hur man förlänger den aktiva perioden på Telkomsel 2021-kortet

Den aktiva perioden på ditt Telkomsel-kort är precis runt hörnet? Låt inte den avaktiveras, följ stegen för att förlänga Telkomsels aktiva period nedan!

Hur du förlänger den aktiva perioden på ditt Telkomsel-kort faktiskt kan det göras på ett antal enkla sätt, även utan att behöva göra någon Telkomsels kreditskuld, gäng!

De tjänster som lanseras av Telkomsel varierar också, till exempel kartu HALO, simPATI, Kartu Asoch SLINGA. Tyvärr vet många inte om förlängningen av sin aktiva period.

Liksom andra mobiltelefonoperatörstjänster får användarna en aktiv period av kortet under en begränsad tid. Om ditt kort sällan används är det möjligt att kortet inaktiveras.

För dig Telkomsel-kortanvändare som vill veta mer detaljerat hur hur man förlänger den aktiva perioden på Telkomsel 2021-kort, se den fullständiga förklaringen nedan!

Hur man kontrollerar Telkomsels aktiva period

För att kontrollera den aktiva perioden kan du göra ett antal sätt att ta reda på det. Du kan använda MyTelkomsel-applikationen eller UMB-tjänsten.

Det enklaste och mest effektiva sättet är att använda MyTelkomsel som du kan ladda ner gratis på JalanTikus. Du behöver bara logga in på applikationen med ditt Telkomsel-nummer.

Appar Produktivitet Telkomsel LADDA NER

Efter det kommer applikationen att ge lite information om ditt Telkomsel-kort. Inte bara det, du kan också köpa internet, telefonpaket, kupong, och mycket mer.

Du behöver dock en internetanslutning för att ansluta till MyTelkomsel. Om du inte har internet kan du ringa * 888 # och välja det andra alternativet.

Du får information om återstående kredit och den aktiva perioden på ditt kort. Lätt rätt?

Insamling av sätt att förlänga Telkomsels aktiva period (simPATI, AS och LOOP)

För att förlänga Telkomsels aktiva period kan du göra detta genom att fylla på din kredit, köpa ett aktivt periodpaket eller använda den kredit du tidigare har köpt.

Varje typ av Telkomsel-kort (AS, HELLO, simPATI och LOOP) har en annan policy för tillägg. Därför kommer ApkVenue att diskutera i detalj varje typ av kort.

Det är obligatoriskt att veta hur man förlänger den aktiva perioden för Kartu As, simPATI och LOOP så att numret du använder inte plötsligt blockeras eftersom den aktiva perioden har gått ut.

Följande är en ytterligare förklaring av de metoder du kan använda för att förlänga den aktiva perioden för varje kort.

Hur man förlänger den aktiva perioden för simPATI

Det första kortet som ApkVenue kommer att diskutera den här gången är sympati. Detta mobilkort är ett av de kort som har flest användare i Indonesien.

Utmärkt servicekvalitet och bra internetnätverkshastighet gör simPATI mycket efterfrågad i Indonesien.

Det finns tre sätt att förlänga den aktiva perioden SimPATI Telkomsel som du kan använda. Följande är en fullständig förklaring av dessa 3 metoder.

Hur man förlänger Telkomsels aktiva period utan att fylla på kredit

Förutom att fylla på och använda den kan du också köpa simPATIs aktiva period med kredit.

Detta aktiva periodpaket förlänger automatiskt den korta aktiva perioden när köpet lyckas.

Denna metod gäller endast för simPATI-kunder. Detta paket är lämpligt för dig som sällan fyller på kredit och också använder det.

För hur du köper ett aktivt periodpaket via UMB-menyn kan du komma åt det per telefon enligt följande:

  • Ringa ett samtal som vanligt med ditt Telkomsel-SIM och skriv sedan *999# för att öppna inköpsmenyn.
  • Välj Andra paket genom att skriva nummer 3.
  • välja Andra genom att skriva siffran 5.
  • Fortsätt välja Andra genom att trycka på numret i listan på din smartphone tills valet visas Aktivt periodpaket.
  • välja Aktivt periodpaket genom att skriva numret enligt numret som anges i alternativet. I Jakas fall är hans val av nummer 3.
  • välja Aktivt periodpaket enligt vad du behöver, från 7 dagar till 90 dagar.

Din aktiva period kommer att ackumuleras från tidigare, information skickas via SMS, som erhålls efter att du köpt ett paket via UMB.

SimPATI Active Period-paketet är lite dolt, så du måste trycka på alternativet Mer flera gånger tills den här menyn visas.

Ändå kan det vara ett alternativ att köpa Telkomsels aktiva period på detta sätt för dig som kanske använder simPATI inte som ditt huvudnummer.

Fyll på kredit

Nästa sätt att förlänga den aktiva perioden är genom att fylla på eller använda kredit för vissa paket.

Istället för att överföra Telkomsel-pulser för att förlänga den aktiva perioden för Telkomsel gratis, är påfyllning ett av de mest exakta sätten för dig att göra det.

När du fyller på kommer det att finnas ett antal ytterligare aktiva perioder som automatiskt ackumuleras till ditt nummer.

Varaktigheten varierar också beroende på antalet pulser du köper, se listan nedan för mer information om hur du lägger till numret aktiva period.

