hur man gör ett komplett google-formulär på pc & mobiltelefon 2020

Vill du veta hur man gör ett snabbt och enkelt Google Formulär? Låt oss se tips och tricks för hur man skapar ett Google-formulär för olika ändamål! Garanterat enkelt!

Hur man gör Google Forms blir mer och mer eftertraktat idag eftersom människor blir bekanta med funktionen och essensen av Google Forms.

För studenter, studenter, för anställda blir det att göra en blankett till en vardaglig uppgift som måste fyllas i. Målet bland andra samla in nödvändiga uppgifter.

I antiken gjordes formulär manuellt. Skriv ut det på en dator, skriv ut det och gå sedan runt för att hitta svarande som är villiga att bli ombedd att få svar.

Den metoden är dock föråldrad, särskilt närvaron Google-formulär. För er som är förvirrade hur man skapar ett Google-formulär, ApkVenue berättar guiden nedan!

Hur man enkelt skapar Google-formulär

Hur man skapar ett Google-formulär är också väldigt enkelt och enkelt. Allt du behöver är en bärbar dator eller dator och naturligtvis ett snabbt och kvalitativt internetnätverk.

Oroa dig inte för de av er som fortfarande är förvirrade över hur man skapar ett Google-formulär! Jaka hjälper dig att övervinna det, gäng.

Med bara några steg kommer formuläret du behöver vara redo att distribueras för att hitta den information som behövs för olika ändamål.

Innan vi börjar skapa Google Forms berättar ApkVenue först några saker om Google Forms och deras användning. Så i framtiden kan du dra full nytta av den här tjänsten.

Vad är Google Forms och hur man skapar ett

Google hjälper oss mycket med sina produkter som är tillgängliga gratis. En av de mest använda är Google-formulär.

Som namnet antyder tillhandahåller Google Forms en onlineformulärstjänst. Du kan använda den här tjänsten gratis så länge du har skapat ett Gmail-konto.

Du kan skapa olika typer av formulär med detta gratisprogram så länge du är bekant med hur du skapar ett Google Form, gäng.

Dess användning har också integrerats med andra applikationer som Google Drive och Google Docs. Så senare kan du öppna Google Forms var som helst från din mobiltelefon via Google Drive-applikationen.

Office-appar och Googles affärsverktyg LADDA NER

Hur man skapar ett Google-formulär på en PC / bärbar dator

För dig som inte vet hur du skapar formulär på Google Forms behöver du inte oroa dig. Jaka kommer att älska dig steg för stegtill dig, bara 5 minuter!

1. Skapa ett Google-konto för att komma igång Steg för hur du skapar ett Google-formulär

ApkVenue tror faktiskt att du måste ha ett Google-konto, särskilt om du använder Android. Om det inte är enkelt än är allt du behöver göra att skapa ett Google-konto som vanligt.

2. Öppna Google Forms-webbplatsen

Därefter kan du gå direkt till länken (//docs.google.com/forms/u/0/). På webbplatsen kommer du att kunna välja den formmall du vill använda efter behov direkt.

Om du vill skapa ett formulär från Google Drive kan du trycka på meny plustecken ikon högst upp till vänster och fönstret för formulärinställningar öppnas automatiskt.

Anta att du behöver dina undersökningsdata för kalkylblad-Du på Google Sheet kan du skapa det med ett klick Föra in välj sedan Form.

3. Skapa ett Google-formulär och redigera det

Google Form har ett brett utbud av frågeval som kan skräddarsys efter den typ av data du behöver. Om du vill prova hur du skapar ett Google-formulär för en frågeformulär kan du också.

De typer av frågor du kan ge dina respondenter inkluderar: Kort svar, Paragraf, Flera val, fram tills Kryssruta. Naturligtvis kommer termen att ändras till engelska enligt dina Google-inställningar.

Du kan också göra din respondent ladda upp filer som foton och dokument. Du kan göra allmänna funktioner som att lägga till bilder och videor.

När du har sammanställt frågorna är allt du behöver göra att trycka på knappen Skicka. Dela sedan det länk Ditt Google-formulär till respondenter via chatt- eller e-postapplikationer.

Glöm inte att kryssa Förkorta URL så att du får länk kortare. Riktigt enkelt, eller hur?

4. Se svararnas svar

Efter att ha delat ditt Google-formulär vill du naturligtvis se resultaten av undersökningen du har gjort. Vi kan se det i avsnittet Svar det är delvis Fråga.

Du kan också skapa en version av resultatet kalkylbladgenom att klicka på den röda ikonen i det övre högra hörnet.

Hur man skapar ett Google-formulär på mobilen

Faktum är att stegen som ApkVenue beskrivs ovan kan du leta efter hur du skapar ett Google-formulär på iPhone och Android, gäng.

