Detta är det enklaste sättet att flytta Android-data till Android

För dig som är lata att välja applikationer och sortera data för att överföra till din nya smartphone har JalanTikus några tips om hur du flyttar data från din gamla smartphone till din nya smartphone.

Att ha en ny smartphone kan verkligen göra oss glada. Att utforska funktionerna i en ny smartphone, se den "rena" applådan och omorganisera utseendet på en ny smartphone är verkligen roliga saker. Men det som gör dig lat med en ny smartphone mest är att flytta data och ladda ner applikationer som finns på din gamla smartphone.

För dig som är lata att välja applikationer och sortera data för att överföra till din nya smartphone har JalanTikus några tips om hur du flyttar data från din gamla smartphone till din nya smartphone. Se bara hur man gör det!

  • 5 skäl till att människor köper nya smartphones, var är dina skäl?
  • 10 saker du måste göra på en ny smartphone, nummer 8 är verkligen viktigt!
  • Så att du inte ångrar det, var uppmärksam på detta innan du köper en ny smartphone!

6 enkla sätt att överföra gammal data till en ny Android-smartphone

Här delar JalanTikus tre metoder som du kan använda, nämligen med Google, de alternativ som tillhandahålls av tillverkare och med tredjepartsapplikationer.

Google

För varje konto tillhandahåller Google alltid 15 GB molnlagring gratis som du kan använda för att lagra dina data, från foton, dokument, till videor, även via Google Drive-tjänsten. I den här första metoden använder du Google Drive-tjänsten för att flytta data från din gamla smartphone till en ny smartphone.

Först och främst, se till att din återstående Google Drive-lagring räcker för att lagra den data du vill flytta checka in drive.google.com. Om det räcker är nästa sak du ska göra att gå över till Inställningar> Säkerhetskopiera och återställ, aktivera sedan Automatisk återställning och se till att ditt Google-konto är det konto som ska användas för säkerhetskopiering. Tryck sedan på "Säkerhetskopiera mina data".

Den här funktionen lagrar all data relaterad till Google Kalender, sparad Wi-Fi, bakgrundsbild på startsidan, Gmail-inställningar, datum och tid, data och inställningar från tredjepartsapplikationer. För foton och musik säkerhetskopierar applikationerna Google Foton och Google Musik automatiskt alla bilder och musik på din smartphone.

Fotokälla: Källa: Android Central

För att återställa data som du har säkerhetskopierat på din gamla smartphone, när din nya smartphone först startar upp, fyll i Google-kontot du som du använde för att säkerhetskopiera data på din gamla smartphone, tryck sedan på Återställ.

Office-appar och Googles affärsverktyg LADDA NER

Tillverkningsalternativ

För de av er som använder smartphones från Samsung och LG har de förberett sina egna funktioner för er som vill migrera till din nya smartphone.

Samsung Smart Switch

Fotokälla: Källa: CNet

Tjänsten som Samsung släpper och gör det lättare för dig att flytta till en Galaxy-smartphone erbjuder dataöverföring på ett enkelt och snabbt sätt. Att ha flera metoder för dataöverföring, som att använda Wi-Fi Direct, USB-kabel och hämta data från iCloud gör det lättare att överföra data på dina gamla och nya smartphones.

Hur man använder Samsung Smart Switch är väldigt enkelt, du behöver bara ange applikationen, välj din gamla smartphone som avsändare och din nya smartphone som mottagare. Om så är fallet är allt du behöver göra att välja vilka data du vill skicka.

Appar Produktivitet Samsung LADDA NER

LG Mobile Switch

Fotokälla: Källa: Forecovery

LG Mobile Switch erbjuder nästan samma som Samsung Smart Switch och erbjuder även dataöverföringstjänster från en smartphone till en LG-smartphone med Wi-Fi Direct, USB-kabel och med microSD. Den här funktionen i sig har ett enkelt användargränssnitt som gör det enkelt att använda.

Inte mycket annorlunda än tjänsten Samsung Smart Switch, sättet att använda det är bara genom att öppna LG Mobile Switch-applikationen på dina två enheter. Välj din gamla smartphone som avsändare och senare kommer denna applikation automatiskt att anslutas till din nya smartphone. Du behöver bara välja vilken data du vill flytta.

Appar Produktivitet LG DOWNLOAD

Tredjepartsapplikationer

För de av er som inte gillar de två metoderna ovan har JalanTikus valt tre applikationer i Google Play Butik som har en funktion för att överföra data från din gamla smartphone till din nya smartphone.

Kopiera mina data

Av alla applikationer i Google Play Store som har funktionen att överföra data är den här applikationen enligt JalanTikus den enklaste och "rätt på mål". Du måste bara Anslut din nya och gamla smartphone till samma Wi-Fi-nätverk och öppna programmet Kopiera min data på dina två smartphones.

Om det redan är tryck på 'Till eller från en annan enhet via WiFi' på din nya smartphone och vänta på att den här appen upptäcker din gamla smartphone. När det upptäcks klickar du på din nya smartphone och en ** 4-siffrig PIN ** visas på skärmen på din gamla smartphone och anger den på den nya smarttelefonen.

Sedan överför denna applikation omedelbart data i form av foton, videor, kontakter och kalendrar till din nya smartphone. Tyvärr kan du inte välja vilken data du ska välja och vilken du inte ska.

Appar Produktivitet LG DOWNLOAD

Skicka var som helst

Till skillnad från den tidigare applikationen har Send Anywhere en funktion som låter dig välja vilken data du vill skicka och vilken inte. Denna applikation har också ett bredare utbud av filstöd än andra applikationer, som PDF, ljud, applikationer och andra.

Så här applikationen fungerar skiljer sig inte mycket från den tidigare applikationen. När de två enheterna är anslutna visas din gamla smartphone 6-siffrig kod som du måste ange på din nya smartphone.

Du kan också överföra data på din smartphone till en dator och kan laddas ned senare. Efter att ha laddat upp de data du vill skicka får du en länk för att ladda ner data.

Estmob Inc. Filöverföringsappar LADDA NER

Klona det

Av de två applikationer som JalanTikus nämnde ovan är den här applikationen förmodligen den mest kompletta och lättanvända på grund av dess användarvänliga gränssnitt. Du stannar här Ställ in din gamla smartphone som avsändare och en ny smartphone som mottagare, och anslut de två.

Glöm inte, se till att båda dina smartphones är inuti samma Wi-Fi-nätverk. Därefter väljer du vilka data du vill flytta, från foton, videor, SMS, samtalsloggar och dina inställningar kan överföras till din nya smartphone.

Appar Produktivitet SuperTools Corporation LADDA NER

Tja, det är lättare än någonsin att överföra data från din gamla smartphone till en ny smartphone.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found