hur man enkelt väljer den bästa ram för pc och laptop

Hur väljer jag RAM? Kom igen, så här väljer du det bästa RAM-minnet för datorer och bärbara datorer! eftersom inte alla datorsystem använder samma typ av RAM.

Förutom processorn och lagringshastigheten är en annan sak som bestämmer datorns hastighet RAM. Har en viktig funktion för att hjälpa processorn att utföra beräkningen. Därför är det verkligen ett måste att använda rätt RAM.

RAM-varianter som för närvarande finns på marknaden är så olika. Anledningen är att inte alla datorsystem använder samma typ av RAM. Förvirrad hur man väljer RAM? Kom igen, så här väljer du det bästa RAM-minnet för datorer och bärbara datorer!

  • Komplett Ryzen, G.Skill lanserar supersnabb special RAM!
  • Så här övervinner du oläsligt RAM på en PC / bärbar dator enkelt och enkelt
  • Är du säker på att din PC / laptop RAM är snabb? 5 Denna programvara kan testa den

Hur man väljer det bästa RAM-minnet för datorer och bärbara datorer

Fotokälla: Bild: Geil

Hur man väljer det bästa RAM-minnet för datorer och bärbara datorer, nämligen genom att först identifiera ditt datorsystem relaterat till RAM. För att kunna känna igen ditt datorsystem relaterat till RAM ordentligt kan du följa följande frågor.

Frågan om att välja det bästa RAM-minnet för datorer och bärbara datorer

1. PC eller bärbar dator?

Svar: Om du använder en dator letar du efter DIMM / LODIMM / LO-DIMM. När det gäller bärbara datorer, leta efter SODIMM / SO-DIMM.

2. DDR3 eller DDR3L eller DDR4?

Svar: För att säkerställa DDR3 / DDR3L och DDR4 kan du kolla igenom uttaget på moderkortet. För mellan DDR3 / DDR3L och DDR4-uttag måste det vara annorlunda.

För att bestämma uttaget på moderkortet kan du söka på Google med formeln "Specification (Brand Motherboard Type)" eller "Specification (Brand Type of Laptop)". Exempel på sökresultat.

Fotokälla: Bild: Exempel på sökresultat

Speciellt för DDR3 och DDR3L använder båda samma uttag. DDR3L är en uppdatering från DDR3 som använder en lägre spänning, som är 1,35V. Ändå har DDR3L kapacitet bakåtkompatibilitet. Vilket innebär att den kan installeras på DDR3.

I grund och botten behöver du inte oroa dig för att gå fram och tillbaka mellan DDR3 och DDR3L. Välj bara DDR3L om prisskillnaden är liten.

3. RAM-kapacitet?

För att bestämma RAM-kapacitet, desto större desto bättre. Men för att köra olika typer av programvara just nu är det bättre minst 8 GB.

Hur stor är den? Det beror på minneskontrollen i processorn. Vissa processorer har olika maximala RAM-kapacitetsvärden. Till exempel Intel Atom N570, som har ett maximalt RAM-minne på 2 GB. Om du installerar 4 GB kommer det inte att gå in i POST.

För att hitta det maximala RAM-värdet kan du söka på Google. För Intel, sök med formeln "Ark (Processortyp)". Och för AMD informerade tyvärr inte detta. Exempel på sökresultat.

Fotokälla: Bild: Exempel på sökresultat

4. RAM-hastighet?

Svar: För RAM-hastighet måste du igen kontrollera moderkortet. Det är bara det här, den här gången måste du kontrollera minneskontrollens funktioner.

För att säkerställa att det fortfarande är detsamma kan du söka på Google med formeln "Specification (Brand Motherboard Type)" eller "Specification (Brand Type of Laptop)". Exempel på sökresultat.

Fotokälla: Bild: Sök på moderkort Fotokälla: Bild: Laptopsökning

5. RAM-timing?

Svar: För RAM-timing finns det inget du behöver vara uppmärksam på. Prioritera först hög RAM-hastighet och välj sedan den minsta RAM-timing.

6. RAM-märke?

Svar: För gratis varumärken, justera det bara till din ficka. Om du väljer ett dyrt varumärke använder det vanligtvis ett bra chip (vanligtvis Samsung) med potential överklockad och varaktighet den goda.

7. Heatsink-funktion?

Svar: Om det finns bättre, om det inte också finns något problem. Eftersom majoriteten av RAM nu också är en livstidsgaranti. Om den är skadad återstår bara garantin så länge klistermärket inte är skadat och RAM inte är fysiskt defekt.

8. RGB-funktioner?

Svar: Endast estetik, naturligtvis inte obligatorisk alls.

9. Special RAM?

Svar: Från och med 2015 finns det flera specialdesignade RAM-minne. Exempel på G.Skill Trident X speciellt optimerad för Intel X99-plattformen. För närvarande finns det G.Skill Flare X som är speciellt optimerad för Ryzen-plattformen.

Skillnaden är att det här speciella RAM-minnet är tillverkat med chips baserat på resultaten av kompatibilitetstester av överklockare på vissa plattformar. Till exempel, om det är Ryzen, testas naturligtvis med Ryzen-plattformen.

Så det är så man väljer det bästa RAM-minnet för datorer och bärbara datorer, poängen är faktiskt att du måste hänvisa till funktionerna i det datorsystem vi har. Speciellt om du använder en APU är det naturligtvis obligatoriskt att välja rätt RAM.

VISA ARTIKLAR

Vad tycker du om detta, är det något som är oklart? Om det finns brister kan du fråga via kommentarfältet. Senare kommer Jaka att lägga till det i artikeln. Tack.

Se också till att du läser relaterade artiklar Bagge eller annat intressant skrivande från Andalas son.

Baner: Gizmodo