10 filmer om sexuella trakasserier och våld, kvinnor måste respekteras!

Trött på dramafilmerna som gör att du går sönder? Här har ApkVenue flera filmer med temat sexuella trakasserier som kan göra dig medveten om effekterna!

Förutom att tillhandahålla underhållning används filmer ofta också av tillverkarna för att ta upp sociala frågor som kan utlösa medvetenhet för publiken.

Som en film om en affär som får dig att tänka två gånger om att ha en affär, kan en film med temat sexuella trakasserier också ge en lektion i sig, gäng.

Tja, för de av er som fortfarande anser att frågan om sexuella trakasserier är trivial, i den här artikeln kommer ApkVenue att diskutera några filmer om sexuella trakasserier och våld som får dig att vakna.

Vill du veta något? Kom igen, se listan över filmer i följande artikel!

Bästa film om sexuella trakasserier

Tar du fortfarande sexuella trakasserier för givet? Eller så har du gjort det ringer mot främlingar?

Genom dessa filmer med sexuella trakasserier kommer du att inse att det inte är trivialt och till och med kan orsaka trauma för offret, vet du!

1. jaktmarken (2015)

Att ta upp frågan om sexuella trakasserier som ofta förekommer på campus i Amerika, Jaktmarken är en dokumentärfilm regisserad av Kirby Dick som förtjänar att vara din lektion, gäng.

Den här filmen belyser historien om två studenter som heter Andrea Pino och Annie Clark som upplevde sexuella trakasserier på deras campus, University of North Carolina.

Tyvärr verkade campus inte bry sig mycket om detta tillstånd, så Pino och Clark skickade slutligen avdelning IX, som är en artikel om diskriminering och sexuella trakasserier till campus.

Innehåller mycket inspirerande historiainnehåll, filmen The Hunting Grounds visades senare på många campus i Amerika.

2.Audrie & Daisy (2016)

Inte bara ta upp frågan om sexuella trakasserier, filmer Audrie & Daisy också ganska höjdpunkt om frågan mobbning vilket ofta händer i dagens samhälle, gäng.

Filmen, som hade premiär på själva Sundance Film Festival 2016, berättar historien om två gymnasieelever; Audrie Pott och Daisy Coleman som är offer för sexuella trakasserier.

Det stannade inte där, lidandet för dem båda fortsatte när de och deras familjer blev mål nätmobbning av netizens efter att deras foton delats på sociala medier.

Tills en dag bestämde sig Audrie Pott, som inte orkade vad som hände med henne vid den tiden, att begå självmord.

3. dyra: Baserat på Novel Push av Sapphire (2009)

Som titeln antyder, Dyrbar är en film anpassad från romanen med titeln Push by Sapphire som släpptes 2009.

Framgångsrikt fått positiva recensioner från kritiker, den här drama-genrefilmen berättar historien om det sorgliga livet för en 16-årig tonåring, Claireece "Precious" Jones (Gabourey Sidibe).

Till skillnad från andra barn i hans ålder var Precious tvungen att acceptera det faktum att han ofta misshandlades av sin egen mamma, nämligen Mary (Mo'Nique).

Inte bara det, Precious var också ett offer för våldtäkt av sin egen far, Carl (Rodney "Bear" Jackson) att göra henne gravid två gånger.

4. Det osynliga kriget (2012)

Få ett nästan perfekt betyg på 99% på Rotten Tomatoes-webbplatsen, Det osynliga kriget är en dokumentärfilm om sexuella trakasserier som förekommer i USA: s militär.

Filmen innehåller också intervjussessioner med offer, amerikanska militärtjänstemän och ett antal experter inom psykisk hälsa vilket gör berättelsen ännu mer intressant.

Som ett resultat vann filmen The Invisible War framgångsrikt ett pris i kategorin Bästa dokumentärfilm och Enastående undersökande journalistik vid Peabody Awards och Emmy Awards.

Inte bara det, den här filmen av Kirby Dick är också nominerad Bästa dokumentärfilm vid den 85: e Oscar-utmärkelsen.

5. Bombshell (2019)

Med Margot Robbie som spelar i filmen Harley Quinn: Birds of Prey, Bomb är en film baserad på den sanna historien om trakasseringsskandalen för Roger Ailes som är chef för Fox News Channel.

