hur man säkerhetskopierar och återställer WhatsApp-chatt via Google Drive

Vill du inte förlora viktiga WhatsApp-chattar? Oroa dig inte, använd bara säkerhetskopieringsmetoden WhatsApp och återställ den nedan.

Vem fan använder för närvarande inte det WhatsApp? Ansökan direktmeddelande numera har det blivit något som är obligatoriskt i vardagliga kommunikationsfrågor du vet.

Kände aldrig tid att förändras smartphone, chatt WhatsApp och dina filer raderas automatiskt? Vill du inte förlora dina viktiga chattar, eller hur?

Så för att undvika sådana saker är det en bra idé att säkerhetskopiera dina chattar varje månad.

Här kommer ApkVenue att granska sätt reservchatt WhatsApp och Återställ med Google Drive.

Insamling av sätt Säkerhetskopiering och Återställ WhatsApp via Google Drive

Fotokälla: mashable.com

Beväpnad med ett Google Drive-konto som har registrerats i smartphone Din Android, här är sätt reservchatt WhatsApp lätt. Inklusive sätt återställ chatt WhatsApp för killar.

Sätt Säkerhetskopiering WhatsApp till Google Drive

Steg 1: På WhatsApp-applikationen, första gången knackatre prickar ikon som finns i det övre högra hörnet. Gå sedan till menyn inställningar för att gå till inställningssidan för WhatsApp-applikationen.

Steg 2: Du måste bara välja menyn Chattar att börja reservchatt WhatsApp. Och välj Säkerhetskopiering av chatt för att gå till nästa meny killar.

Steg 3: Här hittar du information om processen säkerhetskopiering ses på menyn Senaste säkerhetskopia. Tidigare valde du vilket Google Drive-konto du vill använda chatt kommer att säkerhetskopieras, knacka på menyn konto.

Steg - 4: Förutom det kan du också välja varaktighet säkerhetskopiering automatiskt på menyn Säkerhetskopiera till Google Drive, där det finns alternativ som Dagligen, Veckovis, till Månadsvis. Du kan också välja vilken typ av nätverk som används på Säkerhetskopiera över.

Steg - 5: Slutligen, när alla inställningar har slutförts, är allt du behöver göra att trycka på knappen Backa upp för att starta processen. Processens varaktighet beror på mängden data som finnssäkerhetskopiering från din WhatsApp killar.

Sätt Återställ chatten WhatsApp från Google Drive

Fotokälla: bgr.in

Nu när du har slutfört stegen ovan behöver du inte oroa dig längre chatt Din WhatsApp går förlorad när du byter smartphone.

Till skillnad från applikationen chatt andra populära, som LINE, kräver WhatsApp att du installerar om programmet för att göra det återställ chatt.

Första gången du installerar och aktiverar det med ett telefonnummer är allt du behöver göra att välja knappen Återställ att återvända chatt WhatsApp.

Åh ja, se till också e-post registrerad i smartphone Android passar och samma sak, va!

Riktigt enkelt, eller hur? Så det finns ingen anledning att klaga längre chatt Din WhatsApp går förlorad när du byter smartphone killar.

Jo det är så WhatsApp säkerhetskopiering och återställning av chattalias _återställ chatt WhatsApp är enkelt och enkelt att göra.

WhatsApp ger mycket bekvämlighet, har andra tips och tricks om den här applikationen? Kom igen dela med sig med Jaka i kommentarfältet killar.

Lycka till och lycka till!

Läs också artiklar om WhatsApp eller andra intressanta artiklar från Satria Aji Purwoko.