5 sätt att hantera whatsapp-meddelanden som inte visas på Android

WA-meddelanden visas inte på skärmen? Oroa dig inte! Identifiera först orsaken och bestäm sedan rätt sätt. Kom igen, se förklaringen här!

Har du någonsin upplevt en WA-anmälningshändelse som inte visas? Ta det lugnt, faktiskt kan detta problem lösas enkelt, så du behöver inte avinstallera programmet.

Även om det ibland är problematiskt är WhatsApp (WA) fortfarande en chattapplikation med flest användare idag. Endast med internetkapital kan du utbyta meddelanden med vem som helst, var som helst.

Nästan alla använder WhatsApp som ett kommunikationsmedel. Funktioner för chatt, röst- och videosamtal kan ersätta rollen som SMS och vanliga telefonsamtal som använder kredit.

Därför, om en anmälan dyka upp WA är inte tillgängligt, så användarna kommer att bry sig. Tja, orsakerna och hur man löser det WhatsApp-avisering visas inte på OPPO, Xiaomi, Samsung och andra Android-telefoner kan du se nedan.

1. HP är inte ansluten till Internet

Den första anledningen till att WA-meddelanden inte verkar triviala men de händer ofta, nämligen att mobiltelefonen inte är ansluten till internet. För att kunna använda WhatsApp till sin fulla potential måste din mobiltelefon ha en bra internetanslutning.

När WhatsApp inte är ansluten till ett stabilt internet har det svårt att ta emot och skicka meddelanden och visa aviseringar.

Det enklaste sättet att kontrollera internetanslutningen på din smartphone är att öppna en webbplats i en webbläsarapplikation.

Om webbplatsen inte öppnas betyder det din internetanslutning har problem. Försök att följa hur du fixar internetanslutning eller letar efter WiFi-signaler runt dig.

2. HP-avisering är avstängd

Förutom ovanstående kan du först försöka kontrollera aviseringsinställningarna på din mobiltelefon. Det är möjligt att WhatsApp-meddelandefunktionen verkligen är avstängd eller påstum.

Dessutom finns det också funktioner på dagens Android-telefoner Stör ej (DND) så att ingen anmälan kommer in.

DND-funktionen är mycket användbar om du spelar spel eller tittar på videor på din mobiltelefon och inte vill bli störd av inkommande meddelanden.

Du hittar den här funktionen på aviseringsfält när du drar ner på din smartphone-skärm. Kanske aktiverade du av misstag DND så att WA-meddelanden inte kommer in. För att kontrollera det kan du göra följande.

  1. Hårt slag nedåt på din smarttelefons huvudskärm tills den visas aviseringsfält.

  2. Se till att du inaktivera DND-funktionenaviseringsfält. Om WA-meddelandet inte låter inaktiverar du också läget Tyst.

3. WhatsApp körs inte i bakgrunden

Även om din mobiltelefon inte spelas, fungerar programmen på mobiltelefonen fortfarande bakgrund eller bakgrund.

Men appen fortsätter att köra bakgrund gör ofta HP-batterier slösa. Batterisparfunktionen stänger ibland av dessa appar.

Faktum är att WhatsApp är ett program som måste köras bakgrund. Detta beror på att WhatsApp behöver en signal för att ta emot och skicka meddelanden online realtid.

Kanske Din mobiltelefon stänger av WA-åtkomst för att spara batteri, så att WA-meddelandet inte visas. Du kan styra vilka applikationer som får köras bakgrund på följande sätt.

  1. Öppen inställningaroch välj sedan ett alternativ Hantera appar för att justera applikationsinställningar.

  2. Hitta och välj en applikation WhatsApp på applikationslistan.

  1. Klicka på Meddelanden, aktivera sedan alternativet Visa notifikationer för att visa WA-meddelanden på din mobiltelefon.
  1. Återgå till WhatsApp-inställningsmenyn och välj sedan Andra behörigheter. Bekräfta alternativ Börja i bakgrunden kontrollerat så att WhatsApp fortsätter att fungera även om mobiltelefonen inte används.

4. WhatsApp på mobil ansluten till WhatsApp Web

En av fördelarna med WhatsApp som oftast används är dess förmåga att synkronisera med en PC eller bärbar dator.

WhatsApp-webbfunktionen är mycket användbar för dig som arbetar på en PC eller bärbar dator. Anledningen är att du inte behöver hålla din mobiltelefon för att läsa eller svara på WhatsApp-chattar.

När du aktiverar WhatsApp-webbtjänsten, meddelandet som ursprungligen dök upp på mobiltelefonen flyttas till skrivbordet. Detta kan vara anledningen till att WA-aviseringar inte visas på din mobiltelefon.

För att åtgärda detta måste du logga ut från alla datorer du använder för att komma åt WhatsApp Web. Här är handledningen.

  1. Öppna WhatsApp-applikationen på mobiltelefonen och välj sedan Meny (symbol i form av tre vertikala prickar) i det övre högra hörnet. Välj sedan WhatsApp webb för att ange inställningar.

  2. Du kan se vilka stationära datorer som har öppnat ditt WhatsApp-webb. Välj sedan Logga ut från alla enheter.

5. Ändrade applikationsinställningar

WA-meddelanden visas inte bara på grund av anslutningsproblem, du vet. Du måste också överväga inställningarna för WhatsApp-inställningar på din mobiltelefon.

Alla applikationer listadeInstallera på Android-telefoner har inställningar som innehåller åtkomstförfrågningar och speciella inställningar för applikationen. Om preferensinställningarna inte stämmer, fungerar inte programmet normalt.

Ett sätt att förbättra detta är genom återställer inställningar till inställningar standard eller tidigt. Så här ska du göra det.

  1. Öppna menyn inställningar på din telefon och välj sedan ett alternativ Hantera appar för att ställa in önskade programinställningar.

  2. När du har öppnat sidan Hantera appar klickar du på knappen Meny som har formen av tre vertikala prickar. Välj sedan Återställ appinställningar för att återställa inställningarna till originalinställningarna.

Så här hanterar du WA-meddelanden som inte visas. I allmänhet ligger problemet med internetanslutningen och WhatsApp-inställningarna på mobiltelefonen. Med bara några korta steg kan du lösa det enligt källan till problemet.

Men om detta problem kvarstår kan du försöka använda en annan chattapplikation än WhatsApp som garanterat är inte mindre bra. Dess funktioner är också kompletta, så att det uppfyller dina kommunikationsbehov online.

Läs också artiklar om Tech Hack eller andra intressanta artiklar från Sheila Aisya Firdausy.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found