Tja, istället för att vara nyfiken är det bättre att bara titta på stegen för hur man skapar ett Google-formulär på en mobiltelefon utan följande applikation.

1. Besök webbplatsen för Google Forms

Från webbläsarprogrammet på din mobiltelefon besöker du Google Forms officiella webbplats (//docs.google.com/forms/).

Då kommer du omedelbart att ställas inför skärmen blank form att börja ställa frågor.

2. Redigera formulärets innehåll

Sedan kan du omedelbart redigera innehållet i formuläret med början från titeln, beskrivning av formuläret och sedan fortsätta till frågan.

I avsnittet om hur du skapar frågeställningar kan du välja vilken typ av svar du vill ha, till exempel flerval, kryssruta och andra. Du kan också aktivera den skjutreglage'Nödvändig' om nödvändigt.

3. Lägg till en ny fråga

För att lägga till nästa fråga är allt du behöver göra att välja tilläggsikonen (+) i det nedre vänstra hörnet. Skriv sedan ner frågorna efter behov.

4. Skicka in formuläret

Om alla frågor är tillräckliga måste du bara skicka in formuläret genom att trycka på ikonknappen 'Skicka' på toppen.

Här kan du direkt skicka Google-formulärlänken till respondentens e-post eller så kan du också kopiera länken och dela den på sociala medier som i IG-berättelsen.

5. Se svar

Efter att enkäten har delats kan du se resultaten av svaren som erhållits i avsnittet 'Svar'.

Hur man gör ett frågeformulär på Google Form

Hur man gör ett Google-formulär för ett frågeformulär med en PC eller bärbar dator är lättare. Speciellt om du behöver en ganska lång undersökning och mycket tid.

Så att du inte blir mer nyfiken, ta en titt på hela handledningen nedan, gäng! Garanterad att förstå omedelbart, deh!

1. Logga in på Google Drive Efter logga in på Gmail-konto Du klickar på avsnittet Mer meny i det övre högra hörnet i form av en niopunktsikon. Välj sedan Drive.

2. Välj Google Forms

När du har gått in på Google Drive är nästa sätt att skapa ett frågeformulär på Google Forms genom att klicka på knappen Ny till vänster och sedan välja Mer och klicka på Google Forms.

3. Skriv in frågeformulärets rubrik

Gick in i Google Forms då visas en formulärvy. Du kan ersätta titeln på frågeformuläret högst upp med en beskrivning.

4. Skriv in innehållet i frågeformuläret

Sedan kan du fylla i det första frågeformuläret, till exempel med fylla i personuppgifter. Om du till exempel fyller i namnet kan du ersätta svarsalternativen med Kort svar för korta svar.

5. Lägg till innehåll i frågeformuläret

För att lägga till frågeformulärets innehåll kan du klicka på + -tecknet i verktygslåda till höger. Sedan kan du fylla i ytterligare innehåll i frågeformuläret med dina andra personuppgifter.

Till exempel adress och kön. Du kan också ändra fyllningsalternativen för svar genom att klicka på rutan i bilden och justera typen av fråga.

6. Lägg till ett avsnitt

När du har avslutat dina personuppgifter kan du flytta till ett nytt avsnitt eller avsnitt genom att klicka på tecknet som det i bilden, som finns på verktygslåda till höger.

7. Lägg till frågeformulär

I det nya avsnittet kan du börja ange en frågeformulär, på samma sätt som du skrev in titeln och även innehållet i frågeformuläret i det första avsnittet.

8. Distribuera frågeformuläret

När du har skrivit in innehållet i frågeformuläret är ditt frågeformulär komplett.

Du kan dela den genom att klicka på Skicka och sedan kopiera länken, eller helt enkelt kopiera webbadresslänk som är högst upp.

Hur man gör frågor på Google Form

Följande är stegen och hur man gör onlinefrågor på din bärbara dator / PC. Lyssna till slutet, ja!

1. Öppna Google Forms webbplats

Se till att du har ett aktivt Gmail-konto och att du är inloggad på det Gmail-kontot. Öppna startsidan för Google Form på //www.google.com/intl/en/forms/about/.

2. Definiera Google Forms-tjänsten

Det finns två alternativ för Google Form-tjänster, nämligen Personligt och Företag. Välj lämplig prenumeration från ditt konto.

3. Klicka på plustecknet (+)

Sedan kan du välja plustecknet (+) för att lägga till ett formulär som kommer att göras till ett onlinefrågemedium.

4. Skapa flervalsfrågor

Skriv titeln på tentamen i den översta kolumnen genom att radera ordet Untitled Form. Därefter anger du de frågor och alternativ du väljer (Multiple Choice).

För att kunna visa en sida som denna, se till att frågeformuläret är valt Flera val. Fyll sedan i frågor och svar på flerval.

