hur man lägger till Intel HD Vram för att spela tunga PC / bärbara spel

Detta gör oss naturligtvis oförmögen att spela ett spel. Så hur lägger du till Intel HD VRAM för att spela tunga spel på din PC eller laptop?

Intel HD är iGPU för Intels APU-produkter. Först introducerades 2010 och utvecklingen pågår fortfarande. Den snabba utvecklingen fick även den att utvecklas till Intel Iris.

När vi pratar om Intels APU-teknik är den högsta mängden VRAM som kommer med APU-serien bara 128 MB. Detta gör oss naturligtvis oförmögen att spela ett spel. Så hur lägger du till Intel HD VRAM för att spela tunga spel på din PC eller laptop? Kom och se diskussionen nedan!

  • Denna billiga processor till Rp. 850 tusen motsvarar en Intel Core i5!
  • Läcker! Detta är den senaste Intel Core i7 Kabylake-prestandan
  • Bra! AMD: s senaste Rp. 5 miljoner CPU kompenserar för Intel Rp. 23 miljoner

Hur man lägger till Intel HD VRAM för att spela tunga spel

Fotokälla: Bild: Hexus

Den nuvarande VRAM på Intel HD klarar faktiskt upp till 64 GB. Det är till och med mycket större än Nvidia GTX Titan X Pascal som ligger på 12 GB. Innan vi diskuterar hur man kan öka det vill ApkVenue berätta först hur denna Intel HD VRAM fungerar.

Till skillnad från VRAM på dGPU, Intel HD eller APU eller iGPU kommer det att ta RAM från den CPU som används för bearbetning. Eller så kan det kallas ett delat minne. Så mängden VRAM på Intel HD kommer att påverka storleken på RAM.

Metod 1: Lägg till Intel HD VRAM

Fotokälla: Bild: Pvladov

När vi pratar om hur man lägger till Intel HD VRAM beror det faktiskt på moderkortstillverkaren. Vissa ger alternativ för VRAM-storlek i BIOS, andra inte.

Om tillverkningen är stödjande. Då behöver du bara gå in i BIOS och leta efter menyn för att konfigurera delat minne. Ordna som du vill, sedan gjort. Men om det inte finns något stöd för detta kan du bara överlåta dig till tillverkarens automatiska inställningar.

Metod 2: Lägg till Intel HD VRAM

Fotokälla: Bild: Mac Slow

Nästa sätt att lägga till VRAM är att lägga till RAM. Som ApkVenue sa tidigare, i APU-systemet beror mängden VRAM verkligen på mängden RAM. Eftersom RAM är uppdelat för CPU och GPU.

Men återigen är det inte alltid möjligt att göra det. Beror på moderkortstillverkaren. Det finns de som lägger till RAM då VRAM går upp, vissa gör det inte.

Slutsats

För att göra det lätt att förstå, här gör ApkVenue nyckelpunkterna enligt följande.

  • Intel HD är iGPU från Intels egenutvecklade APU.
  • VRAM på Intel HD påverkar mängden RAM kraftigt. Eftersom RAM delas mellan CPU och GPU (Shared Memory).
  • Det beror på tillverkaren av moderkortet. Det finns moderkort som kan justera mängden VRAM via BIOS, vissa inte.
  • Det beror på tillverkaren av moderkortet. Genom att lägga till RAM kan du öka VRAM automatiskt. Men vissa är det inte.
  • Om moderkortstillverkaren har låst VRAM-värdet kan du bara ge upp. Om du inte är villig att ta risken att bli permanent skadad om du inte ändrar BIOS.
  • Kan det öka Intel HD VRAM på alla typer av PC / laptop? Nej, det beror på moderkortstillverkaren.

Vad händer om VRAM är för stort, så RAM-utrymmet minskar? Intel har en teknik som heter Dynamic Video Memory Technology (DVMT). Där det med den här tekniken kan det automatiskt justera det delade minnet dynamiskt efter behov.

Om din VRAM räcker kan du till och med spela GTA V-spelet med endast en processor på 800 000 Rp. Här är en prestandavideo för Intel G4560 och Intel HD 610, vid GTA V Low @ 720p 30FPS.

VISA ARTIKLAR

Så det här är tipsen från ApkVenue om hur man lägger till Intel HD VRAM. Vad tycker du om detta, är det till hjälp? Lämna din åsikt i kommentarfältet. Lycka till!

Se också till att du läser relaterade artiklar Intel eller annat intressant skrivande från Andalas son.

Baner: GameSpot