Antal krediterFörläng perioden med aktivt liv
5 000 IDR7 dagar
Rp10.00015 dagar
15 000 IDR20 dagar
IDR 2000030 dagar
25 000 IDR30 dagar
50 000 IDR45 dagar
100 000 IDR60 dagar
Rp150,000120 dagar
200 000 IDR150 dagar
300 000 IDR180 dagar
500 000 IDR240 dagar
Rp1,000,000330 dagar

Du kan fylla på via MyTelkomsel-applikationen eller genom påfyllningstjänsten i en onlinebutik. Efter påfyllning kommer den aktiva perioden att förlängas med hjälp av ett ackumuleringssystem.

Aktivera ett dött kort

Denna aktiva period är inte något du kan ta för givet. Eftersom du kommer att ange en respitperiod och inte kan använda krediten på din mobiltelefon om den aktiva perioden har gått ut.

Efter att respitperioden är slut kommer ditt nummer att inaktiveras och kan inte längre användas och kommer att cirkuleras igen av operatören.

Om kortets aktiva period har löpt ut eller har dött kan du bara aktivera det igen genom att be GraPARI om hjälp. Se till att du kommer 15 dagar efter avdragsperioden.

Du kan också se hur man förlänger den aktiva perioden för ett dött Telkomsel-kort som ApkVenue diskuterade i en separat artikel.

Hur man förlänger den aktiva perioden för Kartu Ace

Nästa är hur man förlänger den aktiva perioden Ess. Till skillnad från simPATI ackumuleras inte kortets aktiva period. Detta innebär att din aktiva period kommer att justeras till den längsta varaktigheten.

Även om du fortsätter att fylla på, Ditt korts aktiva period kommer inte att ackumuleras endast justerad till den äldsta eller endast den sista fyllningen.

För att förlänga den aktiva perioden på ditt Telkomsel AS-kort kan du följa metoderna nedan:

Använda kredit

Du som använder Kartu As kan förlänga den aktiva perioden genom att använda kredit för internetpaket, SMS, telefon och andra.

Så länge du använder minimum Rp500, -, kommer den aktiva perioden att öka till 30 dagar från den tidpunkt då den föregående aktiva perioden löper ut.

Denna mekanism kan vara lönsam eftersom du bara behöver spendera din kredit på 500 kr - och din aktiva period förlängs automatiskt.

Fyll på kredit

Precis som andra Telkomsel-kort kan du fylla på din kredit för att förlänga nummerets aktiva period. Den angivna varaktigheten justeras också till antalet pulser du köper.

Antal krediterFörläng perioden med aktivt liv
5 000 IDR7 dagar
Rp10.0007 dagar
IDR 2000015 dagar
50 000 IDR30 dagar
100 000 IDR30 dagar

Om ditt kort redan har slut på aktiv period kommer ditt nummer att ange en respitperiod. Om den fortfarande inte är aktiverad kommer ditt nummer att dö.

Så kontrollera inte bara din Telkomsel-kvot, men se till att alltid kontrollera kortets aktiva period.

För om kortet har dött på grund av att den aktiva perioden har löpt ut är det ibland svårt att återaktivera det trots att det har kommit till det officiella Telkomsel-uttaget.

Hur man förlänger LOOP-kortets aktiva period

Det sista är hur man förlänger Telkomsels aktiva period SLINGA. Detta kort är relativt nytt jämfört med de två tidigare korten.

Precis som Kartu As kommer mekanismen för att lägga till ett nummers aktiva period inte att ackumuleras från föregående fyllning eller användning.

Det finns dock ett antal priser och aktiva perioder som skiljer sig från andra typer av Telkomsel-kort. Så här förlänger du den aktiva perioden för LOOP-kortet.

Använda kredit

Du som använder LOOP-kortet kan förlänga den aktiva perioden genom att använda kredit för internetpaket, SMS, telefon och andra.

Så länge du använder minimum 5 000 IDR sedan ökar den aktiva perioden till 30 dagar från den tidpunkt då den föregående aktiva perioden löper ut.

Dessutom finns det en extra aktiv period med en längre varaktighet beroende på antalet pulser du använder.

KreditanvändningFörläng perioden med aktivt liv
IDR 5 000 - 5000030 dagar
IDR 50,001 - 100 00060 dagar
Rp100,001 250,00090 dagar
250 001 500 000 IDR120 dagar
Över 500 000 IDR365 dagar

Fyll på kredit

Precis som att använda kredit kan du fylla på med ett visst belopp för att förlänga nummets aktiva period, samt få Telkomsel POIN att bytas mot olika kampanjer.

Den angivna varaktigheten justeras också till antalet pulser du köper. Detta kan vara ett övervägande för dig när du köper kredit.

Följande är längden på den aktiva perioden för LOOP-kort som du får baserat på den kredit som du har fyllt i.

Antal påfyllningskrediterFörläng perioden med aktivt liv
IDR 5 000 - 5000030 dagar
IDR 50,001 - 100 00060 dagar
Rp100,001 250,00090 dagar
250 001 500 000 IDR120 dagar
Över 500 000 IDR365 dagar

Det är en samling sätt att enkelt förlänga Telkomsels aktiva period 2021 och du kan göra det med och utan internet.

Kontrollera alltid aktiv amsa regelbundet, för med de nuvarande reglerna kan det vara svårt att återaktivera ett dött kort.

Har du frågor om metoden ovan? Skriv din fråga i kommentarfältet, ja. Vi ses i nästa artikel!

Läs också artiklar om Telkomsel-kort eller andra intressanta artiklar från Daniel Cahyadi


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found