5. Skapa uppsatsfrågor

Lägga till uppsatsfrågor och så vidare genom att välja ett tecken plus (+) på höger sida av frågeformuläret. Välj sedan frågetypen Kort svar eller Stycke. Skriv sedan in den fråga du vill ha som en uppsatsfråga.

6. Gör problemarrangemang

När alla frågor har skrivits in är det dags att ställa in konfigurationen så att eleverna kan använda frågor från detta Google-formulär. Klick miljö som finns i det övre högra hörnet.

7. Ställ in allmänna probleminställningar

En inställningsdialogruta som består av tre kolumner visas, nämligen Allmän, Presentationoch Frågor. Först och främst ställer du in avsnittet Allmänt som visas.

8. Ställ in frågesportinställningar

Gå sedan till flikavsnittet Frågor för att aktivera knapparna som visas på bilden tidigare.

För information är Release-betyg en funktion för att visa studentbetyg. Du kan ställa in att den ska visas automatiskt när eleverna har fyllt i frågorna. Gjort! Spara genom att klicka Spara.

Förutom hur man gör onlinefrågor att dela med studenter, kan Google Forms också automatiskt korrigera svar samt ge bedömningar.

Tricket är att du bara behöver ange rätt svarsknapp, då korrigerar systemet automatiskt rätt eller fel svar när eleverna har slutat arbeta.

Dessutom finns det också hur man gör onlinefrågor på Google Form via mobiltelefon Du kan läsa den fullständiga förklaringen här.

Hur man visar Googles formulärresultat

Uppgifter från varje person som fyller i vårt Google-formulär kallas ett svar. Vi kan se detta svar på startsidan för Google Form-kontot.

Så här får du reda på de Google Form-resultat som har fyllts i! Kolla in stegen nedan, ja!

1. Logga in på Google-kontoformuläret

Logga in på ditt konto på webbplatsen för Google Form. Välj sedan vilket formulär du vill se resultatet av poängen eller svaret på.

2. Klicka på alternativet Svar

Nu är du på formulärsidan uppkopplad Google-formulär. Tryck sedan på alternativet Svar som är högst upp. Det är där alla svar lagras.

3. Se Sammanfattning av inkommande data

Det finns två alternativ, Sammanfattning och Individuell. På Sammanfattning Du kan se en sammanfattning av resultaten eller alla inmatade data. Medan du är på Enskild Du kan se en efter en det formulär som svararen fyllt i.

4. Tryck på kalkylarkikonen

För att göra det lättare för oss att läsa data tillhandahåller Google Forms också Kalkylarkfunktion. Så att du kan se Google Form-resultat i Sheet-tabellformat. Tricket är att trycka på ikonen Kalkylark längst upp till höger i formuläret.

5. Se Googles formulärresultat i kalkylark

Efter det kommer att visas popup-dialogruta, Välj ett alternativ Skapa ett nytt kalkylblad. Tryck sedan bara på För för att gå direkt till vår kalkylfil.

Så här kan du se resultaten av våra Google Form-poäng eller svar i ett kalkylark. Med tabellformatet kan vi enkelt läsa de data som har matats in.

Praktiska funktioner som kan implementeras efter att du har skapat Google-formulär

Du kan använda denna onlineformulärstjänst för olika behov. Med utgångspunkt från dagliga nödvändigheter, forskning, undersökningar eller distribution av registreringsformulär.

Denna tjänst håller oss verkligen borta inget behov av att skriva ut mycket papper. Så det är också miljövänligt, eller hur? Här är några exempel på vad Google Forms används för:

  • Att skapa ett formulär för medborgardatainsamling.

  • Skapa ett formulär för att samla in uppsatsforskningsdata.

  • Att skapa frågor i Google Form är som att använda Excel.

  • Genomför medarbetarprestationsundersökningar.

  • Registreringsformulär eller online-registrering etc.

Med Google Form behöver vi inte heller oroa oss för att data kommer undan eller går förlorade. Eftersom all data lagras på servrar som ägs av Google. Så den här tjänsten är verkligen säker, bekväm, praktisk och helt gratis!

Därför är det verkligen obligatoriskt att veta hur man gör ett bra och korrekt Google-formulär. För på så sätt kan du skapa ett Google-formulär för tentor, frågesporter och andra ändamål. Kom igen, prova!

Det var det hur man skapar ett Google-formulär slutföra enkelt och snabbt. Om du har mer än 5 minuter kan du naturligtvis försköna utseendet på din form.

Du kan välja en bild eller ett lämpligt tema för ditt formulär för att göra dina formulärrespondenter mer glada när du fyller i de formulär du delar.

Förhoppningsvis är informationen som ApkVenue delar den här gången användbar för er alla, och vi ses igen i nästa artiklar.

Läs också artiklar om Google eller andra intressanta artiklar från Fanandi Ratriansyah


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found