anti-aliasing och 6 andra speltermer som du måste känna till

Det finns vissa människor som inte känner till villkoren i spelet. Så här kommer jag att granska några termer som är viktiga att känna till.

Alla har spelat spel, både traditionella spel, moderna spel, PC-spel, Android-spel och många andra spel. När du spelar får du veta om alternativ eller ringde inställningar. Med alternativen kan du ändra inställningar som display, ljud, grafik och så vidare.

Men kanske finns det några människor som inte känner till termerna i spelet som du borde veta. Du måste faktiskt känna till begreppet spel det beror på att det handlar om prestanda och komfort när man spelar spel. Så vid detta tillfälle förklarade ApkVenue några av termerna i spel det måste spelarna känna till. Kolla in hela recensionen, OK!

  • Samling av de bästa Android-spelen online på kvotutgåvan september 2016
  • Så här spelar du PlayStation-spel på en dator

Anti-Aliasing och 6 andra spelvillkor du måste känna till

Upplösning

Den första termen i spelet är upplösning eller upplösning. Vem känner inte till upplösningen? Ja, kanske vissa människor inte vet det, men det här är saker du borde veta. I allmänhet är upplösningen ett tal som bestämmer storleken pixel som visas på monitorn. Men i synnerhet är upplösningen mångfalden pixel som visas på datorskärmen och bestämmer den totala kvaliteten på den bild som ska visas. Alla skärmar har mått standardrespektive 800x600, 1024x720, 1080x720, 1440x900 och många fler. Det vänstra numret såsom "1366" anger skärmens bredd och höger "768" visar skärmens höjd.

För er som ibland ser att det finns ett annat nummer bredvid skärmstorleken, till exempel 30 Fps eller 60 Fps, är det ett tal som anger hur mycket ram/ sekund som kan visas av din bildskärm. Om du är nyfiken kan du kolla in den här. Upplösning är också en sak som påverkar prestanda i spelet. Varför? För ju större upplösning, desto tyngre är processen tolkning bild, vilket resulterar i ett fullt VGA-minne som är orsaken eftersläpning på spelet.

Texturkvalitet

Termin spel nästa är struktur kvalitet eller strukturkvalitet. Detta är något som påverkar skönheten i miljön i spelet. Det kallas skönhet eftersom ju bättre textur i spelet, desto fler spel spelar du verklig, snyggt, vackert och ser bra ut när det spelas.

De flesta spel har en kvalitetsinställning eller struktur kvalitet men ibland har vissa spel något olika inställningar. Men visst, ju högre kvalitetsinställning desto mjukare spelmiljö du spelar. Det tar mycket plats på din VGA och det kan naturligtvis vara en orsak eftersläpning.

Anti-Aliasing

Innan du diskuterar Anti-Aliasing, någon vet redan innebörden av aliasing? Ja, aliasing är streckade linjer som uppstår till följd av bilder med låg upplösning, vilket resulterar i pixel vilket är mindre tätt och orsakar mindre fina linjer. Ja, så anti-aliasing är anti för att inte hända aliasing. Det finns två typer avaliasing som används i spelet, nämligen:

  • Rumslig anti-aliasing: Anti-aliasing den använder metoden förtolkning bilden eller bilden med högsta upplösning konverteras sedan till den upplösning du använder. Detta är vad som kommer att orsaka bilden /ram visas i spelet i form av en bild /ram det har en högre upplösning än den upplösning du använder. Anti-aliasing påverkar bara linjerna runt objektet. Har vanligtvis inställningsalternativ som MSAA (Multisample Anti-Aliasing) och SSAA (Super Sample Anti-Aliasing, även känd som FSAA eller Full Screen Anti-Aliasing).

  • Efterbehandling Anti-aliasing: Anti-aliasing den här metoden använder metoden för att jämna ut kanterna på bilden efter att bilden ärtolkning eller bearbetas. Vad som är utjämnat är allt pixel det är i spelet, inklusive shadersoch har flera inställningar som Nvidias FXAA (Fast Approximate Anti-Aliasing), TXAA (Temporal Anti-Aliasing), SMAA och AMDs MLAA (Morphological Anti-Aliasing).

De flesta spel har ingen inställning för att välja antitypstyp.aliasing vilken man ska använda. Så för att ändra det kan du lita på VGA-drivrutin din att ställa in antitypaliasing som du vill använda.

