5 skillnader i operativsystemen Android och iOS

Båda är flaggskeppets operativsystem som används i stor utsträckning i världen, här är några skillnader mellan de två.

Android och iOS är två gigantiska operativsystem som för närvarande är de mest populära bland smarttelefonanvändare i världen.

Faktum är att dessa två operativsystem också kan slå många andra HP-operativsystem som Symbian eller BlackBerryOS som nu äntligen är i konkurs.

Båda är populära och är mycket inflytelserika i utvecklingen av HP: s värld, vad är skillnaden mellan dessa två operativsystem?

Skillnad mellan Android- och iOS-operativsystem

Att kunna överleva och bli härskare i prylvärlden har naturligtvis operativsystemen Android och iOS många fördelar som andra operativsystem inte har.

Men vad är de faktiska två operativsystemen, skillnaden? Kom igen, ta reda på svaret i följande fullständiga artikel.

1. Skärmanpassning

Sett från gränssnitt eller båda gränssnitten, har både Android- och iOS-operativsystem gemensamma formen av pekgester som att glida, knacka och nypa.

Det är bara det när det gäller skärmanpassningsfrihet användargränssnitt (UI), båda har skillnader, gäng.

Android-operativsystemet i sig låter användare anpassa skärmen, till exempel lägga till widgets och genvägar på sidan Hem, eller till och med ändra hela UI-utseendet med programstartaren.

Under tiden på iOS-operativsystemet får användarna inte friheten att göra detta, gäng.

Även om det fortfarande kan läggas till widgets, men widgets iOS OS kan inte installeras på sidan Hem det är bara i aviseringsfält endast.

2. Officiell App Store

För närvarande är alla smartphones utrustade med en applikationsbutik som erbjuder massor av intressanta applikationer som kan laddas ner av användare.

Även om de båda har en appbutik är det bara att appbutiken som finns tillgänglig på Android- och iOS-telefoner är annorlunda.

Android-mobiltelefoner är utrustade med en applikationsbutik som heter Google Play som är lätt och lätt att nå via rollen som en mobiltelefon eller dator som är ansluten till vårt Google-konto.

Under tiden har iOS själv en applikationsbutik som heter App Store och som endast kan nås via enheter från Apple.

3. Delning av data

Att dela data är en av de aktiviteter som ofta utförs av smarttelefonanvändare idag, vare sig från HP till PC, PC till HP eller HP till HP.

Tyvärr kommer det att vara mycket svårt för användare som har mobiltelefoner med iOS-operativsystemet.

Detta beror på att iOS-enheten inte kan göra detta delning data till en annan enhet med ett annat operativsystem utom att använda iTunes.

Inte undra på att iOS-enheter ofta uppfattas som antisociala enheter på grund av dessa begränsningar.

Under tiden på själva Android-enheten kan användare fritt dela data till andra enheter med antingen Bluetooth eller en USB-kabel.

Denna begränsning som iOS har faktiskt gör det dock svårare för iOS-enheter att attackeras av virus som kan skada filer.

4. källmodell (Källa)

Nästa skillnad mellan dessa två operativsystem är källmodellen eller källahenne, gäng.

Android är ett operativsystem med öppen källkod eller allmänt känd som "öppen källa", vilket innebär att enheten med detta operativsystem tillåter användaren att ändra den fritt.

Under tiden är iOS ett operativsystem med sluten källa eller "sluten källa"så att enhetsanvändare med detta operativsystem inte får friheten att ändra enheten enligt deras egna önskemål.

Även om operativsystemet open source vid första anblicken ser överlägset ut, men det kan också vara en svaghet, du vet, gäng.

Detta beror på operativsystemet ope källa kan användas av oansvariga parter som potentiellt kan sprida virus och skadlig kod på Android-operativsystemet som används.

5. Virtuell assistent

Tillsammans med den nuvarande tekniska utvecklingen har nu utvecklare också försett operativsystemet med en personlig virtuell assistent som kan hjälpa till att underlätta för användarna.

Du kan göra valfritt kommando med hjälp av den här virtuella assistenten, som att ringa någon, ställa in ett larm, öppna vissa applikationer och så vidare.

Själva Android-operativsystemet är beroende av en virtuell assistent som heter Google Assistant, medan iOS förlitar sig på Siris hjälp.

I grund och botten har de två virtuella assistenterna samma funktion, som är att hjälpa sina användare.

Det är bara att Google Assistant erbjuder fler saker där användare kan be om underhållning eller spel, medan Siri är mer monotont och styvt.

BONUS: Jämförelsetabell över Android- och iOS-skillnader

SkillnadAndroidiOS
SkärmanpassningKan Adda widgets i hemskärm


Kan använda programstartaren

Widget bara poppade på aviseringsfält
Officiell App StoreGoogle PlayApp Store
DatadelningKan använda Bluetooth och USB-kabelMåste använda iTunes
KällmodellÖppen källaStängd källa
Virtuell assistentGoogle AssistantSiri

Så det var några av skillnaderna mellan de populära operativsystemen Android och iOS.

Med vissa skillnader mellan de två har dessa två operativsystem naturligtvis också sina egna fördelar och nackdelar.

Därför är det mycket svårt att avgöra vilken som är bäst, eftersom de erbjuder tydligt olika funktioner.

Läs också artiklar om Operativ system eller andra intressanta artiklar från Shelda Audita.