egenskaper på en skadad hårddisk och hur man fixar den!

Din hårddisk är plötsligt skadad och du är förvirrad över vad du ska göra, här berättar ApkVenue dig om egenskaperna hos en skadad hårddisk och hur du fixar den.

Hårddisk är en viktig del i datorsystemet. Eftersom hårddisken är vår plats lagra olika data. Från viktiga saker som arbetsdata till spel.

Liksom alla andra elektroniska föremål kan hårddiskar dock skadas när som helst. Tja, istället för plötsligt är din hårddisk plötsligt skadad och du är förvirrad över vad du ska göra, här berättar ApkVenue dig om egenskaperna hos en skadad hårddisk och hur du löser det.

  • 6 sätt att förhindra skadad eller dålig sektor på en bärbar hårddisk
  • 10 tips för att välja en extern hårddisk som inte lätt skadas
  • Harddisk, SSD och Flashdisk. Vilket är det mest hållbara för att lagra dina data?

Känn egenskaperna hos en skadad hårddisk och hur du löser den

Så, hur vet du om din hårddisk är skadad? Så att du inte har fler frågor, låt oss bara titta på det.

VISA ARTIKLAR

Känner igen egenskaperna hos en skadad hårddisk

1. Dator känner sig långsam

Fotokälla: Foto: Blogspot-uppgifter

Om hårddisken är skadad känns vanligtvis datorprocesser mycket långsammare senare. Om detta händer, bör du omedelbart kvadratera för gör kontrollen hårddisk.

2. Våra datafiler är skadade

Fotokälla: Foto: Able Bit

Den andra egenskapen är Dina datafiler skadas ofta. Även om du inte gör någonting, plötsligt när du vill öppna det, kan data bara skadas.

3. Utan konstigt ljud från hårddisken

Fotokälla: Foto: Serviceverktyg

Den tredje egenskapen är att den kommer ut konstigt ljud från din hårddisk. Ljudet låter ungefär "kretek-kretek" kontinuerligt och ljudet är ganska högt.

4. Vill inte starta eller uppleva en blå skärm

Fotokälla: Foto: How To Geek

Den fjärde egenskapen är ovilja känga eller till och med erfarenhet blåskärm. Även om du har installerat om kommer vanligtvis fall som detta fortfarande att hända. Så det kan vara så att din hårddisk är skadad.

5. Programvarukontrollresultat indikerar ohälsosamma

Foto med tillstånd av: Foto: Major Geeks

Slutligen kan det ses av resultaten av att kontrollera programvaran. Programvara som ApkVenue rekommenderar är Acronis Drive Monitor. Om det anges att hårddisken är skadad kommer den här programvaran att meddela dig.

Ladda ner den senaste Acronis Drive Monitor

Hur man övervinner en skadad hårddisk

Så om du redan vet att din hårddisk är skadad eller nästan skadad är det här du behöver göra.

Steg 1

Koppla ur hårddisken du anges som skadad.

Steg 2

Anslut hårddisken till en annan dator hans tillstånd är normalt. För anslutningen mellan hårddisken och datorn kan du använda en kontakt SATA till USB, eller anslut direkt från Moderkort till SATA, eller använd HDD Dock.

Fotokälla: USB till SATA-kabel

Steg 3

Om du fortfarande kan komma åt dina data, gör det säkerhetskopiering så mycket data som du kan spara.

Steg 4

Gör hela formatet med hjälp av programvaran Lågnivåformat. För programvaran kan du ladda ner den via följande musvägslänkar.

Steg 5

Efter formateringen testar du hårddisken igen med hjälp av programvaran Acronis Drive Monitor. Om resultatet är att hårddisken blir normal igen betyder det att den är skadad mjukvaran.

Men om testresultaten på hårddisken inte återgår till det normala efter formateringen är det säkert att hårdvaran är skadad. Det finns inget sätt att fixa det annat än att ersätta det med ett nytt.

Tja, det är bara Jakas artikel om egenskaperna hos en skadad hårddisk och hur man fixar den. Förhoppningsvis användbart och lycka till!

Se också till att du läser relaterade artiklar Hårddisk eller annat intressant skrivande från Andalas son.

Banner: Sinar Computer


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found