VSync

VSync eller vertikal synkronisering funktion för att synkronisera utdata fps (bildrutor per sekund) av spelet du spelar med fps från din bildskärm. Detta syftar till att förhindra rivning av bilden som visas på PC-skärmen. Till exempel har din skärm en fps på 60 men spelet du spelar har en genomsnittlig fps på 90 till 100. Nåväl, denna obalanserade fps kommer att få bilden att splittras plötsligt medan du spelar ett spel.

Observera dock också att VSync, som kan minska bildsplittring när du spelar detta spel, har sina nackdelar. VSync kommer att sakta ner prestanda för de spel du spelar och kommer att få de spel du spelar ibland att träffas eftersläpning. Eits, men ta det lugnt! Nu finns det många förare VGA som erbjuder funktioner för att effektivisera VSync när du spelar spel. Till exempel Nvidias G-Sync och AMDs FreeSync, vilket kan minska eftersläpning orsakad av VSync.

Men använder VSync-funktionen med förare VGA har också krav, nämligen GPU och skärm som måste vara kompatibla. Därför är det bättre om du stänger av Vsync för att njuta av ett mjukare spel även om bilden ibland splittras plötsligt.

Tessellation

Termen i spelet Tessellation har också en viktig funktion eftersom det kan ge en mer verklig effekt i spelet. Varför? eftersom tessellation tjänar till att hjälpa GPU eller grafikkort hitta ytterligare fördjupningar i texturytan som ger effekten av stötar som trappor, stötar på marken och så vidare.

Men observera att tessellation detta tappar verkligen VGA-minne. Så, spelet du spelar igen måste känna eftersläpning. För de av er som har super-datorspecifikationer, kanske detta kommer att försköna din spelupplevelse. Men för de av er som har medelmåttiga specifikationer kan du bara ge upp. Ha ha ha.

Omgivande ocklusion

Termin spel nästa är omgivande ocklusion. Detta tjänar till att ge skuggor för att ge ett realistiskt intryck av objekten i spelet. Därför är detta arrangemang ibland åtskilt från skugga eftersom det skiljer sig från skugga, omgivande ocklusion det lägger bara till mörkt och ljus i vissa områden där skuggorna och lamporna i spelet inte når.

Effekt från omgivande ocklusion inte särskilt märkbar om du inte ägnar så mycket uppmärksamhet åt din omgivning i spelet. Effekten är dock ganska uttalad eftersom skuggorna av objekt i spelet ser mer realistiska ut. Men ta det lugnt, den här effekten tappar inte riktigt din VGA. Så det är upp till dig att använda det eller inte.

Anisotropisk filtrering

Anisotropisk filtrering har effekten av att minska mängden textursudd i spelet och förfina den så att strukturen sett långt ifrån kommer att vara densamma som när den ses på nära håll. Innan Anisotropic Filtering är aktiv, Bi eller Tri-linjär filtrering aktiveras först och får grafiken att förstöras på distans.

Å andra sidan kommer Anisotropic Filtering att duplicera texturen på nära håll och användas på ett avstånd för att hålla strukturen lika. Effekten är att en struktur som är synlig långt ifrån kommer att se ut som på nära håll. Men kom ihåg att du också måste känna till dina förmågor enhet du. Tvingas inte använda hög grafik, särskilt om din VGA saknas. Senare kan det explodera. Hehehe.

Ytterligare

Hur man ställer in spelgrafik med ett klick

Vanligtvis är det väldigt svårt att justera grafikinställningarna i ett spel, särskilt om du måste prova dem en efter en, wow det kan vara ett besvär senare. Tja, här säger ApkVenue dig det snabba sättet, det vill säga du behöver bara ställa in det via din VGA-applikation och välja vilka inställningar du ska använda, till exempel:

Skärmdump av Game Graphics Settings på AMD

  • Prestanda: Det betyder smidig prestanda.
  • Balanserad: Balanserar spelets prestanda och grafikkvalitet.
  • Kvalitet: För att göra ditt spel till en nivå med extraordinärt vacker och extraordinär grafik eftersläpningdet är för dem som har mediokra specifikationer.

Skärmdump av inställningar för spelgrafik i NVidia

Om du bor i Nvidia Klicka på Optimera och ditt spel blir väldigt smidigt. Om du vill ha bra grafik är du det miljö i ultra och ditt spel kommer att se väldigt vackert och riktigt ut. Tja, förhoppningsvis kan ApkVenues förklaring lägga till din insikt om villkoren i spelet.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found