar andra applikationer på listan den här gången. Det är bara att den här applikationen låter dig konvertera de skannade resultaten till en fil JPEG eller PDF.

En sak som är ännu mer intressant, du kan skanna flera sidor i dokumentet på en gång och spara dem på en gång. Praktiskt och snabbt garanterat!

DetaljAdobe Scan: PDF-skanner med OCR, PDF Creator
UtvecklareAdobe
Minimalt operativsystemVarierar efter enhet
Storlek96 MB
Ladda ner50.000.000+
Betyg4.7/5 (Google Play)

>>> Ladda ner den senaste Adobe Scan <<<

Apps Productivity Adobe Systems Inc LADDA NER

6. CamScanner

Foto med tillstånd av: INTSIG Information Co., Ltd. via Google Play

Har laddats ner av mer än 100 miljoner användare i Play Store, CamScanner blev en av de mest populära applikationerna för bildkonvertering. Dessutom är denna applikation också tillgänglig för iOS- och Android-plattformar.

CamScanner själv erbjuder en mängd intressanta och naturligtvis användbara stödfunktioner. En av de mest fantastiska är dess närvaro Läge för boksökning som kan skanna och dela boksidor automatiskt.

Det är bara det, några av de andra viktiga funktionerna kan bara användas om du har prenumererat på ett förstklassigt konto. Men lyckligtvis är CamScanner MOD APK tillgänglig så att du kan njuta av alla dess funktioner gratis.

DetaljCamScanner
UtvecklareINTSIG Information Co., Ltd.
Minimalt operativsystemVarierar efter enhet
StorlekVarierar efter enhet
Ladda ner100.000.000+
Betyg4.7/5 (Google Play)
Appar Photo & Imaging IntSig Information Co., Ltd LADDA NER

7. Google-objektiv

Fotokälla: Google LLC

Till skillnad från föregående applikationslista, Google-objektiv i sig har faktiskt blivit en av standardapplikationerna på dagens Android-smartphones.

Så i princip behöver du inte installera ytterligare applikationer när du försöker konvertera bilder till text. Dessutom tillhandahåller Google Lens-applikationen andra funktioner förutom själva OCR-funktionen, du vet!

Leta till exempel efter ett objekt som finns i ett foto, översättningsfunktionen, shopping, platser och många fler. Man kan säga att det är ett komplett paket och naturligtvis gratis.

Det är bara för att textexportfunktionen ska vara en PDF-fil eller annan, här kan du bara kopiera texten och flytta den till Notes- eller Word-filer direkt.

DetaljGoogle-objektiv
UtvecklareGoogle LLC
Minimalt operativsystemAndroid 6.0 och senare
StorlekVarierar efter enhet
Ladda ner100.000.000+
Betyg4.5/5 (Google Play)

>>> Ladda ner den senaste Google-linsen <<<

Apparverktyg LADDA NER

Det var en lista med rekommendationer för den bästa bild-till-text-omvandlare för Android 2021. Du kan välja den som du tycker bäst passar dina behov.

Dessutom är det intressant att nästan alla applikationer ovan erbjuder andra stödfunktioner så att du inte behöver installera andra ytterligare applikationer. Så vet du redan vilken applikation du ska välja?

Läs också artiklar om Appar eller andra intressanta artiklar från Shelda Audita