Innan detta slutligen togs till den stora skärmen, blev detta fall en allmän strålkastare 2006 eftersom Ailes var känt för att ha använt sin position för att sexuellt trakassera dussintals av sina kvinnliga anställda.

Inte mycket annorlunda än den ursprungliga berättelsen, den här filmen fokuserar på handlingarna från nyheterna från Fox News Channel; Megyn Kelly (Charlize Theron), Gretchen Carlson (Nicole Kidman) och Kayla Pospisil (Margot Robbie).

De tre försökte kämpa mot sexism och maktpolitik på sin arbetsplats tills de äntligen ingav en rättegång mot sin chef, Roger Ailes, spelad av John Lithgow.

6. Trust (2011)

Är en amerikansk thrillerfilm släppt 2011, Förtroende fokuserar på berättelsen om det psykologiska tillståndet hos ett 14-årigt tonårigt offer för sexuella övergrepp, Annie (Liana Liberato).

Det började när hans föräldrar gav honom en bärbar dator som en gåva på hans födelsedag.

Annie som fortfarande inte vet att internet kan medföra fara för honom, möts en dag Charlie (Chris Henry Coffey), en 16-årig man som hon träffade via internet.

Tyvärr, när de två träffar, upptäcker Annie att Charlie inte är som vad hon vet på internet. Han var en vuxen man som antagligen var i samma ålder som sin far.

Från det mötet förlorade Annie äntligen sin oskuld eftersom hon hade våldtagits av mannen hon kände via internet.

7. Black Snake Moan (2007)

Den sista filmen med temat sexuella trakasserier är Black Snake Moan med i rollerna Samuel L. Jackson, Justin Timberlake och Christina Ricci.

Den här filmen berättar om Rae Doole (Christina Ricci) som utsattes för sexuella trakasserier och befanns medvetslös av Lazarus (Samuel L.Jackson) på gatan.

Lazarus tog sedan hand om Rae intensivt tills äntligen Raes tillstånd långsamt började förbättras.

8. Rum (2015)

Vann framgångsrikt ett antal utmärkelser vid 88: e Academy Awards, Rum så nästa bästa sexuella trakasseringsfilm du förtjänar att titta på, gäng.

Den här filmen berättar om Joy (Brie Larson) som hade varit låst i en sjaskig skjul utan fönster i flera år med sin 5-åriga son, Jack (Jacob Tremblay).

Villkoret började när Nick (Sean Bridgers) för sju år sedan kidnappade Joy och våldtog henne tills hon blev gravid och födde Jack.

Glädje försöker alltid fly med sitt barn men misslyckas alltid. Fram till en dag lyckades han äntligen fly genom att tvinga Jack att låtsas ha dött av feber.

9. Three Billboard Outside Ebbing Missouri (2017)

Regisserad av Martin McDonagh och släpptes 2017, Tre affischtavlor utanför Ebbing Missouri är en brottkomedifilm som erbjuder en spännande och spänd historia.

Den här filmen berättar om Mildred Hayes (Frances McDormand), en ensamstående mamma som sörjer våldtäkt och mord på sin dotter, Angela (Kathryn Newton).

Den tragiska händelsen som inträffade för sju månader sedan tvingade äntligen Hayes att gå in för att hitta den misstänkte själv eftersom det inte fanns några framsteg i att undersöka hans dotters fall.

10. The Girl With Dragon Tatto (2011)

Den sista bästa filmen om sexuella trakasserier är Flickan med Dragon Tatto regisserad av David Fincher.

Den här filmen berättar om äventyr Mikael Blomkvist (Daniel Craig) för att avslöja mordfallet på en kvinna från en rik familj som inträffade för 40 år sedan.

Harriet Vanger (Joely Richardson) saknas och misstänks vara offer för mord trots att hans kropp inte hittades.

I sin sökning bistås Blomkvist av Lisbeth (Rooney Mara), en smart hackare som våldtogs av Nils Bjurman (Yorick van Wageningen).

Det var några filmer med temat sexuella trakasserier som du förtjänar att se som studiematerial, gäng.

Även om de visade scenerna vid första anblicken kan göra dig obekväm, har filmerna ovan ett mycket bra moraliskt budskap som du kan tänka på.

Läs också artiklar om Filma eller andra intressanta artiklar från Shelda Audita.